Ένταση στη Βηρυτό: Ένας νεκρός κατά τη διάρκεια επίθεσης τριών ενόπλων στην πρεσβεία των ΗΠΑ, αποκρούστηκε από το στρατό του Λιβάνου και τις δυνάμεις ασφαλείας

FILE PHOTO: A Lebanese investigators inspect the damaged American embassy armor-plated vehicle at the scene, the day after a bomb that targeted a U.S. embassy convoy in Beirut, Lebanon. EPA/WAEL HAMZEH




H πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βηρυτό δέχτηκε πυρά από τρεις ένοπλους προτού επέμβει η ασφάλεια της πρεσβείας και ο λιβανέζικος στρατός που άνοιξαν πυρ εναντίον των δραστών, σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο Sky News Arabia σήμερα Τετάρτη.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι η συμπλοκή σημειώθηκε στην περιοχή της αμερικανικής πρεσβείας στο Άουκαρ.

Οι πηγές εξήγησαν ότι αρκετοί επιτιθέμενοι τραυματίστηκαν από πυρά του λιβανικού στρατού, ενώ ο δρόμος που οδηγεί στην πρεσβεία στο Αουκάρ αποκόπηκε για να ελεγχθεί η κατάσταση.

Ένας από τους ενόπλους που επιτέθηκαν στην πρεσβεία πυροβολήθηκε από τους φρουρούς της. Η Διοίκηση του Λιβανικού Στρατού ανακοίνωσε ότι οι στρατιώτες τραυμάτισαν επιτιθέμενο με συριακή υπηκοότητα ο οποίος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για νοσηλεία.

Θα ακολουθήσει η διαδικασία διακρίβωσης των συνθηκών κάτω απο τις οποίες έγινε η επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία.

Το λιβανέζικο κανάλι LBC ανέφερε, «Ένας από τους φρουρούς της αμερικανικής πρεσβείας τραυματίστηκε, ένας από τους επιτιθέμενους σκοτώθηκε και ένας άλλος συνελήφθη και τραυματίστηκε, ενώ διεξάγεται έρευνα για έναν τρίτο ένοπλο».

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βηρυτό ανακοίνωσε επίσης:

«Στις 8:34, αναφέρθηκαν πυρά ελαφρών όπλων στην είσοδο της Πρεσβείας των ΗΠΑ, χάρη στη γρήγορη αντίδραση του Λιβανικού Στρατού, των Δυνάμεων Εσωτερικής Ασφάλειας και της ομάδας ασφαλείας μας στην Πρεσβεία.

Οι εγκαταστάσεις και η ομάδα μας είναι ασφαλείς. Οι έρευνες συνεχίζονται και είμαστε σε στενή επαφή με τις αρχές επιβολής του νόμου της χώρας υποδοχής.

ΠΗΓΗ: ertnews.com

Οι σύμμαχοι της D-Day που έγιναν «νόμιμοι στόχοι»: Ο Σεργκέι Λαβρόφ από τις πρώην γαλλικές αποικίες της Αφρικής απειλεί τους Γάλλους εκπαιδευτές στην Ουκρανία

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: