Δύο ανήλικοι οι υπεύθυνοι για την πυρκαγιά στην Τριμίκλινη Λεμεσού: Ενας 12χρονος και ένας 13χρονος έριχναν βεγγαλικά* Κρατείται ύποπτος για τη φωτιά στην Ανώγυρα

FILE PHOTO Πυροσβεστικό ελικόπτερο επιχειρεί στην κατάσβεση της πυρκαγιάς ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ




Ένας 12χρονος και ένας 13χρονος φαίνεται να παραδέχθηκαν την ενοχή τους για το ξέσπασμα της πυρκαγιά στην περιοχή της Τριμίκλινης στην επαρχία Λεμεσού.

Όπως ανέφερε στην κρατική τηλεόραση ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρήστος Ανδρέου, μετά από εξασφάλιση μαρτυρίας, οι αρχές οδηγήθηκαν σε δύο ανήλικους, 12 και 13 ετών οι οποίοι βρέθηκαν στο τμήμα συνοδευόμενοι από τους γονείς τους. Ανακρινόμενοι παραδέχθηκαν ενοχή και χρήση πυροτεχνήματος εδάφους στην περιοχή με αποτέλεσμα το ξέσπασμα της πυρκαγιάς.

Να σημειωθεί ότι λόγω της πυρκαγιάς κάηκαν περίπου 1,3 τετραγωνικά χιλιόμετρα από ξηρά χόρτα και πυκνή βλάστηση, ενώ η μάχη για διαχείριση της ήταν ολονύχτια.

Κρατείται ύποπτος για τη φωτιά στην Ανώγυρα

Εξάλλου, στα Γραφεία του ΤΑΕ Λεμεσού βρίσκεται ύποπτο πρόσωπο το οποίο ανακρίνεται για την χθεσινή φωτιά στην περιοχή της Ανώγυρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του philenews, πρόκειται για αλλοδαπό ο οποίος εργάζεται σε υποστατικό στην περιοχή και οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού εξασφάλισαν μαρτυρία ότι βρισκόταν στο σημείο όπου ξέσπασε η φωτιά.

Για την ώρα αναμένεται να ανακριθεί ενώ δεν αποκλείεται να συλληφθεί.

Υπενθυμίζεται πως η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας και για την κατάσβεσή της συνέδραμε μεγάλος αριθμός δυνάμεων πυρόσβεσης καθώς και πτητικά μέσα. Η πυρκαγιά κατέκαυσε συνολική έκταση 1,5 τετραγωνικό χιλιόμετρο από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και χαρουπόδεντρα.

Με πληροφορίες από Philenews
Λεμεσός, Κύπρος

Φωτιά στην Τριμίκλινη της Λεμεσού, τρία πύρινα μέτωπα σε εξέλιξη, μάχη από δεκάδες δασοπυροσβέστες και εναέρια μέσα : Μαρτυρίες για ρίψη βεγγαλικών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: