Εκτίμηση από τις Βρυξέλλες για τις ευρωεκλογές στην Κύπρο: Δύο έδρες στον ΔΗΣΥ, μια στο ΑΚΕΛ, και από μια στον Φειδία Παναγιώτου, στο ΔΗΚΟ και το ΕΛAM

Ο Κύπριος ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης. Φωτογραφία via Facebook Costas Mavrides – Κώστας Μαυρίδης, Reference: EP-142851G, Photographer: Brigitte HASE, Copyright: ©European Union 2022 – Source : EP




Δύο έδρες στον Δημοκρατικό Συναγερμό (ΔΗΣΥ), μια στο ΑΚΕΛ, και από μια στον Φειδία Παναγιώτου, στο ΔΗΚΟ και το ΕΛAM δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών στην Κύπρο.

Τα αποτελέσματα δόθηκαν στη δημοσιότητα ταυτόχρονα με εκτιμήσεις για ακόμα τέσσερις χώρες, την Αυστρία, τη Γερμανία, την Ελλάδα και τις Κάτω Χώρες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που αποτελούν σύνθεση των αποτελεσμάτων από την εταιρεία Verian των exit polls που δόθηκαν στη δημοσιότητα στα κράτη μέλη καθώς και εκτιμήσεων στα κράτη μέλη, ο ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ εμφανίζονται οριακά μπροστά με 23,8% και 23,1% αντίστοιχα, με τον ανεξάρτητο υποψήφιο Φειδία Παναγιώτου να βρίσκεται στη τρίτη θέση με 14,7%.

Ακολουθούν το ΔΗΚΟ με 11,8%, το ΕΛΑΜ με 10,4%, η ΕΔΕΚ με 6,4%, το Volt Κύπρου με 3,2%, η ΔΗΠΑ με 2,7%, το Κίνημα Οικολόγων με 1,1% κ.α.

Η προσέλευση υπολογίζεται στο 50,50% και αυξημένο κατά 5,51 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τις Ευρωεκλογές του 2019.

Αυτοί είναι οι τέσσερις που κλείδωσαν έδρα, μέχρι στιγμής, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Φειδίας Παναγιώτου, Φουρλάς (ΔΗΣΥ), Μαυρίδης (ΔΗΚΟ) και Γεωργίου (ΑΚΕΛ)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: