Coldplay οι απόλυτοι οικολόγοι: Οι δίσκοι βινυλίου του νέου τους άλμπουμ Moon Music θα φτιαχτούν από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια * Κατά 90% ανακυκλωμένα και τα CD

FILE PHOTO: British singer Chris Martin (R), guitarist Jonny Buckland (L), bassist Guy Berryman (2-R), drummer Will Champion (2-L) of British band Coldplay perform at the National Stadium in Singapore, 23 January 2024. Coldplay begins their first of six concerts in Singapore, part of their Music Of The Spheres World Tour. EPA/HOW HWEE YOUNG ONE-TIME USE ONLY / EDITORIAL USE ONLY / NO SALES / NO USAGE AFTER 22 APRIL 2024 EDITORIAL USE ONLY/NO SALES EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Οι Coldplay στοχεύουν να δημιουργήσουν τον πιο βιώσιμο οικολογικά δίσκο βινυλίου μέχρι σήμερα, για το άλμπουμ τους Moon Music, την κυκλοφορία του οποίου πρόσφατα προανήγγειλαν.

Κάθε αντίγραφο βινυλίου 140 γραμμαρίων του Moon Music, που κυκλοφόρησε στις 4 Οκτωβρίου, θα κατασκευάζεται από εννέα πλαστικά μπουκάλια που ανακτώνται από απορρίμματα καταναλωτών.

Για μια ειδική «έκδοση σημειωματάριου», το 70% του πλαστικού έχει συγκεντρωθεί από την περιβαλλοντική μη κερδοσκοπική οργάνωση The Ocean Cleanup από το Rio Las Vacas της Γουατεμάλας, ώστε να μην εισέλθει στον Κόλπο της Ονδούρας και στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Το συγκρότημα λέει ότι θα μειώσει τις εκπομπές άνθρακα σε σύγκριση με την κανονική παραγωγή βινυλίου 140 g κατά 85% και θα αποτρέψει την κατασκευή 25 τόνων παρθένου πλαστικού.

  • Τα αντίγραφα CD θα κατασκευάζονται από 90% ανακυκλωμένο πλαστικό, με μείωση των εκπομπών κατά 78% σε σύγκριση με την παραδοσιακή κατασκευή CD.

Η πρωτοβουλία έρχεται παράλληλα με την προσπάθεια των Coldplay να μειώσουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των περιοδειών, καθώς το συγκρότημα συνεχίζει την επική παγκόσμια περιοδεία Music of the Spheres, η οποία είναι τώρα η τρίτη περιοδεία με τις περισσότερες εισπράξεις όλων των εποχών.

Νωρίτερα αυτό το μήνα το συγκρότημα ανακοίνωσε ότι έχει μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα κατά 59% σε σύγκριση με την προηγούμενη παγκόσμια περιοδεία τους.

  • Εκτός από την προσπάθεια αποφυγής των ταξιδιών με αεροπλάνο όπου ήταν δυνατόν, εφαρμόστηκαν δημιουργικές τεχνολογικές λύσεις, όπως «κινητικές πίστες χορού» που αξιοποιούν την ενέργεια από την κίνηση του πλήθους.

Το Moon Music θα είναι το 10ο άλμπουμ των Coldplay, σε μια δισκογραφία που χρονολογείται από το ντεμπούτο τους Parachutes το 2000.

Συνεργάστηκαν ξανά με τον Max Martin, τον παραγωγό του προηγούμενου άλμπουμ τους Music of the Spheres και έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς ποπ όλων των εποχών, ο οποίος έχει συμμετάσχει σε 27 Νο 1 επιτυχίες των ΗΠΑ.

  • Το πρώτο single της Moon Music, feelslikeimfallinginlove, θα κυκλοφορήσει την Παρασκευή 21 Ιουνίου. Πιθανότατα θα εμφανιστεί στο φεστιβάλ Glastonbury που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιουνίου.

Άλλοι καλλιτέχνες προσπαθούν να μειώσουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της παραγωγής βινυλίου, όπως η Billie Eilish, η οποία χρησιμοποίησε ανακυκλωμένο βινύλιο – φτιαγμένο από κομμάτια παραδοσιακής παραγωγής βινυλίου – για την κυκλοφορία του πρόσφατου άλμπουμ της Hit Me Hard and Soft.

 

Με πληροφορίες από The Guardian

Αυτοψία στα πρώην βασιλικά κτήματα στο Τατόι: Προχωράνε τα έργα στο ανάκτορο, το βουστάσιο θα γίνει Μουσείο «βασιλικών αμαξών»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: