Athens Pride 2024: Γέμισε χρώματα η Αθήνα στην παρέλαση υπερηφάνειας, παρών στις εκδηλώσεις και ο δήμαρχος Χάρης Δούκας [video, photos]

Κόσμος συμμετέχει στην παρέλαση του Athens Pride24 – Φεστιβάλ Υπερηφάνειας στο κέντρο της Αθήνας κρατώντας σημαίες με τα χρώματα του ουράνιου τόξου, σύμβολο της LGBTQI+ κοινότητας, Σάββατο 15 Ιουνίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές




Γέμισε χρώματα το κέντρο της Αθήνας για την παρέλαση υπερηφάνειας και τις εκδηλώσεις για το Athens Pride 2024, που κορυφώθηκαν με συναυλία στην Πλατεία Συντάγματος.

Φετινό σύνθημα του Athens Pride, «Ένας νόμος δεν αρκεί», το οποίο αφορά στο γεγονός ότι πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα -νομοθετικά και κοινωνικά- για να είναι τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα ορατά στον κόσμο και με ίσα δικαιώματα με όλους.

Λόγω των εκδηλώσεων εφαρμόστηκαν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της πόλης. Από τις 17:00 έως το τέλος των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, καθώς και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης αυτών, στις παρακάτω οδούς:

  • Όθωνος, καθ’ όλο το μήκος της.
  • Φιλελλήνων, καθ’ όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
  • Λ. Αμαλίας, καθ’ όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
  • Λ. Συγγρού, στο τμήμα αυτής από την οδό Αθ. Διάκου έως την οδό Διονυσίου Αεροπαγίτου.
  • Πανεπιστημίου, καθ’ όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
  • Σταδίου, καθ’ όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
  • Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα αυτής από την οδό Σέκερη έως τη Λ. Αμαλίας.

Η ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων, για την ασφαλέστερη διεξαγωγή του αγώνα και την αποτροπή πρόκλησης πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την κίνησή τους στην παραπάνω διαδρομή και να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων, που θα βρίσκονται κατά μήκος αυτής.

 

Ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις, όπως είχε προαναγγείλει, μίλησε με τον κόσμο, απηύθυνε κι έναν χαιρετισμό, ενώ έκανε και σχετική ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook. Ανέβασε φωτογραφίες και έγραψε:

«Η Αθήνα στέκεται σταθερά υπέρ της συμπερίληψης και της ανεκτικότητας και φέτος είμαστε ακόμα πιο αποφασισμένοι να προωθήσουμε αυτά τα ιδανικά! Το Athens Pride – Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας είναι μια ακόμα ευκαιρία να γιορτάσουμε μαζί την ισότητα, την αγάπη και την αποδοχή όλων των ανθρώπων και να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα. Η Αθήνα Αγαπά, Στηρίζει και Αποδέχεται! Ένας Νόμος Δεν Αρκεί!».

Πηγή: ertnews

Supercar αξίας 3,6 εκατ. δολαρίων έγινε «μπουρλότο» στην Αττική Οδό: Ήταν μεταξύ των σπορ αυτοκινήτων που βρέθηκαν στο Ζάππειο για το «6to6 Motor Europe Tour»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: