Απροσδόκητη τιμή για τον Σάιμον Λε Μπον των Duran Duran: Επιλέχθηκε για Μέλος του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας [videos]

FILE PHOTO: Duran Duran lead singer Simon Le Bon performs on the third day of the Rock in Rio Lisbon festival at Parque da Bela Vista in Lisbon, Portugal, 25 June 2022. EPA, MIGUEL A. LOPES




Ο Σάιμον Λε Μπον των Duran Duran επιλέχθηκε για Μέλος του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (MBE) στο πλαίσιο του εορτασμού των γενεθλίων του Βασιλιά Καρόλου το 2024, κερδίζοντας την αναγνώριση για τη συνεισφορά του στη μουσική και τη φιλανθρωπία.

Η ανακοίνωση της επιλογής του Λε Μπον έγινε το Σάββατο και ο αρχηγός των Duran Duran τη χαρακτήρισε «απίστευτη και εντελώς απροσδόκητη τιμή», σύμφωνα με το BBC.

«Είναι σωστό που η διάκριση απονέμεται όχι μόνο για τον ρόλο μου στη μουσική, αλλά και για το έργο με το οποίο είχα την τύχη να ασχοληθώ εκτός του συγκροτήματος για μερικούς από τους λόγους στους οποίους πιστεύω» συνέχισε ο τραγουδιστής.

«Για να αναφέρω μόνο δύο από αυτούς, ελπίζω αυτή η στιγμή να βοηθήσει στην ευαισθητοποίηση για το έργο του Blue Marine Foundation (οργανισμό για την αποκατάσταση των ωκεανών), καθώς και για την οργάνωση Centrepoint (η οποία στηρίζει άστεγους νέους)».

Ο Σάιμον Λε Μπον γεννήθηκε στο Χερτφορτσάιρ μεγάλωσε στο Δυτικό Λονδίνο και φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ, όπου ιδρύθηκαν οι Duran Duran το 1978. Δύο χρόνια αργότερα, ο Le Bon εντάχθηκε και το συγκρότημα άρχισε να κυκλοφορεί μια εμβληματική σειρά άλμπουμ, συμπεριλαμβανομένων των «Duran Duran» το 1981, «Rio» το 1982 και πολλών άλλων.

Άλλα ονόματα από τον κόσμο της ψυχαγωγίας που θα τιμηθούν, σύμφωνα με τη φετινή λίστα του βασιλιά Καρόλου Γ’ του Ηνωμένου Βασιλείου που ανακοινώθηκε, είναι οι τραγουδίστριες Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Χέδερ Σμολ των M-People και Λιζ Μίτσελ των Boney M, ο συγγραφέας, σκηνοθέτης, παραγωγός Αρμάντο Ιανούτσι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Ο πιο ψηλός σκύλος του κόσμου είναι ο 3χρονος Κέβιν: Κάνει τους ανθρώπους να τρέμουν * Όμως, τελικά, είναι «γατάκι» που φοβάται την ηλεκτρική σκούπα και τα κάνει πάνω του…. [videos]

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: