Πόλεμος δηλώσεων για την ακρίβεια… Επιμένει ο Άκης Σκέρτσος: «Αφήστε την πλακίτσα κ. Κασσελάκη και δώστε το πόθεν έσχες όπως ο νόμος ορίζει»

Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, μιλάει κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης με θέμα «Οικονομία, Παιδεία και Αγροτική Πολιτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση» στην Πλατεία Ελευθερίας, στο Ηράκλειο, την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ




«Πόλεμος» δηλώσεων μεταξύ του υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου και του Στέφανου Κασσελάκη ξέσπασεμετά το βίντεο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια και τις τιμές στα σούπερ μάρκετ.

Η κόντρα των δύο ξεκίνησε όταν ο κ. Κασσελάκης σχολίασε με δηκτικό τρόπο τις αναφορές Σκέρτσου για τις διαφορετικές τιμολογήσεις των πολυεθνικών στις χώρες της ΕΕ. Οι αναφορές του προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του υπουργού Επικρατείας ο οποίος του απάντησε ότι ουσιαστικά υπερασπίζεται τις καταχρηστικές πρακτικές των πολυεθνικών και τον κάλεσε να δώσει στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες του.

Η κόντρα των δύο πολιτικών δεν σταμάτησε εκεί, καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης επανήλθε μέσω των social media στην ρητορική του για την ακρίβεια και ανέφερε ότι ο υπουργός Επικρατείας ουσιαστικά παραδέχεται ότι στην Ελλάδα η ακρίβεια οφείλεται στην ύπαρξη κερδοσκόπων…

«Αν συνεχίσει να ξεμπροστιάζει έτσι την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ίσως πρέπει να σκεφτούμε στον ΣΥΡΙΖΑ να του προτείνουμε θέση στα ψηφοδέλτιά μας» ήταν η καταληκτική αναφορά του κ. Κασσελάκη.

Ο υπουργός Επικρατείας επανήλθε με δήλωσή του στο θέμα του πόθεν έσχες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η δήλωση του υπουργού Επικρατείας έχει ως εξής:

«Αφήστε την ‘πλακίτσα’ και σοβαρευτείτε κύριε Στέφανε Κασσελάκη, όπως αρμόζει ο θεσμικός σας ρόλος. Παγκόσμια πρωτοτυπία είναι να μην έχετε καταθέσει παρανόμως μετά την παρέλευση 90 ημερών από την ανάληψη των αρχηγικών σας καθηκόντων -και όπως ο νόμος ορίζει- την αρχική δήλωση περιουσιακής σας κατάστασης. Ή να ακούμε καινοφανείς απόψεις από συμβούλους σας ότι το πόθεν έσχες ανάγεται στη σφαίρα του ‘κουτσομπολιού’!

Τι κρύβετε και από ποιον; Και σε ποια χώρα νομίζετε ότι έχετε προσγειωθεί; Μελετήστε καλύτερα το Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας που θέλετε να εκπροσωπείτε και μετά μιλήστε.

Όσο για την επιμονή σας στη στρεψοδικία, καμία έκπληξη. ‘Παλιά σας τέχνη κόσκινο’ στον ΣΥΡΙΖΑ. Μελετήστε λοιπόν καλύτερα και την ευρωπαϊκή νομοθεσία περί ανταγωνισμού για να διαπιστώσετε ότι το ίδιο στην ουσία προϊόν με λίγο διαφορετική ετικέτα ή ποσότητα (διαφορετικό όχι καλύτερο κ. Κασσελάκη της εύκολης διαστρέβλωσης) μπορεί να ξεγλιστρά από την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Αυτό επικαλείται ο Πρωθυπουργός στην επιστολή του, αυτό θέλουμε να αλλάξουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο και δυστυχώς σε αυτό στέκεται απέναντι ο ΣΥΡΙΖΑ. Επιτέλους ποια συμφέροντα καλύπτετε ή φοβάστε να κατονομάσετε;

Αλλά μην σας σκοτίζω τέτοια ώρα, Σάββατο βράδυ! Εσείς μπερδεύετε τη φέτα και το λάδι, αλλά για το πόθεν έσχες κουβέντα… Σας εύχομαι καλή διασκέδαση στο πάρτυ των πλουσίων φίλων σας στην Ύδρα όπου μόλις μεταβήκατε από το αγνώστων περιουσιακών στοιχείων σπίτι σας στις Σπέτσες», καταλήγει η δήλωση Σκέρτσου.

 ΣΥΡΙΖΑ: «Τέτοια άγνοια από τον “άριστο” Υπουργό Επικρατείας του κ. Μητσοτάκη;» 

«Προφανώς ο κ. Σκέρτσος είναι τόσο απορροφημένος από την έρευνα της σύνθεσης των απορρυπαντικών στην Ελλάδα και τη Γερμανία, που μάλλον “ξέχασε” ότι η ίδια η κυβέρνηση της ΝΔ με το άρθρο 119 του νόμου 5072/5.12.2023 όρισε ότι όλες οι δηλώσεις πόθεν έσχες (και οι αρχικές, όπως εν προκειμένω για τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ) πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 30.6.2024».

Αυτό απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του για τη δήλωση του κ. Σκέρτσου, σχολιάζοντας: «Τέτοια άγνοια από τον “άριστο” Υπουργό Επικρατείας του κου. Μητσοτάκη; Εκτός κι αν δεν πρόκειται για άγνοια, αλλά για “πλακίτσα” του κου. Σκέρτσου και του κου. Μητσοτάκη αναφορικά με την ακρίβεια σε βάρος της κοινωνίας».

Εν είδει «υστερόγραφου» ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Κε. Σκέρτσο παρακολουθείτε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις ιδιωτικές του δραστηριότητες; Προφανώς λοιπόν θα γνωρίζετε ότι η σημερινή του ιδιωτική μετάβαση πληρώθηκε αποκλειστικά από τον ίδιο και όχι από το δημόσιο ταμείο, σε αντίθεση με εσάς, τον κ. Μητσοτάκη και τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης σας, που συνηθίζετε να “σηκώνετε” ακόμη και ελικόπτερα της Π.Α για ιδιωτική μετάβαση στην Επίδαυρο…».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Κασσελάκης για ακρίβεια: Τόση κοροϊδία δεν έχει ξανασυμβεί στον τόπο μας – Ακόμη περιμένουμε το πόθεν έσχες του, απαντά ο Σκέρτσος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: