Τεράστια διαφωνία της Μελόνι και του Εμανουέλ Μακρόν για το θέμα της άμβλωσης: Αιτία η απουσία αναφοράς στο προσχέδιο συμπερασμάτων της G7

epa11407691 Italy’s Prime Minister Giorgia Meloni (L) looks on as US President Joe Biden (C) greets French President Emmanuel Macron (R) at the end of a welcome ceremony for the G7 summit in Borgo Egnazia, southern Italy, 13 June 2024. EPA, ETTORE FERRARI




Συνεχίζεται στην σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) στην Απουλία, η έντονη διαφοροποίηση ορισμένων συμμετεχόντων σχετικά με την έλλειψη αναφοράς, στο προσχέδιο συμπερασμάτων, στο δικαίωμα στην άμβλωση.

Χθες, Πέμπτη, το βράδυ, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι «λυπάται για το ότι λείπει από το κείμενο συμπερασμάτων η λέξη άμβλωση», προσθέτοντας ότι «υπάρχουν διαφορετικές ευαισθησίες».

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι απάντησε άμεσα, υπογραμμίζοντας ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνεται “πολεμική” για θέματα στα οποία έχει επιτευχθεί εδώ και καιρό συμφωνία».

«Θεωρώ εντελώς λανθασμένο, σε δύσκολους καιρούς σαν και αυτούς, κάποιοι να κάνουν προεκλογική εκστρατεία χρησιμοποιώντας ένα πολύτιμο φόρουμ όπως αυτό της G7», πρόσθεσε η Μελόνι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ιταλική εκ περιτροπής προεδρίας της Ομάδας των Επτά περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών φέρεται να υποστηρίζει ότι δεν χρειάζεται νέα αναφορά στο δικαίωμα στην άμβλωση, διότι υπήρχε ήδη στο κείμενο συμπερασμάτων της συνόδου κορυφής της G7, η οποία πραγματοποιήθηκε πριν απο ένα χρόνο στην Χιροσίμα.

Ο ιταλικός Τύπος όμως προσθέτει σήμερα ότι το όλο θέμα θεωρείται κύριας σημασίας από την αμερικανική κυβέρνηση, η οποία φέρεται να επιθυμεί μια νέα, πλήρη αναφορά, και ότι τα συμπεράσματα της συνόδου είναι ακόμη υπό διαμόρφωση.

Με πληροφορίες μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ του Θ. Ανδρεάδη – Συγγελάκη
Ρώμη, Ιταλία

Μία Σύνοδος Κορυφής με αμφίβολες προοπτικές: Με τη συμμετοχή πολλών παγκόσμιων ηγετών αλλά χωρίς τη Ρωσία η συνδιάσκεψη για την Ουκρανία

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: