Ένοχος ο Χάντερ Μπάιντεν και για τις 3 κατηγορίες περί οπλοκατοχής: Αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης έως και 25 ετών ο γιός του Αμερικανού Προέδρου

epa11404211 Hunter Biden (R) and his wife Melissa Cohen Biden (C) arrive to hear the verdict in his federal gun trial at the US Federal District Court in Wilmington, Delaware, USA, 11 June 2024. Hunter Biden is the first child of a sitting president to face criminal charges in a federal court. EPA/JIM LO SCALZO




Χάντερ Μπάιντεν κρίθηκε ένοχος και για τις τρεις κατηγορίες που αντιμετώπιζε για παράνομη οπλοκατοχή.

Ο Χάντερ Μπάιντεν βρίσκεται τώρα αντιμέτωπος ακόμα και με ποινή φυλάκισης έως και 25 ετών και πρόστιμο έως 750.000 δολαρίων.

Το δικαστήριο του Ντέλαγουερ καταδίκασε τον Χάντερ Μπάιντεν για τρία ομοσπονδιακά κακουργήματα που αφορούν σε παράνομη αγορά όπλου ενόσω ήταν εθισμένος στα ναρκωτικά το 2018, σύμφωνα με τις καταθέσεις μαρτύρων.

Ειδικότερα, οι κατηγορίες σχετίζονταν με την αγορά ενός περίστροφου σε οπλοπωλείο του Ντελαγουέρ τον Οκτώβριο του 2018, το οποίο κράτησε στην κατοχή του για περίπου 11 ημέρες. Εκείνο το χρονικό διάστημα ήταν εθισμένος στο αλκοόλ και την κοκαΐνη, γεγονός που είχε αποκρύψει από τις αρχές.

  •  Αν και αργότερα παραδέχτηκε δημόσια τις εξαρτήσεις του και την προσπάθεια που έκανε για να απαλλαγεί, η ψευδής δήλωση όταν αγόρασε το όπλο ότι δεν ήταν εθισμένος συνιστά ομοσπονδιακό αδίκημα.

Η τρίτη κατηγορία σχετίζεται με την κατοχή πυροβόλου όπλου ενώ φέρεται να ήταν χρήστης ναρκωτικών.

Είναι η πρώτη φορά που τέκνο εν ενεργεία προέδρου καταδικάζεται από αμερικανικό δικαστήριο.

Σε ένα πρώτο σχόλιο, το BBC σημειώνει ότι η καταδικαστική απόφαση δεν θα επηρεάσει την εκστρατεία του προέδρου Μπάιντεν για την προεδρία, αλλά ούτε και τη στάση των πολιτών κατά του προέδρου, ο οποίος δεν συνδέεται με την υπόθεση της παράνομης οπλοκατοχής. Είναι πάντως ένα προσωπικό πλήγμα για τον Τζο Μπάιντεν και για την οικογένεια του.

Σε κάθε περίπτωση, οι νομικές περιπέτειες του Χάντερ Μπάιντεν δεν σταματούν εδώ. Τον Σεπτέμβριο τον περιμένει άλλη μία δίκη σε ομοσπονδιακό επίπεδο σχετικά με την φοροαπόκρυψη μεγάλου ποσού.

Αν και δεν αναμένεται να έχει τον δραματικό χαρακτήρα των προσωπικών αποκαλύψεων, οι επιχειρηματικές δοσοληψίες του Χάντερ είναι στο στόχαστρο της κριτικής των Ρεπουμπλικανών. Το ζήτημα της φορολογικής απάτης γεννά πάντως περισσότερα πάθη μεταξύ των ψηφοφόρων από ζητήματα που αφορούν τα ναρκωτικά, άρα μπορεί να έχει μεγαλύτερη επίδραση στις εκλογές.

Τζο Μπάιντεν: Δεν θα δώσω χάρη

O πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι «θα αποδεχθεί το αποτέλεσμα» της δίκης του γιου του Χάντερ και ότι «θα συνεχίσει να σέβεται τη δικαστική διαδικασία», λίγο μετά την ετυμηγορία ενοχής σε βάρος του .

Σημειώνεται ότι μόλις προ ολίγων ημερών ο Αμερικανός πρόεδρος είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο απονομής χάρης σε περίπτωση καταδίκης του γιου του.

«Η Τζιλ (Μπάιντεν, η Πρώτη Κυρία) και εγώ ο ίδιος θα είμαστε πάντα εκεί για τον Χάντερ (…). Αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ», διαβεβαίωσε επίσης ο Αμερικανός πρόεδρος, επαναλαμβάνοντας πως «αγαπάει» τον γιο του και είναι «υπερήφανος» για εκείνον.

 

Με πληροφορίες από BBC

Ο Μπάιντεν εξοπλίζει και το ακραίο τάγμα Αζόφ κατά της Ρωσίας: Αίρεται η 10ετής απαγόρευση, δεν παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα λένε πηγές του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: