Διάσπαρτες εστίες πυρκαγιάς στην Αργολίδα: Μήνυμα από το 112 για απομάκρυνση κατοίκων από την Δάρδιζα Ερμιόνης

FILE PHOTO: Μπουλντόζες και σκαπτικά μηχανήματα προσπαθούν να δημιουργήσουν αντιπυρική ζώνη. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ




Διάσπαρτες εστίες αντιμετωπίζουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στο Ηλιόκαστρο Αργολίδας. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, υπάρχουν ενεργές εστίες πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή της Δάρδιζας.

Πριν από λίγο, νέο μήνυμα 112 εστάλη σε όσους βρίσκονται στην Δάρδιζα Ερμιόνης προκειμένου να απομακρυνθούν προς Θερμησία και Πετροθάλασσα Ερμιόνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πολιτική Προστασία, ο λόγος έκδοσης του 112 οφείλεται στην επιστροφή κατοίκων στα σπίτια τους, ενώ η φωτιά δεν έχει ελεγχθεί.

Στο σημείο επιχειρούν 85 πυροσβέστες με τρία ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Με εγκαύματα 63χρονος

Ένας 63χρονος αγρότης από το χωριό Κομποτάδες μεταφέρεται με εγκαύματα στο νοσοκομείο της Λαμίας που του προκλήθηκαν κατά την προσπάθεια του να ελέγξει μία φωτιά που εξερράγη από άγνωστη αιτία στις παρυφές του χωριού, 12 χιλιόμετρα δυτικά της Λαμίας.

Ήδη οι πυροσβεστικές δυνάμεις που έσπευσαν έχουν ελέγξει την φωτιά μαζί με εθελοντές από το χωριό .Η πυρκαγιά έκαψε ένα στρέμμα ελαιοπερίβολο και ξερά χόρτα ενώ σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο 63χρονος έχει εγκαύματα στα χέρια, τα πόδια και την κοιλιά.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νέα άνοδος της θερμοκρασίας, ξηρασία και ισχυροί άνεμοι: Μεγάλος ο κίνδυνος φωτιάς σε πολλές περιοχές* Χρειάζεται μεγάλη προσοχή

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: