Από την γαμήλια δεξίωση στο νοσοκομείο: Πενήντα καλεσμένοι με γαστρεντερίτιδα μετά από γλέντι στην Παιανία

FILE PHOTO: Τα κύρια συμπτώματα ήταν έμετοι και διάρροιες και άρχισαν να εμφανίζονται περίπου 2 ώρες μετά το γεύμα (ώρα γεύματος 23:00) EPA/DAVID CLIFF




Σε εξέλιξη είναι η διερεύνηση από το Τμήμα Τροφιμογενών και Υδατογενών Νοσημάτων για τα αίτια γαστρεντερίτιδας που εμφάνισαν καλεσμένοι σε γάμο στην Παιανία.

  • Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ 50 άτομα ανέφεραν συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, 11 προσήλθαν σε υγειονομικές δομές και νοσηλεύτηκαν. Τρία άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται και αναμένεται να πάρουν σήμερα εξιτήριο.

Ειδικότερα, το Τμήμα Τροφιμογενών και Υδατογενών Νοσημάτων της Διεύθυνσης Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Επιδημιολογικής Παρέμβασης για τα Λοιμώδη Νοσήματα του ΕΟΔΥ ενημερώθηκε στις 02/06/24, σχετικά με εμφάνιση κρουσμάτων τροφικής δηλητηρίασης, μετά από γαμήλια δεξίωση, το βράδυ της 01ης/06/2024. Στη δεξίωση συμμετείχαν κατά αναφορά 254 άτομα και προσφέρθηκε μενού τροφίμων, των οποίων η παρασκευή και η διάθεση είχε γίνει κατά αναφορά από εταιρεία catering.

  • Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συλλέχθηκαν, 11 εκ των προσκεκλημένων εμφάνισαν συμπτώματα γαστρεντερίτιδας κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της 02ης/06/24 και διακομίστηκαν σε 4 νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τα δελτία συρροής και καταγραφής ασθενών με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας που στάλθηκαν από τα νοσοκομεία, 11 άτομα προσήλθαν σε συγκεκριμένες υγειονομικές δομές και νοσηλεύτηκαν. Τρία άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται και αναμένεται να πάρουν σήμερα εξιτήριο.

Τα κύρια συμπτώματα ήταν έμετοι και διάρροιες και άρχισαν να εμφανίζονται περίπου 2 ώρες μετά το γεύμα (ώρα γεύματος 23:00). Κατά την επικοινωνία με τους με συμμετέχοντες στη δεξίωση αναφέρθηκε ότι υπάρχουν 50 περίπου κρούσματα συνολικά, χωρίς να γίνεται αναφορά για επιπλέον ασθενείς που να προσήλθαν σε υγειονομικές δομές.

Ενημερώθηκαν άμεσα το Τμήμα Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής (ΤΥΕΠΥ) της ΠΕ Ανατολικής Αττικής και ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών, η Γενική Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Αττικής καθώς και ο ΕΦΕΤ.

Άμεσα, κλιμάκια των ΤΥΕΠΥ από την ΠΕ Ανατολικής Αττικής και την ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών επισκέφθηκαν το κτήμα και το χώρο του catering αντίστοιχα.

Στην επιτόπια διερεύνηση της εν λόγω επιχείρησης συμμετείχε, επίσης, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) ΠΕ Δυτικού Τομέα, η οποία κατά τον έλεγχο κατέσχεσε αρκετά είδη τροφίμων (κρέατα, λαχανικά κ.ά.). Παράλληλα, έχουν ληφθεί 10 δείγματα τροφίμων από το προσφερόμενο μενού (περισσεύματα τροφίμων), τα οποία στάλθηκαν στο ΠΕΔΥ Θεσσαλίας για εργαστηριακό έλεγχο.

Αναμένονται αποτελέσματα εργαστηριακού ελέγχου από τις περιπτώσεις γαστρεντερίτιδας καθώς και από τα τρόφιμα, καταλήγει ο ΕΟΔΥ.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Ανοσοθεραπεία κατά του καρκίνου του εντέρου: «Λιώνει» τους όγκους και τριπλασιάζει τις πιθανότητες επιβίωσης των ασθενών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: