Άθλια προβοκάτσια της ΟΥΝΦΙΚΥΠ εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας: Ανάρμοστο παιγνίδι για τους μετανάστες στη Νεκρή Ζώνη, τους έστησε σκηνές ο ΟΗΕ πριν εμφανιστούν!!!

Άνδρες και γυναίκες της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ (UNFICYP) στην Κύπρο. Φωτογραφία United Nations Peacekeeping Force via flickr




Έστησαν τα Ηνωμένα Έθνη τις σκηνές προτού οι μετανάστες αφιχθούν και εγκλωβιστούν στη Νεκρή Ζώνη της Κύπρου; Αυτό το ερώτημα γίνεται σημείο αντικρουόμενων τοποθετήσεων μεταξύ κυβερνητικών αξιωματούχων και Ηνωμένων Εθνών, μετέδωσε ο Παύλος Πίττας στο Omega.

«Μας ξενίζει επίσης το γεγονός ότι είχαν στηθεί τέντες 1-2 μέρες πριν την άφιξη των μεταναστών. Η ενημέρωση που έχω λάβει από άλλες αρμόδιες υπηρεσίες, είχαμε φωτογραφίες που είχαν στηθεί, είχαν ξεκινήσει ενέργειες προτού αφιχθούν. Αυτές είναι οι πληροφορίες που έχουμε», δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου στο ΡΙΚ.

Τα λεγόμενα του υπουργού Εσωτερικών κατακρίνει με ανάρτησή της η απαράδεκτη Ουνφικύπ, επιλέγοντας ωστόσο να απαντήσει όχι στον ίδιο αλλά σε δημοσίευμα του Φιλελευθέρου, που ουσιαστικά υποστηρίζει το ίδιο πράγμα.

«Αυτό είναι ψευδές και παραπλανητικό. Οι ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ βρήκαν τους αιτούντες άσυλο μέσα στη νεκρή ζώνη και παρείχαν σκηνές και ανθρωπιστική βοήθεια, μόνο αφού τους απαγορεύτηκε η είσοδος και έμειναν εγκλωβισμένοι», ήταν η απάντηση της Ούνφικυπ, αν και η αλήθεια είναι διαφορετική.

Ήπιους τόνους επιλέγει πάντως να τηρήσει το Προεδρικό Μέγαρο.

«Από την πρώτη στιγμή είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με την ειρηνευτική δύναμη, της οποίας έχουμε μεταφέρει τη βούλησή μας να συνδράμουμε με οποιονδήποτε τρόπο», δήλωσε στο Omega o Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη να απασχολήσει ο λόγος που οι άνθρωποι αυτοί βρέθηκαν εκεί.

«Έχουν οι ίδιοι δηλώσει ότι έχουν περάσει από ασφαλείς χώρες πριν να έρθουν στη Νεκρή Ζώνη κι οι ίδιοι έχουν δηλώσει πως τους έχουν ξεγελάσει κυκλώματα διακινητών.»

Έντονη ανησυχία για τις εξελίξεις εκφράζει το ΑΚΕΛ, μέσω ανακοίνωσης του:

«Η διαχρονική θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι ότι η Νεκρή Ζώνη είναι έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία έχει εκχωρήσει στα Ηνωμένα Έθνη προσωρινά ορισμένες αρμοδιότητες. Η Κυβέρνηση οφείλει ν’ απαντήσει αν έχει αλλάξει αυτή η θέση, αφού οι μέχρι στιγμής χειρισμοί της δίνουν αντίθετα μηνύματα, δημιουργώντας επικίνδυνο προηγούμενο αλλά και θέτοντας εαυτόν σ’ ευθεία σύγκρουση με τα Ηνωμένα Έθνη και την UNFICYP.»

«Δεν αντιλαμβάνομαι τι ακριβώς εισηγείται το ΑΚΕΛ , ο κίνδυνος για να δημιουργηθεί μία νέα οδός για κάθοδο παράτυπος μεταναστών είναι ορατός. Και όποιος δεν το βλέπει, μάλλον δεν αντιλαμβάνεται τα δεδομένα. Ουδέποτε έχουμε πει ότι η Νεκρή Ζώνη δεν είναι έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας», απάντησε ο κος Λετυμπιώτης.

Οι μετανάστες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή εγκλωβισμένοι στη Νεκρή Ζώνη ανέρχονται στους 29, ενώ δύο πρόσωπα συνεχίζουν να αγνοούνται.

Δεν κατέληξε ακόμα ο Αντόνιο Γκουτέρες για το αν θα δώσει παράταση στην προσωπική του απεσταλμένη: Ετοιμάζει βαλίτσες για τη Λευκωσία η κυρία Ολγκίν Κουεγιάρ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: