Εικόνες φρίκης στο πάλαι ποτέ κραταιό NHS στη Βρετανία: Ασθενείς εξετάζονται σε πάρκινγκ, νοσηλεύονται σε καρέκλες και πεθαίνουν σε διαδρόμους [videos]

FILE PHOTO: Ασθενοφόρα του NHS έξω από νοσοκομείο στο Λονδίνο, Βρετανία EPA, ANDY RAIN




Οι ασθενείς «πεθαίνουν στους διαδρόμους» των βρετανικών νοσοκομείων ενώ εξετάζονται σε κατάλληλα σημεία ακόμα και σε χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων, προειδοποιούν οι νοσηλευτές, καθώς κήρυξαν σε «εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης» το NHS.

Οι ασθενείς νοσηλεύονται τακτικά σε καρέκλες σε διαδρόμους για παρατεταμένα χρονικά διαστήματα και μερικές φορές ακόμη και για ημέρες, δήλωσε το Βασιλικό Κολέγιο Νοσηλευτών (RCN) αναφέρει το ρεπορτάζ του Sky News.

Λαμβάνουν επίσης διαγνώσεις για καρκίνο σε δημόσιους χώρους και μπορεί να χρειαστεί να υποβληθούν και εκεί σε προσωπικές εξετάσεις, πρόσθεσε το συνδικάτο.

Μια έρευνα σε σχεδόν 11.000 νοσηλευτές πρώτης γραμμής σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο δείχνει ότι η πρακτική αυτή έχει γίνει ευρέως διαδεδομένη, δήλωσε το RCN το οποίο ζητά την υποχρεωτική αναφορά των ασθενών που περιθάλπονται σε διαδρόμους.

Όταν ρωτήθηκαν για την πιο πρόσφατη βάρδια τους, σχεδόν δύο στους πέντε ανέφεραν ότι παρείχαν φροντίδα σε ακατάλληλο χώρο. Η καθηγήτρια Νικόλα Ρέιντζερ, θα κηρύξει το NHS σε εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης κατά την έναρξη του ετήσιου συνεδρίου του συνδικάτου.

«Οι άλλοτε πρωτοπόρες υπηρεσίες μας αντιμετωπίζουν ασθενείς σε χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων και ντουλάπια καταστημάτων», θα πει η καθηγήτρια στους συνέδρους.

«Οι ηλικιωμένοι μαραζώνουν σε καρέκλες επί ώρες και οι ασθενείς πεθαίνουν στους διαδρόμους. Η φρίκη αυτής της κατάστασης δεν μπορεί να υποτιμηθεί».

«Πρόκειται για εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την ασφάλεια των ασθενών και σήμερα κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου».

Η ίδια θα προσθέσει: «Το να λαμβάνεις μια διάγνωση καρκίνου σε δημόσιο χώρο δεν είναι φροντίδα. Είναι ένας εφιάλτης για όλους τους εμπλεκόμενους.

Πρέπει να το φωνάξουμε ως νοσηλευτικό προσωπικό και οι επικεφαλής και οι υπουργοί υγείας πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Η περίθαλψη σε διαδρόμους είναι «σύμπτωμα ενός συστήματος σε κρίση», αναφέρει η έκθεση του RCN, με τη ζήτηση των ασθενών σε όλα τα περιβάλλοντα, από την πρωτοβάθμια έως την κοινοτική και την κοινωνική περίθαλψη, να ξεπερνά την προσφορά εργατικού δυναμικού.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Επιβεβαιώνει… διαψεύδοντας τα σχέδια για είσοδο ιδιωτών στην αιμοδοσία ο Αδωνις Γεωργιάδης: «Το προσχέδιο νόμου δεν είναι του υπουργείου αλλά τίποτα δεν αποκλείεται»

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: