Αρνητική εξέλιξη για τον τουρισμό της Κύπρου η πτώχευση του FTΙ: Ανησυχεί ο υφυπουργός Τουρισμού λόγω των κρατήσεων σε ξενοδοχεία

epa11388008 FTI Group logo at the FTI Touristik GmbH in Munich, Germany, 03 June 2024. FTI Touristik GmbH, the parent company of the FTI GROUP, the third largest tour operator in Europe, will file an application for the opening of insolvency proceedings at the Munich Local Court, the company announced in a statement on 03 June. EPA, ANNA SZILAGYI




Αρνητική εξέλιξη για τον τουρισμό της Κύπρου χαρακτήρισε την πτώχευση του Γερμανικού τουριστικού ομίλου FTI ο Υφυπουργός Τουρισμού Κώστας Κουμής. Σημειώνει ωστόσο ότι ο όγκος των απωλειών σε επίπεδο αφίξεων δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος.

«Πρόκειται οπωσδήποτε για μία αρνητική εξέλιξη για τον τουρισμό της χώρας μας, καθώς έρχεται σε μία περίοδο που επιχειρούσαμε ενδυνάμωση της Γερμανικής αγοράς και επιπρόσθετα επειδή κάθε απώλεια πλέον μετρά λόγω και των πιέσεων που δέχεται η ξενοδοχειακή βιομηχανία ευρύτερα», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Υφυπουργός Τουρισμού.

Eπισημαίνει παράλληλα ότι ο όγκος των απωλειών σε επίπεδο συνολικών αφίξεων για τον τουρισμό της Κύπρου δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος.

«Είναι όμως σίγουρα σοβαρή απώλεια για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που είχαν συνεργασία με τον συγκεκριμένο Οργανωτή Ταξιδίων», προσθέτει.

Αναφέρει ακόμα ότι το Υφυπουργείο είναι σε επικοινωνία με τους συνδέσμους ξενοδόχων, και από κοινού προβαίνουν σε ακριβή εκτίμηση και διαχείριση της κατάστασης.

Περαιτέρω ο Υφυπουργός αναφέρει ότι τα οικονομικά προβλήματα του συγκεκριμένου ομίλου ήταν γνωστά στην τουριστική κοινότητα, αν και τον περασμένο Απρίλιο δόθηκαν ελπίδες για εξομάλυνση των προβλημάτων, συνέπεια της πιθανής εισόδου μίας γνωστής αμερικανικής κοινοπραξίας επενδυτών στον όμιλο. Ωστόσο, προσθέτει, για μία σειρά από λόγους αυτό δεν είχε θετική κατάληξη.

ΚΥΠΕ/ΘΝΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Πτώχευση για τη γερμανική FTI, τρίτο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό τουριστικό πάροχο: Στον αέρα 11.000 εργαζόμενοι και δεκάδες χιλιάδες τουρίστες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: