Δημοσιογράφος λιποθύμησε κατά την ενημέρωση του Λευκού Οίκου, που μεταδιδόταν “ζωντανά”: Αφόρητη η ζέστη στην Ουάσιγκτον και σε πολλές άλλες πόλεις των ΗΠΑ (video)

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Τζιν Πιέρ στην ενημέρωση. Φωτογραφία από βίντεο του Λευκού Οίκου, via The White House




Η ενημέρωση Τύπου του Λευκού Οίκου την Τρίτη, που μεταδιδόταν “ζωντανά”, διακόπηκε για λίγο λόγω έκτακτης ιατρικής ανάγκης.

Η εκπρόσωπος Τύπου Karine Jean-Pierre σταμάτησε έναν δημοσιογράφο στη μέση της ερώτησής του και κατέβηκε από το βήμα για να βοηθήσει αφού ένα άτομο δήλωσε: “Έχουμε κατάσταση έκτακτης ανάγκης!”

«Περίμενε, λιποθύμησε κάποιος;» ρώτησε η Ζαν-Πιερ καθώς το ιατρικό προσωπικό του Λευκού Οίκου παρακολουθούσε το άτομο, το οποίο φαινόταν να έχει λιποθυμήσει λόγω της ζέστης.

Μετά από λίγα λεπτά, η Jean-Pierre επέστρεψε στο βάθρο καθώς το άτομο που είχε ανάγκη έλαβε ιατρική βοήθεια.

“Συγγνώμη γι’ αυτό. Ελπίζω να είναι καλά”, είπε η Ζαν-Πιέρ. Στη συνέχεια, μια δημοσιογράφος έκανε ένα σχόλιο για τη ζέστη, στο οποίο απάντησε: “Έχεις δίκιο. Έχει ζέστη εδώ”.

Πριν συνεχίσει να δέχεται ερωτήσεις, η Jean-Pierre ρώτησε τους παραιστάμενους ανταποκριτές του Λευκού Οίκου εάν κάποιος χρειαζόταν νερό. Ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλια σχετικά με την κατάσταση του ατόμου.

Οι θερμοκρασίες στην Ουάσιγκτον, έφτασαν τους 92 βαθμούς Φάρεναϊτ την Τρίτη, αλλά στην  πραγματικότητα ένοιωθε κανείς τη ζέστη ότι πιο κοντά στους 98 βαθμούς και με υγρασία.

Οι υψηλές θερμοκρασίες είναι μέρος ενός κύματος καύσωνα που επηρεάζει δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους στα Μεσοδυτικά και τα Βορειοανατολικά των Ηνωμένων Πολιτειών αυτή την εβδομάδα.

Ένα τεράστιο σύστημα υψηλής πίεσης έχει μετακινηθεί στην ανατολική ακτή, στέλνοντας θερμοκρασίες στην πρωτεύουσα της χώρας, τη Νέα Υόρκη και τη Βοστώνη σε ιστορικό της δεκαετίας του ’90, ανέφερε το FOX Weather.

Η ζέστη προβλέπεται να παραμείνει για το υπόλοιπο της εβδομάδας και θα αυξηθεί στη Ουάσιγκτον τις επόμενες ημέρες, ανέφερε το FOX 5 DC.

Μέχρι το Σαββατοκύριακο, είναι πιθανό ο δήμος της πρωτεύουσας να εκδώσει προειδοποίηση για τη ζέστη καθώς οι θερμοκρασίες προβλέπεται να φτάσουν τους 100 βαθμούς Φάρεναϊτ ή και υψηλότερες.

Περισσότεροι από 76 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει ήδη σε προειδοποιήσεις για τη ζέστη που εκτείνονται από την Αϊόβα στα Μεσοδυτικά έως την περιοχή των Μεγάλων Λιμνών και την κοιλάδα του Οχάιο στα βορειοανατολικά και τη Νέα Αγγλία, σύμφωνα με το FOX Weather.

Η πλειονότητα του πληθυσμού υπόκειται σε συμβουλευτική υποστήριξη για τη ζέστη, μεταξύ άλλων σε πόλεις όπως το Ντάβενπορτ στην Αϊόβα, το Κλίβελαντ, το Κολόμπους και το Σινσινάτι στο Οχάιο, το Buffalo και Binghamton στη Νέα Υόρκη, το Νιούαρκ στο Νιου Τζέρσεϊ, στο Providence στο Ρόουντ Άιλαντ και στη Βοστώνη.

Προειδοποιήσεις για τη ζέστη υπάρχουν επίσης στη βόρεια Νέα Αγγλία, συμπεριλαμβανομένου του Βερμόντ, του κεντρικού και νότιου Νιου Χάμσαϊρ και του κεντρικού Μέιν.

Προειδοποιήσεις για υπερβολική ζέστη έχουν εκδοθεί για το Πίτσμπουργκ, το Ντιτρόιτ και το Φορτ Γουέιν στην Ιντιάνα, ενώ προειδοποιήσεις για υπερβολική ζέστη έχουν εκδοθεί για την περιοχή της Φιλαδέλφειας, τη δυτική Μασαχουσέτη και το κεντρικό Κονέκτικατ και για κοινότητες στη Νέα Αγγλία από την ανατολική Μασαχουσέτη έως το νότιο Μέιν.

Το Σικάγο, το Πίτσμπουργκ, η Βοστώνη και το Καριμπού του Μέιν ψήθηκαν την Τρίτη με θερμοκρασίες που κυμαίνονται από τις πιο υψηλές δεκαετίες του ’80 έως τη δεκαετία του ’90.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς συμβούλεψε τους κατοίκους να αναζητήσουν κέντρα ψύξης ανοιχτά σε όλη την πόλη για να «νικήσουν τη ζέστη».

Σε κλοιό καύσωνα οι κεντρικές και Βορειοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ: Θερμοκρασίες – ρεκόρ απειλούν εκατομμύρια κατοίκους [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: