Δεύτερη επίθεση μέσα σε λίγες μέρες στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας δέχθηκε ο κήρυκας του Brexit Νάιτζελ Φάρατζ: Ευτυχώς οι εκλογές δεν αργούν… [video]

FILE PHOTO: «Πάρε μέρος στην εξέγερση» προτρέπει τους Βρετανούς ο Nάιτζελ Φάρατζ. Photo via X@Neigel Farage




Ο Νάιτζελ Φάρατζ, ο ηγέτης του ακροδεξιού Μεταρρυθμιστικού Κόμματος, δέχτηκε επίθεση σήμερα, την δεύτερη αφότου ξεκίνησε την προεκλογική εκστρατεία του, όταν ένας άνδρας εκτόξευσε αντικείμενα εναντίον του κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας με ανοιχτό λεωφορείο.

Ο Φάρατζ περνούσε από το Μπάρνσλι, στη βόρεια Αγγλία, χαιρετίζοντας το πλήθος από το λεωφορείο, όταν ένας άνδρας του πέταξε κάτι που έμοιαζε με μεγάλες, σπασμένες πέτρες, όπως δείχνουν τα πλάνα στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. Τα αντικείμενα δεν τον πέτυχαν.

  • Η αστυνομία συνέλαβε έναν 28χρονο με την κατηγορία της διατάραξης της δημόσιας τάξης. Πιστεύεται ότι εκτόξευε αντικείμενα που βρήκε σε ένα κοντινό εργοτάξιο.

Ο Φάρατζ, ως εκπρόσωπος του ευρωσκεπτικισμού και του αντιμεταναστευτικού αισθήματος, αποτελεί επί δεκαετίες διχαστική προσωπικότητα στη Βρετανία. Είναι γνωστός κυρίως γιατί ενθάρρυνε τους Βρετανούς να ψηφίσουν υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ στο δημοψήφισμα του 2016. Τώρα είναι υποψήφιος για μια βουλευτική έδρα στις εκλογές της 4ης Ιουλίου.

«Δεν θα με εκφοβίσει, ούτε θα με τρομάξει ένας βίαιος αριστερός όχλος που μισεί τη χώρα μας», έγραψε στην πλατφόρμα Χ.

Την περασμένη εβδομάδα μια 25χρονης συνελήφθη με την κατηγορία της επίθεσης επειδή του έριξε ένα ποτό στο πρόσωπο, από μικρή απόσταση, ενώ έβγαινε από μια παμπ.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Λονδίνο, United Kingdom

 

Απειλείται η εθνική σύνθεση και το μέλλον της Τουρκίας, λέει ο Μπαχτσελί: Τέλος στη Συμφωνία Επανεισδοχής παράτυπων μεταναστών με ΕΕ, ζητά ο εταίρος του Ερντογάν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: