Εμπρηστής έβαλε την φωτιά στο Κορωπί, καταγγέλλει ο Βασίλης Κικίλιας: Υπάρχει βίντεο που τον καταγράφει, εντοπίστηκαν μπιτόνι πετρελαίου και στουπί [video]

FILE PHOTO Πυροσβέστες επιχειρούν σε φωτιά στον οικισμό Κίτσι, κοντά στο σημείο που ξέσπασε πυρκαγιά στην λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου, την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Οπτικό υλικό που δείχνει εμπρηστή να βάζει φωτιά σε ξερά χόρτα στη Βάρης -Κορωπίου, έχουν στη διάθεσή τους οι ανακριτικές αρχές της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας , όπως δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ενώ προσέθεσε ότι «η φωτιά επεκτάθηκε με αστραπιαία ταχύτητα αλλά υπάρχουν τεκμηριωμένες ενδείξεις ότι η αιτία δεν ήταν μόνο οι καιρικές συνθήκες».

«Οι ανακριτικές αρχές της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας έχουν στη διάθεσή τους οπτικό υλικό που δείχνει ξεκάθαρα εμπρηστή να βάζει φωτιά σε ξερά χόρτα στη Βάρης- Κορωπίου ενώ λίγο πιο κάτω εντοπίστηκε και μπιτόνι με πετρέλαιο και στουπί. Όταν έχουμε την άδεια από την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ θα δώσουμε στη δημοσιότητα το υλικό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Όπως είπε ο κ. Κικίλιας από τα ξημερώματα σήμερα πυροσβέστες εθελοντές και δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας παλεύουν με δεκάδες εστίες πυρκαγιών σε όλη τη χώρα και υπογράμμισε ότι «από το μεσημέρι και μετά σχεδόν κάθε 10 λεπτά είχαμε και μια νέα έναρξη».

  • «Γνωρίζαμε -και για αυτό είχαμε ζητήσει την προσοχή όλων- ότι έχουμε εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες λόγω ξηρασίας, υψηλών θερμοκρασιών, αλλά κυρίως σφοδρών ανέμων με ριπές που φτάνουν τα 8 ακόμα και τα 9 μποφόρ.

Αντιμετωπίστηκαν δεκάδες μέτωπα κάποια απ’ αυτά πολύ επικίνδυνα όπως της Καρύστου, του Μαρκόπουλου και της Νάξου όπου συνελήφθη εξ’ αμελείας- εγκληματικής αμέλειας- εμπρηστής.

Πριν καλά- καλά τεθεί σε ύφεση η πυρκαγιά στο Μαρκόπουλο, ξέσπασε νέα φωτιά στην Αττική, στη Βάρης- Κορωπίου, σε ξερά χόρτα», σημείωσε ο κ. Κικίλιας και συμπλήρωσε ότι παρά την άμεση επέμβαση ισχυρών επίγειων και εναέριων μέσων εξαπλώθηκε και επεκτάθηκε ταχύτατα. Τέλος τόνισε ότι στην πυρκαγιά στη Βάρης-Κορωπίου βρέθηκαν στο πεδίο και επιχειρούν 45 οχήματα, 145 πυροσβέστες, 4 πεζοπόρα της 1ης Ομάδας Δασοκομάντος, και 17 εναέρια μέσα (6 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα εκ των οποίων το 1 του ΓΕΕΘΑ) μαζί με πλήθος εθελοντών, δυνάμεις των ΟΤΑ αλλά και την Ελληνική Αστυνομία που συνέδραμε στις ασφαλείς εκκενώσεις.




Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Ξεκίνησε ο πύρινος εφιάλτης του καλοκαιριού, 300 φωτιές σε όλη την Ελλάδα: Επικίνδυνη η κατάσταση σε Κορωπί- Βάρη – Καίγονται επιχειρήσεις και σπίτια, εκκενώσεις οικισμών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: