Blue suede shoes: Τα θρυλικά μπλε σουετ παπούτσια που φόραγε και τραγούδησε ο «βασιλιάς» Έλβις Πρίσλεϊ όταν εκτοξεύθηκε στην κορυφή, βγαίνουν σε δημοπρασία [photos, videos]

FILE PHOTO: Undated handout photo of Rock ‘n’ Roll legend Elvis Presley . EPA/PA UK AND IRELAND OUT




Όταν με το πρώτο του άλμπουμ ο  Έλβις Πρίσλεϊ κατέκτησε τα τσαρτ το 1956, το «Blue Suede Shoes» ήταν το εναρκτήριο κομμάτι του δίσκου.

Τώρα, οι θαυμαστές του θα έχουν την ευκαιρία να «μπουν στα μπλε σουέτ παπούτσια» του Βασιλιά καθώς – εφόσον έχουν την δυνατότητα –  θα μπορέσουν να τα “χτυπήσουν” σε δημοπρασία που οργανώνει ο βρετανικός οίκος δημοπρασιών  Henry Aldridge and Son – για περίπου 100.000 έως 120.000 £ (περίπου 126.000 έως 152.000 δολάρια).

 

Τα παπούτσια, τα οποία έχουν μέγεθος 10 και μισό [44,5 σε ευρωπαϊκό νούμερο]  και φέρουν τη σφραγίδα της μάρκας «Nann-Bush», φορέθηκαν από τον Πρίσλεϊ τόσο εντός όσο και εκτός σκηνής κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1950, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Οίκος δημοπρασιών.

Ο Πρίσλεϊ φόρεσε τα παπούτσια ενώ τραγουδούσε τα «I Want You, I Need You, I Love You» και «Hound Dog» στο «The Steve Allen Show» το 1956, σύμφωνα με τον υπεύθυνο της δημοπρασίας, και τα έδωσε στον φίλο του Alan Fortas το 1958. το βράδυ πριν φύγει για να καταταγεί στον αμερικανικό στρατό .

Τα παπούτσια έχουν επικυρωθεί ως αυθεντικά από τον Jimmy Velvet, στενό φίλο του Πρόσλεϋ, και ιδρυτή του Μουσείου Elvis Presley .

Η δημοπράτησή τους συνοδεύεται από μια επιστολή γνησιότητας υπογεγραμμένη στο χέρι από τον Velvet, καθώς και μια επιστολή του Fortas, η οποία περιγράφει τα γεγονότα της βραδιάς που του έδωσε ο Πρίσλεϊ τα παπούτσια.

«Το βράδυ πριν πάει τον στρατό.  εδώ στο Μέμφις, ο Έλβις είχε ένα πάρτι όλη τη νύχτα στο Graceland», αναφέρει η επιστολή.

«Μετά πήγαμε στο παγοδρόμιο Rainbow. Όταν φτάσαμε όλοι στο σπίτι, ο Έλβις φώναξε μερικούς από εμάς στον επάνω όροφο και έδωσε μερικά από τα ρούχα του που δεν πίστευε ότι θα φορούσε ή δεν θα τα ήθελε  όταν επέστρεφε από το στρατό. Εκείνο το βράδυ ο Έλβις μου έδωσε αυτά τα μπλε σουέτ παπούτσια μεγέθους 10 1/2. Τα έχω όλα αυτά τα χρόνια», συνεχίζει η επιστολή.

Η δημοπρασία θα γίνει ζωντανά μεθαύριο Παρασκευή. Η προσφορά για τα παπούτσια, τα οποία περιγράφονται ως «ένα εμβληματικό αναμνηστικό της showbusiness που απλώς υπερβαίνει την ποπ κουλτούρα του 20ου αιώνα», ξεκινά από 55.000 £ (περίπου 69.600 $).

 

 

Με πληροφορίες από CNN

 

Η χαρισματική ηθοποιός και πρωταγωνίστρια του «Notebook» Τζίνα Ρόουλαντς πάσχει από Αλτσχάιμερ: Το αποκάλυψε ο γιος της Νικ Κασσαβέτης

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: