Aρωμα Μπαμπινιώτη στα κυπριακά σχολεία: Στοχευμένες δράσεις με στόχο την καλύτερη κατανόηση της ελληνικής γλώσσας

File Photo Ο Γεώργιος Μπαμπινιώτης (Professor of Linguistics, University of Athens) ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΪΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ




Με την ενεργή εμπλοκή του γνωστού Ελλαδίτη καθηγητή Γλωσσολογίας, Γεώργιου Μπαμπινιώτη, το υπουργείο Παιδείας υλοποιεί συγκεκριμένες και στοχευμένες δράσεις στο εκπαιδευτικό μας σύστημα, με στόχο όχι μόνο την προώθηση της ελληνικής γλώσσας αλλά και την κατανόηση και τη σωστή της χρήση.

Δράσεις που θα εφαρμοστούν από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη και οι οποίες δεν θα απευθύνονται μόνο σε μαθητές αλλά και σε εκπαιδευτικούς και μάλιστα, όχι μόνο φιλολόγους.

Σε δηλώσεις της στον «Φ» η υπουργός Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου, ανέφερε ότι οι δράσεις αυτές έχουν συμφωνηθεί με τον καθηγητή Μπαμπινιώτη, έχουν σχεδιαστεί και θα υλοποιηθούν με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Οι δράσεις είναι οι ακόλουθες:

⦁ Διαγωνισμοί ορθογραφίας στα σχολεία

⦁ Σεμινάρια επιμόρφωσης εκπαιδευτικών στην κατανόηση κειμένου, τα οποία δεν θα απευθύνονται μόνο σε φιλόλογους αλλά και σε άλλες ειδικότητες καθηγητών

⦁ Προώθηση της ελληνικής γλώσσας στην Προδημοτική Εκπαίδευση και εμπλοκή σε δράσεις και νηπιαγωγών

⦁ Βοήθεια του καθηγητή Μπαμπινιώτη στα Αναλυτικά Προγράμματα της Γλώσσας, τα οποία επικαιροποιούνται αυτή την περίοδο

⦁ Δωρεάν πρόσβαση του υπουργείου Παιδείας σε ψηφιακό υλικό του καθηγητή Μπαμπινιώτη και συνεργατών του για χρήση και αξιοποίηση από εκπαιδευτικούς

Σύμφωνα με την αρμόδια Υπουργό, πρόκειται για μία πολύ σημαντική συνεργασία, η οποία θα βοηθήσει και θα ενισχύσει την Εκπαίδευση μας.

Εξάλλου, ο κ. Μπαμπινιώτης βρέθηκε χθες στη μεσημβρινή εκπομπή του ΑΝΤ1 όπου μίλησε και για την ελληνική γλώσσα, επισημαίνοντας πως στην Ελλάδα καταβάλλει προσπάθειες για καθιέρωση Παγκόσμιας Ημέρας ελληνικής γλώσσας. Αν και στην Ελλάδα έχει καθιερωθεί (η 9η Φεβρουαρίου), ωστόσο από διεθνή σώματα όπως η ΟΥΝΕΣΚΟ ακόμη δεν έχει περάσει.

Επιπρόσθετα, εξέφρασε την άποψη ότι οι εξετάσεις που οδηγούν στην πρόσβαση μαθητών σε Πανεπιστήμια είναι ένα σύστημα απάνθρωπο γιατί κρίνει ένα παιδί από την επίδοση του μέσα σε ένα τρίωρο, είναι πανάκριβο καθώς οι γονείς δαπανούν μεγάλα χρηματικά ποσά στην παραπαιδεία και είναι αναξιόπιστο γιατί κάποιος μπορεί μεν να πετυχαίνει αλλά ενδέχεται να είναι καλός στο να απομνημονεύει αλλά να μην έχει ανεπτυγμένη κρίση. Ανέφερε ότι στην Ελλάδα γίνονται σοβαρές σκέψεις για να αλλάξει αυτό το σύστημα, το οποίο έχει όμως το προτέρημα ότι είναι αδιάβλητο.

Με πληροφορίες από Philenews

Σήμερα η μεγάλη μέρα για την Ελλάδα, νέο μέλος του Σ.Α. του ΟΗΕ: Ο Γεραπετρίτης στον Γκουτέρες παρουσία της κ. Ολγκίν που παραμένει στο Κυπριακό…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: