Άρχισε να περιορίζεται και να ελέγχεται η μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά: Προειδοποιητικό μήνυμα 112 για τον πυκνό μαύρο καπνό [videos]

Πυροσβεστικό ελικόπτερο επιχειρεί στην κατάσβεση της πυρκαγιάς σε εργοστάσιο στην οδό Αιγιδών στην Κάτω Κηφισιά την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024. ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Τρεις ώρες και πλέον μετά την έκρηξη και την μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε στο εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά, η μεγάλη πυρκαγιά που γέμισε πυκνό μαύρο καπνό τον ουρανό την ευρύτερη περιοχή βρίσκεται πλέον σε ύφεση, εμφανίζοντας καλύτερη εικόνα με την πυροσβεστική υπηρεσία να αναφέρεται σε “μερικό έλεγχο”.

Η έκρηξη ή οι πολλαπλές εκρήξεις – σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες μέχρι στιγμής πληροφορίες – συνέβησαν στις 15:30 στο εργοστάσιο της εταιρείας PAL SA, της Παλαμήδης ΑΕ, του Βασίλη Παλαμίδη, συζύγου της πρώην υπουργού, Μίνας Γκάγκα. Η εταιρεία παρασκευάζει μαγειρικά σκεύη τα οποία διαθέτει στη λιανική.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν μπει πλέον στο χώρο του εργοστασίου ,  του οποίου έχει καταστραφεί ολοσχερώς η κεντρική αποθήκη υλικών και υπάρχει ακόμη δρόμος μέχρι να τεθεί υπό έλεγχο και να εκλείψει κάθε κίνδυνος αναζωπύρωσης ή επέκτασης σε κοντινή επιχείρηση.




Όπως δήλωσε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα ο αντιστράτηγος Παναγιώτης Λιάφας, γενικός επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδας της Πυροσβεστικής, η φωτιά έχει περιορισθεί σε ένα σημείο στο εργοστάσιο, δεν επεκτάθηκε σε όμορες επιχειρήσεις, πράγμα για το οποίο έδωσαν μάχη οι πυροσβεστικές δυνάμεις και πλέον βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά η φωτιά ξέσπασε μετά από μεγάλη έκρηξη που συγκλόνισε το εργοστάσιο, ενώ ο συναγερμός σήμανε σε δύο επίπεδα: Αφενός στην Πυροσβεστική για την κατάσβεση, αφετέρου στις υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας για την ενημέρωση των πολιτών προκειμενου να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους, λόγω των πυκνών καπνών στην περιοχή. Είναι χαρακτηριστικό, ότι το σύννεφο του καπνού έγινε ορατό μέσα σε λίγη ώρα από το ξέσπασμα της πυρκαγιάς σε μεγάλη περιοχή.

  • Σημειώνεται ότι λίγα λεπτά μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα 112 στους κατοίκους της γύρω περιοχής καλώντας τους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω των πυκνών καπνών στην περιοχή όπου έσπευσαν και 2 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ προληπτικά για τυχόν εγκλωβισμένους.

 

Παράλληλα, κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της τροχαίας που απέκλεισαν την κυκλοφορία ώστε να διευκολυνθεί η κίνηση των πυροσβεστικών μέσων.

Νωρίτερα η κ. Γκάγκα μέσω δηλώσεών της στον Alpha επιβεβαίωσε και η ίδια ότι δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι ή τραυματισμένοι εργαζόμενοι.

 




 

 

Είχαν ληστέψει με την απειλή όπλου 5 φορές το ίδιο περίπτερο στη Νέα Φιλαδέλφεια: Συνελήφθησαν 16χρονος και 17χρονος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: