Έμεινε «ζωντανός» ο Παναθηναϊκός: 83-76 τον Ολυμπιακό στο κατάμεστο ΟΑΚΑ * Μείωσε 2-1 στο κυνήγι του τίτλου [highlights, videos]

Ο παίκτης του Παναθηναϊκού Ιωάννης Παπαπέτρου (Δ) σε πανηγυρικό στιγμιότυπο, κατά τη διάρκεια του 3ου αγώνα του τελικού των playoff του πρωταθλήματος της Basket League μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, στο κλειστό γυμναστήριο του ΟΑΚΑ,τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ




Αυτή τη φορά ο Παναθηναϊκός έβγαλε αντίδραση, είχε την ψυχραιμία όταν ο Ολυμπιακός προσπέρασε με 73-72 έχοντας επιστρέψει από το -16 (40-24 στο 17΄) και παρέμεινε «ζωντανός» στο «κυνήγι» του τίτλου, μειώνοντας τη σειρά των τελικών της Α1 Ανδρών/Basket League σε 2-1.

Οι «πράσινοι» επικράτησαν με 83-76 των «ερυθρόλευκων» στο κατάμεστο ΟΑΚΑ και πλέον στοχεύουν στο break την προσεχή Τετάρτη (12/6) στο ΣΕΦ, προκειμένου να ισοφαρίσουν τη σειρά και να τη στείλουν πίσω στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων για την απόλυτη ανατροπή.

  • Ο Παναθηναϊκός μπήκε με καθαρό μυαλό στο παιχνίδι και με «όπλο» την άμυνα και την ευστοχία του στο δίποντο, έλεγξε τον ρυθμό, εκτοξεύοντας τη διαφορά στο 17΄ στο +16 (40-24) και έδειξε αποφασισμένος για μία άνετη νίκη.Ωστόσο, το χαμηλό σχήμα που επέλεξε στο δεύτερο ημίχρονο ο Γιώργος Μπαρτζώκας έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα για τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι στο 36΄ πέτυχαν την ανατροπή (72-73) και άρχισαν να ονερεύονται… σκούπα.

Η ψυχραιμία όμως των πρωταθλητών Ευρώπης στο κρισιμότερο σημείο και το ρεσιτάλ λαθών και αστοχίας των «ερυθρόλευκων» που ακολούθησε, επανέφεραν την τάξη στο «πράσινο στρατόπεδο», το οποίο «αναθάρρησε» με ένα πολύτιμο σερί 8-0 (80-73 στο 38΄) και βασιζόμενο στην άμυνα του δεν αισθάνθηκε απειλή μέχρι το φινάλε.

Ο Κέντρικ Ναν των 21 πόντων και ο Ματίας Λεσόρ των 17 (μαζί με 7 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα), αποτέλεσαν τους κορυφαίους παίκτες του Εργκίν Αταμάν, ο οποίος είδε τον Κώστα Αντετοκούνμπο να κάνει τη διαφορά στα δέκα λεπτά που έμεινε στο παρκέ (8π. με 3/3 δίποντα, 2/2 βολές, 6 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο).

Από τον Ολυμπιακό ξεχώρισε και πάλι ο Νίκολα Μιλουτίνοβ με 17 πόντους, ενώ ο Αιζάια Κάναν σταμάτησε στους 14. Ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος έμεινε μακριά από τον καλό εαυτό του, μένοντας στο απόλυτο μηδέν στην επίθεση με 0/4 δίποντα και 2 λάθη σε 13 λεπτά.

Στο φινάλε του αγώνα επικράτησε ένταση μεταξύ των παικτών των «αιωνίων», αλλά γρήγορα τα πνεύματα ηρέμησαν.

Τα δεκάλεπτα: 23-18, 43-34, 61-59, 83-76

 

Μετά τα αναγνωριστικά πρώτα λεπτά και με τους Κάναν, Παπανικολάου να φορτώνονται γρήγορα από 2 φάουλ, υποχρεώνοντας τον Γιώργο Μπαρτζώκα να ρίξει άμεσα στο παρκέ τους ΜακΚίσικ, Λαρεντζάκη, ο Παναθηναϊκός εξαργύρωσε το καθαρό μυαλό του Σλούκα στο κομμάτι της οργάνωσης και την κυριαρχία του Λεσόρ μέσα στη ρακέτα, απαντώντας με ένα σερί 6-0 και ξεφεύγοντας με 19-13 στο 8΄. Ο Ολυμπιακός απάντησε με δικό του σερί 0-5 για το 19-18 στο 9΄, αλλά Ναν και Λεσόρ ήταν εκεί για να κρατήσουν τους «πράσινους» σε απόσταση ασφαλείας (23-18 στο 10΄).

Στη δεύτερη περίοδο, η απόφαση του Αταμάν να ενισχύσει τη γραμμή ψηλών με τους Ερνανγκόμεθ και Αντετούνμπο έφερε αποτέλεσμα, με τους «πράσινους» να κυριαρχούν κοντά στο καλάθι και να γράφουν το 31-20 στο 14΄. Την ίδια στιγμή ο Ναν συνέχισε τις εκτελέσεις από την περιφέρεια και στο 17΄, το «τριφύλλι» εκτόξευσε τη διαφορά στο +16 (40-24). Στον αντίποδα, ο Ολυμπιακός τα είχε με την… αστοχία του, κυρίως από τα 6,75, με τον Μπαρτζώκα να περνάει το παιχνίδι και πάλι στη ρακέτα, τροφοδοτώντας τον Μιλουτίνοβ, ο οποίος μαζί με τον Πίτερς από μέση απόσταση, έριξαν τη διαφορά στο -9 στο ημίχρονο (43-34).

 

Ο Παναθηναϊκός επανέφερε τη διψήφια διαφορά στο 22΄, ενώ με τους Παπαπέτρου, Ναν να εκτελούν από την περιφέρεια την κράτησε μέχρι το 26΄ (55-44). Ωστόσο, το χαμηλό σχήμα που παρέταξε ο Μπαρτζώκας (Γουόκαπ, Κάναν, ΜακΚίσικ, Παπανικολάου, Πετρούσεβ), τον βοήθησε να κυκλοφορήσει καλύτερα την μπάλα, να τρέξει και να μαζέψει τη διαφορά, με παίκτη-κλειδί τον Πετρούσεβ, ο οποίος εκτελούσε από μέση και μακρινή απόσταση για το 61-59 στο 30΄, με… αυτοκαλάθι του Ερνανγκόμεθ.

 

Ο Ολυμπιακός επέμεινε στο χαμηλό σχήμα, η άμυνα εκτελούσε… υπερωρίες και οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να πιέζουν μέχρι το προσπέρασμα (72-73 στο 36΄), το οποίο ήρθε με κάρφωμα του Μιλουτίνοβ. Η συνεργασία όμως Σλούκα-Λεσόρ απέφερε ένα πολύτιμο γκολ… φάουλ του Γάλλου (75-73), ο Παπαπέτρου βρήκε στόχο από τα 6,75 (78-73 στο 37΄) και ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ολοκλήρωσε το 8-0 σερί του Παναθηναϊκού στο 38΄, απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που έδινε ρεσιτάλ λαθών και αστοχίας… Στα 80΄΄ για τη λήξη ο Κάναν αστόχησε για τρεις από την κορυφή, ο Λεσόρ έκανε το κλέψιμο του… αγώνα απέναντι στον Μιλουτίνοβ και τα πάντα τελείωσαν…

 

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πουρσανίδης, Πιτσίλκας, Μαγκλογιάννης




Οι συνθέσεις:

 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Εργκίν Αταμάν): Παπαπέτρου 8 (2), Γκραντ 7, Ναν 21 (2), Λεσόρ 17, Μήτογλου 6, Βιλντόσα, Σλούκας 13, Αντετοκούνμπο 8, Γκριγκόνις, Ερνανγκόμεθ 3 (1).

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 10 (1), Κάναν 14 (3), Παπανικολάου 7 (1), Πίτερς 10 (2), Μιλουτίνοβ 17, Γουίλιαμς-Γκος, Λαρεντζάκης 3 (1), Μήτρου-Λονγκ, Πετρούσεβ 9 (1), ΜακΚίσικ 6.

 




 

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Αργυρό μετάλλιο για την καταπληκτική Κατερίνα Στεφανίδη στο Ευρωπαϊκό Ανοιχτού Στίβου στη Ρώμη: Άλμα επί κοντώ στα 4.73μ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: