Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης του ποινικολόγου Λύτρα: Θα προφυλακιστεί γιατί παραβίασε τους περιοριστικούς όρους να μην προσεγγίζει την κακοποιημένη σύζυγό του

FILE PHOTO: Ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας. Screenshot via Glomex @ ERT




Ένταλμα σύλληψης του δικηγόρου Απόστολου Λύτρα εκδόθηκε από την δικαστική Αρχή μετά την κρίση της ανακρίτριας που χειρίζεται τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του ποινικολόγου Σοφίας Πολυζωγοπούλου, προκειμένου να οδηγηθεί στην φυλακή, καθώς ο κατηγορούμενος παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί.

Επιπλέον, κρίθηκε ύποπτος φυγής, καθώς η Αστυνομία ενημέρωσε τις δικαστικές αρχές, ότι δεν τον έχει εντοπίσει, στο πλαίσιο της αναζήτησης που έκανε, για την υπόθεση της αυτόφωρης διαδικασίας, μετά τις μηνύσεις που υπέβαλε η σύζυγός του.

Η απόφαση της δικαστικής λειτουργού αφορά το χθεσινοβραδυνό περιστατικό με την μετάβαση στο σπίτι του ποινικολόγου και της συζύγου του και παθούσας, της πρώην συζύγου, της κόρης του κ. Λύτρα και δικηγόρου συνεργάτη του γραφείου του, με στόχο να πάρουν πράγματα του κατηγορούμενου, το οποίο κατέληξε με μηνύσεις από την πλευρά του θύματος του ξυλοδαρμού.

Σε αυτήν την κατεύθυνση ήταν και η γνωστοποίηση στην ανακρίτρια όσων έλαβαν χώρα χθες το βράδυ, από την πλευρά της κ. Πολυζωγοπούλου, ώστε εφόσον κρίνει η δικαστική λειτουργός να αντικατασταθούν οι περιοριστικοί όροι με προσωρινή κράτηση.

Μετά την έκδοση του εντάλματος σύλληψης ο δικηγόρος αναζητείται από την Αστυνομία προκειμένου να οδηγηθεί στην φυλακή.

Η αντικατάσταση των περιοριστικών όρων με προσωρινή κράτηση που ζητήθηκε από το θύμα του ξυλοδαρμού μέσω του δικηγόρου της Θέμη Σοφού από την ανακρίτρια, έγινε δεκτή καθώς χθες το βράδυ υπήρξε επεισοδιακή επίσκεψη συγγενικών προσώπων του Απόστολου Λύτρα [της πρώην συζύγου του και της κόρης τους] στο σπίτι του στον Γέρακα και απειλές σε βάρος της συζύγου του, η οποία διαμένει εκεί μετά την άγρια κακοποίηση της.

Στο αίτημά της η δικηγόρος έκανε λόγο για παραβίαση των περιοριστικών όρων που είχαν επιβληθεί στον κατηγορούμενο σύζυγό της, επικαλούμενη και τα μηνύματα που έλαβε από εκείνον αλλά και την επίσκεψη στο σπίτι της στο Γέρακα.

 

 

Στις 27 Ιουνίου η δίκη της πρώην συζύγου του

Αναβολή για τις 27 Ιουνίου έδωσε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο στην δίκη της πρώην συζύγου του Αποστόλου Λύτρα που κατηγορείται για διατάραξη οικιακής ειρήνης και απειλή, μετά από μήνυση της νυν συζύγου του ποινικολόγου, Σοφίας Πολυζωγοπούλου, για το περιστατικό που έγινε χθες το βράδυ στο σπίτι του ζευγαριού.

Η πλευρά της κ. Πολυζωγοπούλου είπε στο δικαστήριο ότι η μηνύτρια είναι βαριά τραυματισμένη, μετά τον ξυλοδαρμό της από τον σύζυγό της και ότι αδυνατεί να παραστεί στην δίκη για να καταθέσει. Όπως ανέφερε ο συνήγορος της μηνύτριας, Θέμης Σοφός, η δικηγόρος εξετάστηκε και της δόθηκε η σύσταση να παραμείνει στο σπίτι της μέχρι την ανάρρωση της και την επανεξέταση.

Η πλευρά της μηνύτριας ζήτησε από το δικαστήριο να επιβάλει περιοριστικό όρο στην κατηγορούμενη πρώην σύζυγο, ώστε να μην πλησιάζει το σπίτι της Πολυζωγοπούλου. Το δικαστήριο ωστόσο αποφάνθηκε ότι τα αδικήματα που βαρύνουν την κατηγορούμενη και το πλαίσιο ποινής που προβλέπεται για αυτά, δεν επιτρέπουν την επιβολή περιοριστικών όρων.

Σε δηλώσεις του μετά την αναβολή της δίκης, ο κ. Σοφός μεταξύ άλλων είπε πως έχουν ήδη γνωστοποιηθεί στην ανακρίτρια όσα έλαβαν χώρα χθες το βράδυ στο σπίτι του ζευγαριού.

Ανέφερε επίσης για τον ξυλοδαρμό της κ. Πολυζωγοπούλου, πως η συνάδελφος και εντολέας του, δέχθηκε 30 χτυπήματα στο πρόσωπο από τον κατηγορούμενο σύζυγό της και πως «η εκδοχή της σκάλας» ήταν πράγματι πρόταση της παθούσας στον Λύτρα προκειμένου να τον πείσει να την πάει σε κλινική χωρίς αυτός να φοβηθεί ότι θα τον καταγγείλει.

Ξεκίνησε ο πύρινος εφιάλτης του καλοκαιριού, 300 φωτιές σε όλη την Ελλάδα: Επικίνδυνη η κατάσταση σε Κορωπί- Βάρη – Καίγονται επιχειρήσεις και σπίτια, εκκενώσεις οικισμών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: