Αποσύρθηκε από το Ρολάν Γκαρός μετά από επική νίκη ο Νόβακ Τζόκοβιτς λόγω τραυματισμού: Πέφτει από το Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης [videos]

epa11388001 Novak Djokovic of Serbia falls during his men’s singles Round of 16 match against Francisco Cerundolo of Argentina at the French Open Grand Slam tennis tournament at Roland Garros in Paris, France, 03 June 2024. EPA/YOAN VALAT




Εκτός συνέχειας του «Ρολάν Γκαρός» έθεσε εαυτόν ο Νόβακ Τζόκοβιτς, πριν από τον προημιτελικό του, λόγω τραυματισμού στο γόνατο που υπέστη  στον επώδυνα νικηφόρο γι’ αυτόν αγώνα του 4ου γύρου-  ενός αγώνα – θρίλερ ο οποίος ξεκίνησε το βράδυ της Δευτέρας (3/6) και ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης (4/6), μετά από τέσσερις ώρες και 39 λεπτά.

Ο Τζόκοβιτς σε μια συγκινητική παράσταση ζωής με εμφανή τα σημάδια του τραυματισμού και του πόνου επικράτησε τελικά του Αργεντινού Φρανσίσκο Τσερούντολο.

Την ανακοίνωση, ωστόσο, για την απόσυρσή του, έκαναν σήμερα Τρίτη οι διοργανωτές.

  • Η αποχώρηση τερμάτισε την προσπάθεια του Σέρβου για για το 25ο τρόπαιο Grand Slam και θα τον οδηγήσει να χάσει το Νο. 1της παγκόσμιας κατάταξης από τον Ιταλό Γιάνικ Σίνερ αργότερα αυτόν τον μήνα.

«Λόγω ενός σχισμένου έσω μηνίσκου στο δεξί του γόνατο που ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια μιας μαγνητικής τομογραφίας, ο Τζόκοβιτς, ο οποίος θα έπαιζε με τον Κάσπερ Ρούνουτ στους προημιτελικούς αύριο, αναγκάστηκε να αποσυρθεί από το τουρνουά του Ρολάν Γκαρός», ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

Έτσι ο περσινός φιναλίστ Ρούουντ προκρίνεται στα ημτελικά χωρίς αγώνα.

Ο «μαραθώνιος» αγώνας με τον Τσερούντολο ήταν η δεύτερη συνεχόμενη σύγκρουση στην οποία ο Τζόκοβιτς οδηγήθηκε σε πέντε σετ μετά το έπος του εναντίον του Λορέντζο Μουζέτι.

Ο Σέρβος είπε ότι «κουβαλούσε» έναν τραυματισμό για μερικές εβδομάδες και ότι το πρόβλημα φούντωσε όταν γλίστρησε κατά τη διάρκεια του αγώνα του με την Τσερούντολο.

Έτσι ο Γιανίκ Σίνερ θα σκαρφαλώσει στο Νο. 1 του κόσμου και η Ιταλία θα έχει για πρώτη φορά στην ιστορία της έχει νούμερο 1 στον κόσμο στο τένις.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς σταματά (προς το παρόν) στις 428 εβδομάδες. Τη Δευτέρα (10/6) ο Σίνερ θα είναι εκείνος που θα τους βλέπει όλους από ψηλότερα.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ομάδα από άλλο πλανήτη και οικονομικά η Ρεάλ: Με την απόκτηση του Μπαπέ η αξία της 11αδας της «Βασίλισσας» αγγίζει το €1 δισ! * Αναλυτικά η αποτίμηση κάθε παίκτη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: