Δίωξη για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του κατά γνωστού ποινικολόγου της Αθήνας – ιδιαίτερα προβεβλημένου στα ΜΜΕ: Κρατείται και απολογείται σήμερα * Δεν έκανε μήνυση το θύμα που νοσηλεύεται

File Photo: Περιπολικά σε αστυνομική επιχείρηση. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Αντιμέτωπος με κακουργηματική κατηγορία για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βάρος της συζύγου του, βρίσκεται γνωστός ποινικολόγος της Αθήνας, ο οποίος συνελήφθη για περιστατικό τραυματισμού του θύματος, που φέρεται να αποδίδεται σε ενδοοικογενειακή βία.

Ο Εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του, ιδιαίτερα προβεβλημένου σε ΜΜΕ, δικηγόρου, κακουργηματική ποινική δίωξη καθώς το θύμα, που σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει προχωρήσει σε καταγγελία σε βάρος του συζύγου της, μεταφέρθηκε αργά τη νύχτα του Σαββάτου σε νοσοκομείο βαριά τραυματισμένη, συνεπεία ξυλοδαρμού που φέρεται να υπέστη από τον κατηγορούμενο.

Μετά τον εισαγγελέα, ο δικηγόρος οδηγήθηκε στον ανακριτή από τον οποίο έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την Δευτέρα. Στο μεταξύ θα κρατείται στη ΓΑΔΑ,  καθώς για το είδος του αδικήματος που διώκεται δεν ακολουθείται η ειδική δωσιδικία των δικηγόρων. 

  • Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, τα ξημερώματα του Σαββάτου προς την Κυριακή, η Αστυνομία ενημερώθηκε από γιατρό ιδιωτικής κλινικής στους Αμπελοκήπους ότι υπάρχει περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας.

Όταν έφτασαν εκεί αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης είδαν τον γνωστό δικηγόρο και την σύζυγο του. Το ζευγάρι ανέφερε πως η 37χρονη σύζυγος του δικηγόρου είχε πέσει από τις σκάλες. Ομως ο γιατρός έπεμενε ότι τα τραύματα αυτά έχουν προκληθεί από ανθρώπινο χέρι και όχι από πτώση, ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στην κατάθεσή του δηλώνει ότι και η γυναίκα παραδέχθηκε κατά τη διάρκεια της εξέτασης ότι την είχε χτυπήσει ο άνδρας της, πράγμα που όμως, ανακάλεσε ενώπιον της αστυνομίας στη συνέχεια.

Έτσι, αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία, σε εφαρμογή της προαναφερθείσας διάταξης του υπουργείου Δικαιοσύνης που ορίζει ότι είναι υποχρεωμένοι να αναφέρουν αμέσως στις αρχές περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας όσοι τα διαπιστώνουν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους (παιδαγωγοί, ψυχολόγοι, εκπαιδευτικοί, γιατροί κ.ά.). Η διάταξη εξασφαλίζει προστασία από κακόβουλες μηνύσεις, δυσμενή μεταχείριση κ.ά., στα εν λόγω πρόσωπα που ανέφεραν στις αρχές περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας.

  • Να σημειωθεί ότι με τις τροποποιήσεις που έγιναν από τη σημερινή ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης στη ποινική νομοθεσία, δόθηκαν κίνητρα σε επαγγελματίες (λ.χ κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, ιατροί, εκπαιδευτικοί) ν’ αναφέρουν αμελλητί κάθε περίπτωση ενδοοικογενειακής βίας. Σύμφωνα με τη νομοθεσία αυτή, οι επαγγελματίες που θα αναφέρουν τέτοια περιστατικά (δάσκαλοι, καθηγητές, γιατροί, νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι κλπ), θα προστατεύονται απόλυτα από τις σε βάρος τους κακόβουλες μηνύσεις, αναφορές και πειθαρχικές διώξεις.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ελλάδα Αθήνα 

Πολύνεκρο τροχαίο στην Ξάνθη: Σφοδρή σύγκρουση ΙΧ με λεωφορείο * Τέσσερις νεκροί και τρεις ελαφρά τραυματισμένοι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: