Αποκαλυπτήρια αγάλματος του Πριγκόζιν ανήμερα της επετείου γέννησής του: Πολλοί στρατιώτες έσπευσαν να φωτογραφηθούν δίπλα του

A newly installed sculpture of Wagner PMC former leader Yevgeny Prigozhin, created by sculptor Yaroslav Barkov, stands at Prigozhin’s grave on the occasion of his birth anniversary at the Porokhovskoye cemetery in St. Petersburg, Russia, 01 June 2024. EPA/ANATOLY MALTSEV




Στρατιώτες και θαυμαστές κατέθεσαν το Σάββατο λουλούδια στο νέο άγαλμα του Γιεβγκένι Πριγκόζιν, του πρώην έμπιστου του Ρώσου προέδρου Πούτιν που οργάνωσε ανταρσία και πέθανε σε αεροπορικό δυστύχημα, στον τάφο του στην Αγία Πετρούπολη.

Ο Πριγκόζιν ήταν επικεφαλής της ιδιωτικής πολιτοφυλακής Βάγκνερ, η οποία πολέμησε στο πλευρό των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, καταλαμβάνοντας την πόλη Μπαχμούτ σε μια επίθεση που διήρκεσε μήνες.

Πραγματοποίησε 24ωρη ανταρσία τον περασμένο Ιούνιο, καταλαμβάνοντας κτίρια της ρωσικής στρατιωτικής διοίκησης στη νότια πόλη Ροστόφ και πραγματοποιώντας πορεία προς τη Μόσχα σε μια προσπάθεια να εκδιώξει τους στρατιωτικούς ηγέτες της χώρας.

Δύο μήνες αργότερα, αφού υποχώρησε και δέχτηκε την επίπληξη του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν ως προδότης, πέθανε σε αεροπορικό δυστύχημα μαζί με εννέα ακόμη συνεπιβάτες.

Το Σάββατο, όταν θα γινόταν 63 ετών, ένα χάλκινο άγαλμα του Πριγκόζιν αποκαλύφθηκε στον τάφο του στο νεκροταφείο Porokhovskoye της Αγίας Πετρούπολης.

Με πληροφορίες από Μoscow Τimes

Τι θα κάνει ο Νετανιάχου; Εκκλήσεις από παντού να δεχτεί την κατάπαυση πυρός, την ώρα που ακροδεξιοί υπουργοί της κυβέρνησής του απειλούν να τον ρίξουν αν συμφωνήσει  

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: