«Έπαθα κρίση πανικού όταν έφτασα Νο3 στον κόσμο»: Εξομολόγηση εκ βαθέων της Μαρίας Σάκκαρη – Τι λέει για τον Τσιτσιπά και τη σχέση της με τον υιό Μητσοτάκη [video]

Η Μαρία Σάκκαρη, στη συνέντευξή της στους «Πρωταγωνιστές». Photo screen shot via glomex, Alpha




Συνέντευξη στους Πρωταγωνιστές και τον Σταύρο Θεοδωράκη έδωσε η διακεκριμένη Ελληνίδα αθλήτρια του τένις Μαρία Σάκκαρη και μίλησε για το πώς την μύησε στο τένις ο παππούς της, για την – επίσης αθλήτρια του τένις – μητέρα της, τις κρίσεις πανικού αλλά και για το κεφάλαιο στη ζωή της που λέγεται Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

«Είναι ωραία η ζωή. Κάνω αυτό που αγαπώ. Ταξιδεύω, βλέπω τρομερά μέρη, παίζω τένις, κερδίζω, χάνω, τι καλύτερο από αυτό;», ανέφερε αρχικά η Ελληνίδα τενίστρια όσον αφορά στην καθημερινότητά της μακριά από την Ελλάδα.




Αναφερόμενη στις πιο δύσκολες στιγμές της καριέρας της, όταν πάλευε με κρίσεις πανικού εξαιτίας της πίεσης που της είχε δημιουργήσει η θέση της στην παγκόσμια κατάταξη εξομολογήθηκε:

«Όταν πήγα Νο.3 ήμουν στην Καλιφόρνια και κέρδισα την τότε Νο.2 του κόσμου. Ήταν κάτι άπιαστο για εμένα όταν ήμουν παιδάκι. Το γιορτάσαμε εκεί αργά το βράδυ. Για να είμαι ειλικρινής όμως, το Νο.3 ήταν ευχή και κατάρα μαζί. Όταν έφτασα εκεί, άρχισα να βάζω πολλή πίεση στον εαυτό μου. Μου πήρε ενάμιση χρόνο να το διαχειριστώ όλο αυτό.

»Σήμερα είμαι έτοιμη να το διαχειριστώ. Μετά από ένα μήνα πήγα στη Στουτγάρδη και με έπιασε πρώτη φορά κρίση πανικού μέσα στο γήπεδο. Δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Δεν μπορούσα να εγκαταλείψω τον αγώνα με κρίση πανικού.

»Το δούλεψα πολύ, με έχει πιάσει μόνο μια φορά από τότε. Ήθελα να ξεφύγω από το συναίσθημα ότι είμαι μέσα στο γήπεδο και δεν γίνεται να χάσω επειδή είμαι Νο.3. Δεν ήξερα πού βρίσκομαι. Τώρα ξέρω ότι είναι εντάξει να χάσεις», εξομολογήθηκε η Μαρία Σάκκαρη.




«Στον Κωνσταντίνο το πρώτο μου τηλεφώνημα»

Σχετικά με τη σχέση της με τον γιο του πρωθυπουργού, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, η ίδια ανέφερε:

«Περνάω πάρα πολύ καλά με τον Κωνσταντίνο. Δεν έχει σημασία πόσες ημέρες βρισκόμαστε, αλλά πόσο καλά είμαστε όταν είμαστε μαζί, αλλά και όταν είμαστε μακριά» και πρόσθεσε: «Είμαι πολύ τυχερή που τον έχω στη ζωή μου και που έχω έναν άνθρωπο που με καταλαβαίνει και δεν μου έχει πει ποτέ ”πού πας;” ”πού ταξιδεύεις;”. Με σπρώχνει να προχωρήσω και να γίνω καλύτερη».

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι εκείνος είναι ο πρώτος άνθρωπος που μιλάει όταν τελειώνει έναν σημαντικό αγώνα. «Είναι πάντα το πρώτο μου τηλεφώνημα μετά από έναν πολύ σημαντικό αγώνα. Πρώτα μιλάω με τον Κωσταντίνο και μετά με τη μητέρα μου».




Πώς μπήκε στο τένις

Η Μαρία Σάκκαρη μίλησε για το πώς μπήκε στο τένις, εξηγώντας ότι η σχέση της με το άθλημα ήταν καρμική μιας και η μητέρα της ήταν κορυφαία αθλήτρια.

«Από μικρή αγαπούσα το τένις. Φορούσα τα παπούτσια της μαμάς, ρακέτα που ήταν μεγαλύτερη από εμένα και έπαιζα με τα μπαλάκια. Η μητέρα μου δεν ήθελε να παίξουμε τένις. Την καταλαβαίνω γιατί και εγώ τώρα που μεγαλώνω σκέφτομαι όταν στο μέλλον κάνω παιδιά, δεν θέλω να παίξουν τένις. Είναι πολύ δύσκολο άθλημα. Πέντε χρονών έπιασα τη πρώτη μου ρακέτα και ξεκίνησα να παίζω», είπε.




Πλάνταξε στο κλάμα

Ως μια μεγάλη της απογοήτευση θυμήθηκε επίσης το πρώτο της τουρνουά στη Λαμία όταν ήταν 11 χρονών που ηττήθηκε στον τελικό και… πλάνταξε στο κλάμα. «Θυμάμαι ήμουν 11 χρονών στη Λαμία στο πρώτο μου τουρνουά και ήμουν η… κόρη της Αγγελικής Κανελλοπούλου. Έπαιξα προκριματικά, κέρδισα εύκολα. Μπήκα στο ταμπλό, κερδίζω και εκεί, αλλά έχασα τον τελικό από μια κοπέλα από τη Λάρισα. Έριξα πολύ κλάμα στον γυρισμό στην Αθήνα».

Η Μαρία Σάκκαρη αποφάσισε να ακολουθήσει επαγγελματικά το τένις στα 18 της χρόνια και ήταν η μεγαλύτερη της απόφαση: «Ήμουν 18 χρονών και λέω στους γονείς μου ότι πρέπει να κάνω κάτι παραπάνω, πρέπει να φύγω από την Ελλάδα. Πήγα στη Βαρκελώνη και έμεινα 4 χρόνια γιατί ήθελα να πάω μπροστά. Με την ευχή τους πήγα στην Ισπανία. Τους είπα ότι αν δεν τα καταφέρω θα κοιτάξω να φύγω στην Αμερική για κάποιο πανεπιστήμιο, αλλά τα πρώτα δύο χρόνια έπαιζα κυρίως ταμπλό στα Γκραν Σλαμ, οπότε δεν χρειάστηκε να φύγω».




Ο νέος προπονητής και το πρότυπό της

Πλέον, η Μαρία Σάκκαρη έχει αλλάξει προπονητή και -όπως τόνισε- στοχεύει να βρεθεί στην πρώτη θέση της κατάταξης του WTA μια μέρα.

«Ο προπονητής είναι πολύ σημαντικός. Πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης, ακόμα και στο Νο1 να είσαι. Εγώ έχω φτάσει μέχρι το Νο3 και τώρα είμαι στο Νο6, θέλω να φτάσω στην κορυφή όμως. Και για να το κάνω αυτό πρέπει να έχω έναν σωστό άνθρωπο δίπλα μου. Ένιωθα ότι ο προηγούμενος προπονητής μου δεν μπορούσε να με βοηθήσει άλλο, σταματήσαμε τη συνεργασία μας πολύ φιλικά. Είχαν χαθεί λίγο τα όρια γιατί είχαμε γίνει πολύ καλοί φίλοι. Χρειαζόμουν κάποιον πιο έμπειρο δίπλα μου».

Το πρότυπό της, όπως είπε είναι η Σερένα Γουίλιαμς «είναι η καλύτερη αθλήτρια που έχει υπάρξει ποτέ» δήλωσε.




Τι είπε για τον Στέφανο Τσιτσιπά

Παράλληλα, η Μαρία Σάκκαρη έκανε αναφορά στον Στέφανο Τσιτσιπά και την κριτική που δέχεται, λέγοντας «είναι ένας παίκτης τρομερός. Έχει απίστευτο ταλέντο. Είναι ένα παιδί που έχει δώσει τα πάντα για αυτό το σπορ από πολύ μικρός. Νομίζω ότι αυτό που έχει καταφέρει είναι αδιανόητο. Όλοι οι αθλητές είμαστε αδικημένοι. Όταν κάνουμε κάτι μας ανεβάζουν στα ουράνια, και μόλις δεν πάμε καλά είμαστε για πέταμα. Από τον καναπέ όλα είναι πάρα πολύ εύκολα».

Τέλος, η ελληνίδα τενίστρια μίλησε και για το ξέσπασμα που είχε μετά τους συνεχόμενους αποκλεισμούς από τον πρώτο γύρο σε Grand Slam.

«Ήμουν τόσο απογοητευμένη με τον εαυτό μου και μπήκα σε ένα δωμάτιο που δεν ήξερα ότι υπάρχουν δημοσιογράφοι και είπα αυτό που είπα. Δεν το μετανιώνω. Πήρα φοβερά μηνύματα από τον κόσμο εκείνες τις ημέρες, ήταν απίστευτο. Δεν είχα νιώσει ξανά έτσι», εξομολογήθηκε.

Η Τέιλορ Σουίφτ αποκτά δική της κλίμακα μέτρησης σεισμών: Με σεισμογράφους μετράνε τη δυναμική των συναυλιών της και τον χορό των δεκάδων χιλιάδων θαυμαστών της

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: