Ένα σίριαλ ετών τελείωσε τη Δευτέρα: Ο Μπαπέ ανήκει στη Ρεάλ Μαδρίτης… Ο αναπόφευκτος «γάμος», τα πάρε-δώσε μέχρι τις υπογραφές και η επόμενη ημέρα

epa11387197 French soccer player Kylian Mbappe (C), French national football team head coach Didier Deschamps (L), and French Football Federation President Philippe Diallo (R) wait for arrival of French President Emmanuel Macron for a lunch at their training camp ahead of the UEFA Euro 2024, in Clairefontaine-en-Yvelines, France, 03 June 2024. EPA, SARAH MEYSSONNIER POOL MAXPPP OUT




Ένα ατελείωτο σίριαλ έφτασε σήμερα στο τέλος του: μετά από περισσότερα από επτά χρόνια φημών και αμοιβαίων επιθυμιών, ο Γάλλος αστέρας του ποδοσφαίρου Κιλιάν Μπαπέ υπέγραψε τη Δευτέρα (3/6) για πέντε χρόνια στη Ρεάλ Μαδρίτης, τον σύλλογο που ονειρευόταν από παιδί.

Ήταν ένας αναπόφευκτος «γάμος». Σε ένα δελτίο Τύπου που περίμεναν όλη την ημέρα οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι, η Ρεάλ Μαδρίτης επισημοποίησε την άφιξη «για τις επόμενες πέντε σεζόν» του νέου της «Galacticο», τον οποίο προσπαθούσε εδώ και πολλά χρόνια να αποκτήσει από το Παρίσι.

Ο 25χρονος επιθετικός δεν έκρυψε ποτέ την αδυναμία του για τη Ρεάλ, της οποίας οι αφίσες του ειδώλου του Κριστιάνο Ρονάλντο κάλυπταν τους τοίχους της παιδικής του κρεβατοκάμαρας στο Μποντί.

«Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα», παραδέχθηκε σε μήνυμά του στα social media λίγο μετά την επισημοποίηση της μεταγραφής του ο Γάλλος σούπερ σταρ.

«Είμαι τόσο χαρούμενος και υπερήφανος που αποτελώ μέρος της ομάδας των ονείρων μου. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πόσο ενθουσιασμένος είμαι αυτή τη στιγμή. Ανυπομονώ να σας δω “Μαδριλίστας” και σας ευχαριστώ για την απίστευτη υποστήριξή σας. “Hala Madrid!” (σ.σ. Πάμε Μαδρίτη!)», πρόσθεσε ο αρχηγός της Εθνικής Γαλλίας στο μήνυμά του που αναρτήθηκε σε τρεις γλώσσες: ισπανικά, αγγλικά και γαλλικά.

Ελεύθερος να υπογράψει όπου ήθελε από την ημέρα της ανακοίνωσης της αποχώρησής του από την Παρί Σεν Ζερμέν, όπου το συμβόλαιό του έληγε στις 30 Ιουνίου, ο Μπαπέ ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη νεαρή του καριέρα που είναι ήδη γεμάτη επιτυχίες.

Φεύγει από την γαλλική πρωτεύουσα μετά από επτά σεζόν στον σύλλογο και με τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στην Ιστορία της Παρί (256 γκολ σε 308 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις).

Έχοντας αναδειχθεί κορυφαίος παίκτης στη Ligue 1 πέντε διαδοχικές σεζόν, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2018, ο οποίος έφτασε στο Παρίσι το 2017 μετά το «ξεπέταγμα» του στην Μονακό, «βασίλεψε» στο πρωτάθλημα, χωρίς να καταφέρει να πραγματοποιήσει το «όνειρό του»: να προσφέρει στην Παρί το πρώτο της Champions League.

Στη Ρεάλ, η οποία είναι «ορφανή» από έναν σκόρερ παγκόσμιας κλάσης μετά τις αποχωρήσεις των Κριστιάνο Ρονάλντο και Καρίμ Μπενζεμά, αναμένεται να δώσει συνέχεια στην κυριαρχία της «Βασίλισσας», που μόλις πανηγύρισε το… χατ-τρικ (Πρωτάθλημα Ισπανίας, Σούπερ Καπ Ισπανίας και Champions League) και τη 15η κορυφή της Ευρώπης, ανοίγοντας μια νέα εποχή ευρωπαϊκής δυναστείας.

Σε αναζήτηση της δόξας

Ο Μπαπέ, ο οποίος επαναλαμβάνει συνεχώς την επιθυμία του να «σημαδέψει την ιστορία» του αθλήματος και είπε τον Μάιο ότι χρειαζόταν «μια νέα πρόκληση», θα βρεθεί στο σωστό μέρος και την κατάλληλη στιγμή για να ικανοποιήσει τη δίψα του για δόξα και τρόπαια.

Θα πρέπει όμως πρώτα να πείσει το απαιτητικό κοινό του «μερένχες» και να βρει τη θέση του στα αποδυτήρια ενός συλλόγου που έχει κατακτήσει τα πάντα.

Στη Μαδρίτη, η σημερινή ανακοίνωση χαιρετίζεται ως απελευθέρωση και η λογική κατάληξη μιας… σειράς που είχε διαρκέσει από το 2017, ακόμη και πριν από την υπογραφή του στην Παρί Σεν Ζερμέν, όταν ο εμβληματικός πρόεδρος της Φλορεντίνο Πέρεθ την είχε θέσει ως προτεραιότητά του.

Τα τελευταία χρόνια, οι δύο πλευρές παρέμεναν πάντα σε επαφή, ακόμη κι αν ο ποδοσφαιριστής το 2022 είχε επεκτείνει προς έκπληξη όλων την συνεργασία του με την Παρί.

Ο επιθετικός των «Μπλε» έριξε τελικά τα… κουκιά νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας στο προπονητικό κέντρο Clairefontaine, όπου η γαλλική ομάδα προετοιμάζεται για το Euro, αποκαλύπτοντας στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν ότι η επισημοποίηση αυτής της μεταγραφής θα γινόταν «απόψε», όπερ και εγένετο.

O αριθμός 9

O Μπαπέ, ο οποίος θα φορά τη φανέλα με το Νο 9 που άφησε κενή ο Μπενζεμά, θα σχηματίσει στη Μαδρίτη, δίπλα στον Άγγλο Τζουντ Μπέλινγχαμ και τον Βραζιλιάνο Βινίσιους Τζούνιορ, μια νέα… επιθετική τριπλέτα ικανή να ταρακουνήσει την Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, θα έχει λαμβάνειν έναν από τους μεγαλύτερους μισθούς στην Ιστορία του συλλόγου, περίπου 35 εκατομμύρια ευρώ μεικτά ανά σεζόν, ακριβώς πάνω από τον Βινίσιους και τον Μπέλινγχαμ, τους δύο σημερινούς αστέρες των αποδυτηρίων, αλλά πολύ μακριά από αυτόν, καθώς οι Παριζιάνικες απολαβές του υπολογίζονταν σε 70 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, χωρίς τα μπόνους.

Η ελεύθερη μεταγραφή του συνοδεύεται επίσης από μπόνους υπογραφής άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ και μια άνευ προηγουμένου κατανομή των δικαιωμάτων της εικόνας του στο 80%/20% υπέρ του.

Ένα σημάδι ότι ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης Φλορεντίνο Πέρεθ ήθελε πάση θυσία να κάνει τον Μπαπέ το νέο πρόσωπο της Ρεάλ των μεγάλων αστέρων, η οποία από σήμερα έγινε σημείο αναφοράς σε όλο τον κόσμο!

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Greece

Μετά από 7 χρόνια… φαγούρας ο Μπαπέ θα υπηρετήσει το πεπρωμένο του: Θα γίνει κορυφαίος… υπήκοος της βασίλισσας Ρεάλ

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: