Επικίνδυνα ρωσικά παιχνίδια: Στρατιωτικό αεροσκάφος Su-24 παραβίασε τον εναέριο χώρο της Σουηδίας και αναχαιτίσθηκε από μαχητικά Gripen

epa09951499 Sweden’s jet fighter Jas 39 Gripen E flying over the island Gotland in the baltic sea. EPA, HENRIK MONTGOMERY SWEDEN OUT




Ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος παραβίασε για λίγο τον εναέριο χώρο της Σουηδίας ανατολικά του νησιού Γκότλαντ στη Βαλτική Θάλασσα χθες, Παρασκευή, και σουηδικά μαχητικά απογειώθηκαν για να το συναντήσουν, όπως δήλωσαν σήμερα οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

Οι σουηδικές ένοπλες δυνάμεις ανάφεραν σε μία ανακοίνωση πως απευθύνθηκε προειδοποίηση στο ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος, ένα SU-24, όμως αυτό δεν ανταποκρίθηκε αφού δύο σουηδικά Gripen απογειώθηκαν για να το συναντήσουν.

Ο στρατός της Σουηδίας δήλωσε πως η παραβίαση του εναέριου χώρου ήταν σύντομη.

“Οι ρωσικές ενέργειες δεν είναι αποδεκτές και δείχνουν έλλειψη σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητάς μας”, δήλωσε ο επικεφαλής της σουηδικής Πολεμικής Αεροπορίας Γιόνας Βίκμαν. “Ακολουθήσαμε ολόκληρη την αλυσίδα των γεγονότων και ήμασταν σε θέση να παρέμβουμε”.

Με πληροφορίες Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στοκχόλμη, Σουηδία

Η απουσία της Κίνας από την σύνοδο κορυφής για την Ουκρανία, ατονεί τις ελπίδες των ηγετών για απομόνωση της Μόσχας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: