Επίδειξη ισχύος σε Έβρο και Ξάνθη με τις ΤΑΜΣ “RIVER ROUTE” και “Δημόκριτος 2024”: Άρματα μάχης, επιθετικά ελικόπτερα και πλωτά μέσα σε ρεαλιστική εκπαίδευση [photos, video]

Φωτογραφία , ΓΕΣ




Οργασμός ρεαλιστικών εκπαιδεύσεων σε Έβρο, Ξάνθη και Κομοτηνή με πληθώρα επιχειρησιακών δυνάμεων και μέσων, έδωσαν σαφές μήνυμα σχετικά με την μαχητικότητα ικανότητα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ειδικότερα, η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων «RIVER ROUTE» διεξήχθη στο κέντρο εκπαίδευσης Πλωτών Μέσων του Ν. Έβρου, με τη συμμετοχή προσωπικού και μέσων της 31 Μηχανοκίνητης ταξιαρχίας «ΚΑΜΙΑ», της 1ης ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού «ΚΙΛΚΙΣ ΛΑΧΑΝΑ», του 730 τάγματος Μηχανικού Γεφυροσκευής και του 744 λόχου Μηχανικού Γεφυροσκευής.

Φωτογραφία , ΓΕΣ

Σκοπός της άσκησης ήταν η ρεαλιστική εκπαίδευση του προσωπικού σε αντικείμενα πλεύσης των ερπυστριοφόρων και τροχοφόρων μέσων, καθώς και στην τεχνική διάβασης υδάτινου κωλύματος, υπό τις συνθήκες ενός σύγχρονου περιβάλλοντος επιχειρήσεων. Την τελική φάση της «RIVER ROUTE» παρακολούθησαν ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο διοικητής της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ», αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος, ο διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού «ΘΡΑΚΗ», αντιστράτηγος Σταύρος Παπασταθόπουλος, o διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ) «ΘΗΣΕΑΣ», αντιστράτηγος Δημήτριος Μπολομύτης, καθώς και παρατηρητές από την Αίγυπτο, την Αρμενία, τη Βουλγαρία, τις ΗΠΑ, την Ιταλία και την Κύπρο.


Παράλληλα ολοκληρώθηκε και η ΤΑΜΣ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ 2024» η οποία διεξήχθη από 03 έως 07 Ιουνίου 2024, στην περιοχή της Ξάνθης και της Κομοτηνής. Η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων είχε ως σκοπό την πρακτική εφαρμογή των γνώσεων των νέων Ανθυπολοχαγών και των Μονίμων Λοχιών όλων των Όπλων και Σωμάτων Τάξεως 2023, επί αντικειμένων αμυντικών και επιθετικών επιχειρήσεων και Διοικητικής Μέριμνας υπό ρεαλιστικές συνθήκες.

Στην ΤΑΜΣ συμμετείχαν τμήματα και μέσα της ΧΧΙ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας (ΧΧΙ ΤΘΤ) «ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΙΠΠΙΚΟΥ ΠΙΝΔΟΣ», της ΧΧIII Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας (XXIII ΤΘΤ) «3ο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΙΠΠΙΚΟΥ ΔΟΡΥΛΑΙΟΝ», της ΧΧV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας (XXV ΤΘΤ) «2ο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΙΠΠΙΚΟΥ – ΕΦΕΣΟΣ», της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ) «ΚΙΛΚΙΣ ΛΑΧΑΝΑ», της 29 Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού (29 Μ/Π ΤΑΞ ΠΖ) «ΠΟΓΡΑΔΕΤΣ», της IV Ταξιαρχίας Υποστηρίξεως «ΑΝΤΙΠΑΤΡΟΣ» και της Διοίκησης Μηχανικού του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ΣΣ) «ΘΡΑΚΗ». Κατά τη διάρκεια της ΤΑΜΣ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», οι Ανθυπολοχαγοί και οι Μόνιμοι Λοχίες εκπαιδεύτηκαν επί του πεδίου σε αντικείμενα βολών, επιθετικών και αμυντικών επιχειρήσεων, στις τεχνικές διάβασης υδατίνων κωλυμάτων, στην ανάπτυξη Περιοχής Διοικητικής Μεριμνας (ΠΔΜ) Ταξιαρχίας, ενώ συμμετείχαν σε Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ).

Επιπρόσθετα, παρακολούθησαν την ΤΑΜΣ «Διπλής Ενεργείας», τη διαδικασία περισυλλογής βαρέως τεχνικού υλικού, καθώς και την επίδειξη διάβασης υδάτινων κωλυμάτων.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

«Μεγαλώσαμε την ελληνική επικράτεια», δήλωσε ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας, για την συμπλήρωση 4 ετών από την υπογραφή οριοθέτησησης ΑΟΖ Ελλάδας – Ιταλίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: