Χωρίς ενεργό μέτωπο οι πυρκαγιές σε Βάρης-Κορωπίου και Αργολίδα, νέα φωτιές σε Ασπρόπυργο και Κορυδαλλό: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος και σήμερα [video]

Εθελοντές καλύπτουν τα πρόσωπά τους λόγω καπνού από τη φωτιά, στον οικισμό Κίτσι, κοντά στο σημείο που ξέσπασε πυρκαγιά στην λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου, την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι οι πυρκαγιές που ξέσπασαν χθες σε Βάρης-Κορωπίου και Ηλιόκαστρο Αργολίδας, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας παρέμειναν όλο το βράδυ στο πεδίο, προκειμένου να ελέγξουν τις δύο φωτιές καθώς και τυχόν αναζωπυρώσεις και μικροεστίες.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική οι πυρκαγιές δεν έχουν κανένα ενεργό μέτωπο, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν υπήρξαν αναζωπυρώσεις ούτε στην πυρκαγιά στη Βάρης-Κορωπίου ούτε στην Αργολίδα.

  • Στην Βάρης-Κορωπίου μέχρι στιγμής παραμένουν και επιχειρούν 105 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 27 οχήματα ενώ στο Ηλιόκαστρο Αργολίδας 85 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα.

Φωτιά στο Σχιστό Κορυδαλλού

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 8 το πρωί σε δύσβατο σημείο στην περιοχή Σχιστό στον Κορυδαλλό. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 1ης ΕΜΟΔΕ και 7 οχήματα καθώς και δύο ελικόπτερα.

Τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο 

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 5.10 σε χαμηλή βλάστηση στο ύψος της Φανερωμένης προς το βουνό και δεν απειλεί κατοικίες ή επιχειρήσεις.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 38 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 10 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμει 1 ελικόπτερο.




Σημειώνεται ότι πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σήμερα για την Περιφέρεια Αττικής και τις περιφερειακές ενότητες Ευβοίας, Βοιωτίας, Λέσβου, Χίου, Κορινθίας, Αργολίδας, Λακωνίας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr).

Επιπλέον σε γενική επιφυλακή έχει τεθεί το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της περιφέρειας Αττικής, και σε μερική επιφυλακή το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών όλης της υπόλοιπης επικράτειας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που έχουν προκύψει λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών, καθώς και του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Νέα άνοδος της θερμοκρασίας, ξηρασία και ισχυροί άνεμοι: Μεγάλος ο κίνδυνος φωτιάς σε πολλές περιοχές* Χρειάζεται μεγάλη προσοχή

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: