Χωρίς τις αισθήσεις του σε δύσβατη περιοχή της Σούγιας Χανίων εντοπίστηκε αγνοούμενος Γερμανός Τουρίστας: Μεγάλη επιχείρηση μεταφοράς και παραλαβής από Super Puma

FILE PHOTO: Διασώστες της ΕΜΑΚ του Πυροσβεστικού Σώματος ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ




Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση μεταφοράς τουρίστα από ορεινό δύσβατο σημείο στη βόρεια πλευρά της ορεινής Σούγιας στα Χανιά.

Η μεταφορά του άνδρα, ο οποίος δεν έχει τις αισθήσεις του, γίνεται ώστε να βρεθεί σε σημείο για να μπορέσει να τον παραλάβει το πλήρωμα του ελικόπτερου Σούπερ Πούμα το οποίο βρίσκεται στην περιοχή.

  • Πρόκειται για Γερμανό τουρίστα, 68 ετών, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από χθες όταν και επίλεξε να ακολουθήσει ορεινή διαδρομή για πεζοπορία στη συγκεκριμένη περιοχή.

Καθώς οι ώρες περνούσαν ενημερώθηκαν οι αρχές οπότε και ξεκίνησε ολονύχτια επιχείρηση εντοπισμού στην οποία συμμετείχαν τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με είκοσι στελέχη, μεταξύ των οποίων και η μονάδα της ΕΜΑΚ από το Ηράκλειο.

Αρχικά με το στίγμα του κινητού οι διασώστες βρέθηκαν στο σημείο, αλλά όπως αποδείχθηκε ο 68χρονος είχε κινηθεί ακόμα πιο ορεινά και τελικά εντοπίστηκε με τη βοήθεια του drone.

Οι διασώστες τον εντόπισαν χωρίς τις αισθήσεις του, σύμφωνα με ενημέρωση του ΑΠΕ-ΜΠΕ και κλήθηκε το ελικόπτερο για τη μεταφορά του.

Λόγω του σημείου το πλήρωμα του ελικοπτέρου δεν μπόρεσε να επιχειρήσει και έτσι αποφασίστηκε η πεζοπόρος μεταφορά του σε σημείο που να μπορεί το Σούπερ Πούμα να δράσει για να τον παραλάβει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή Μ. Λαμπαθάκη
Ρέθυμνο, Greece

Μεγαλόσωμος σκύλος επιτέθηκε και τραυμάτισε 7χρονο αγόρι σε περιοχή των Σερρών: Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: