Αβίωτη η κατάσταση στον Λίβανο για εκατοντάδες πρόσφυγες από τη Συρία: Επιστρέφουν στην πατρίδα τους από επικίνδυνα μονοπάτια

A Lebanesee security official (R) checks the names of Syrian refugees before they leave Beirut on their home to Syria, at the Bourj Hammoud area, northern Beirut, Lebanon, 28 February 2019. A group of some 1,300 Syrian refugees began their trip home from different areas in Lebanon, as part of a coordinated operation between authorities in Beirut and Damascus. EPA, NABIL MOUNZER




Οι εκτοπισμένοι στον Λίβανο Σύριοι επιστρέφουν στη χώρας τους κατά εκατοντάδες προτιμώντας μια ειδική διαδρομή λαθρεμπόρων προς τα σπίτια τους.

Περνούν μέσα από απομακρυσμένες ορεινές περιοχές, με μοτοσικλέτες ή με τα πόδια. Στη συνέχεια με αυτοκίνητο διασχίζουν την περιοχή υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης για να φτάσουν στα βορειοδυτικά της Συρίας όπου εκεί η κατάσταση ελέγχεται από παρατάξεις της αντιπολίτευσης φίλα προσκείμενες στην Τουρκία ή απο την ριζοσπαστική ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση Hay’at Tahrir al-Sham.

Στο επικίνδυνο αυτό ταξίδι φροντίζουν να αποφύγουν τα σημεία ελέγχου η προσπαθούν να συνεχίσουν τον δρόμο τους χωρίς να χρειαστεί να δωροδοκήσουν.

Μέχρι εφέτος, «ο αριθμός των επιστρεφόντων από τον Λίβανο ήταν τόσο μικρός που οι τοπικές αρχές στην Ιντλίμπ, που διευθύνονται από την ομάδα Hay’at Tahrir al-Sham δεν έμπαιναν στον κόπο να ασχοληθούν μαζί τους.

Ωστόσο απο τον Μάιο κατέγραψαν την άφιξη 1.041 επαναπατρισθέντων από τον Λίβανο σε σύγκριση με 446 τον προηγούμενο μήνα.

Η Τοπική διοίκηση που υποστηρίζεται από την Τουρκία, η οποία εποπτεύει άλλες περιοχές της βορειοδυτικής Συρίας, ανακοίνωσε ότι οι αφίξεις από τον Λίβανο έχουν αυξηθεί στις περιοχές που ελέγχει.

Ένας απο τους επαναπατρισθέντες στην Ιντλίμπ τον Απρίλιο μίλησε στο ΑP εξηγώντας ότι τελικά τα προβλήματα της παραμονής στον Λίβανο τελικά ξεπέρασαν τους κινδύνους της επιστροφής.

Περιέγραψε τη διαβίωση εκεί ως μια αφόρητη κόλαση στην όποια ο ίδιος έχασε και τον γιο του.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Σε νοσοκομείο της Βραζιλίας εδώ και έναν χρόνο ο Νόαμ Τσόμσκι: Αναρρώνει από ισχυρό εγκεφαλικό* Η αντίδρασή του στις ειδήσεις για τον πόλεμο στη Γάζα

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: