Από εναλλακτικές διαδρομές η κίνηση στην Αθηνών – Κορίνθου μετά το ατύχημα με το βυτιοφόρο: Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ισχύουν

Eργασίες κατεδάφισης της αερογέφυρας που υπέστη σημαντικές ζημιές από την πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής μετά την ανατροπή βυτιοφόρου, Σάββατο 8 Ιουνίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ




Μετ΄εμποδίων διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, με κατεύθυνση την Πελοπόννησο, μετά το ατύχημα που σημειώθηκε με το βυτιοφόρο προχθές και την πυρκαγιά που ακολούθησε.

Οι οδηγοί ακολουθούν εναλλακτικές διαδρομές, καθώς βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, οι εργασίες κατεδάφισης της γέφυρας, στο ύψος του Ισθμού, στο 75,5ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου κάτω από την οποία το βράδυ της Παρασκευής (7/6) ανετράπη και τυλίχθηκε στις φλόγες το βυτιοφόρο.

Η διαδικασία κατεδάφισης αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί σήμερα. Από τη Δευτέρα μέχρι την Τετάρτη, τα συνεργεία θα απομακρύνουν τα μπάζα, θα καθαρίσουν και θα στρώσουν το οδόστρωμα, ώστε από την Πέμπτη να δοθεί το συγκεκριμένο τμήμα στην κυκλοφορία, όπως ανακοίνωσε και η ΕΛΑΣ.

Τα συνεργεία εργάζονται πυρετωδώς ώστε να δοθεί η Εθνική Οδός στην κυκλοφορία το συντομότερο δυνατόν, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία. Προφανώς, θα υπάρξει ταλαιπωρία, επιδιώκουμε το καλύτερο δυνατό, τόνισε χθες ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, επισημαίνοντας ότι δεν καταβάλλεται το αντίτιμο των διοδίων στον Ισθμό και στην Ελευσίνα.

Η ενημέρωση της Τροχαίας

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Τροχαία, η κυκλοφορία των οχημάτων επί της νέας εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο, διεξάγεται μέσω αντιδρόμησης στο ρεύμα προς Αθήνα.

Προκειμένου να διευκολυνθούν οι ετεροδημότες που πηγαίνουν στην περιφέρεια για τις ευρωεκλογές αλλά και οι υπόλοιποι πολίτες που ταξιδεύουν, χθες δόθηκε στην κυκλοφορία μια λωρίδα από το αντίθετο ρεύμα, για τους οδηγούς που θα κινηθούν στο ρεύμα προς Κόρινθο.

Ειδικότερα το οδικό τμήμα που γίνεται αντιδρόμηση ξεκινάει λίγο πριν τον κόμβο Λουτρακίου και τα οχήματα ξαναεισέρχονται στο κανονικό ρεύμα κυκλοφορίας περίπου στο ύψος του Λουτρακίου.

Παράλληλα, προκειμένου να αποφευχθεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση συνεχίζεται σε κάποια σημεία η εκτροπή των οχημάτων προς την Παλαιά Εθνικής οδό στο ρεύμα προς Κόρινθο.

Η τροχαία συνιστά οι οδηγοί που κινούνται στο ρεύμα της αμφιδρόμησης να επιδείξουν προσοχή γιατί με το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας ως διαχωριστικό είναι οι κώνοι.

Σήμερα 09.06.2024 το μεσημέρι περί τις 12:00, για την εξυπηρέτηση της αναμενόμενης αυξημένης κυκλοφορίας επιστροφής των εκλογέων, θα αρθεί η ανωτέρω αμφιδρόμηση και θα δοθούν στην κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα όλες οι λωρίδες κυκλοφορίας (3 Λωρίδες και ΛΕΑ).

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι λόγω της ανατροπής βυτιοφόρου και εκδήλωσης πυρκαγιάς, υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων από το -23,5 χιλιόμετρο (ύψος διοδίων Ελευσίνας) έως το 84,5 χιλιόμετρο (Κόμβο Μορέα) σήμερα (09-06-2024) από τις 05:00 έως τις 17:00.

Η Ολυμπία Οδός παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τη σχετική σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή.

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας

«Η Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας ενημερώνει τους πολίτες ότι για λόγους ασφαλείας θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για διευκόλυνση της κυκλοφορίας και πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων:

Προσωρινή και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων με τελικό προορισμό τον Νομό Αττικής, επί της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου από τη χ/θ 199,600 (διόδια Αγ. Βασιλείου) έως τη χ/θ 142,850 (όριά μας με Δ.Α. Κορινθίας), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, από σήμερα (09/06/2024) και από ώρα 05:00΄έως ώρα 05:00΄της Δευτέρας 10/06/2024.

Από την παραπάνω απαγόρευση εξαιρούνται τα παρακάτω οχήματα:

(α) Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια, σύμφωνα με ν. 3651/2008, τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας (Φ.Δ.Χ.) και ιδιωτικής χρήσης (Φ.Ι.Χ.) που μεταφέρουν ζώντα ζώα, ευπαθή τρόφιμα όπως αυτά αναφέρονται στη διεθνή συμφωνία ΑΤΡ εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.

(β) Τα γερανοφόρα οχήματα εφόσον παρέχουν έργο οδικής βοήθειας και δεν μεταφέρουν άλλα υλικά ή εξοπλισμό πέρα των αναγκαίων για την παροχή υπηρεσιών για το έργο της οδικής βοήθειας και διαθέτουν έγγραφα ή σχετική ηλεκτρονική ενημέρωση για το κατεπείγον της αποστολής τους για την παροχή της οδικής βοήθειας.

(γ) Τα βυτιοφόρα οχήματα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.

(δ) Τα φορτηγά οχήματα (ψυγεία) δημοσίας (Φ.Δ.Χ.) και ιδιωτικής χρήσης (Φ.Ι.Χ.) που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.

(ε) Τα φορτηγά οχήματα που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, σύμφωνα με τον κανονισμό ΕΚ 1069/2009, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Περιφέρειας και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.

(στ) Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ, ΟΤΕ, Φυσικό Αέριο, κ.λπ.) όταν κινούνται για αποκατάσταση έκτακτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.

(ζ) Τα βυτιοφόρα οχήματα που μεταφέρουν καύσιμα για τον ανεφοδιασμό μέσων πυρόσβεσης, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από κατάλληλα έγγραφα ή παραστατικά.

(η) Τα φορτηγά οχήματα μεταφοράς εξοπλισμού μουσικών και θεατρικών παραστάσεων και τα φορτηγά οχήματα που χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση και μεταφορά εξοπλισμού για την κάλυψη τηλεοπτικών και κινηματογραφικών γεγονότων.

(θ) Τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν οξυγόνο για ιατρικούς σκοπούς.

(ι) Τα μηχανήματα έργου των ΔΕΣΕ και τα φορτηγά οχήματα που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, μετά από αίτημα της αρμόδιας υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και με σχετική απόφαση της κατά τόπου αρμόδιας Διεύθυνσης Τροχαίας.

(ια) Τα φορτηγά οχήματα που μεταφέρουν εκλογικό υλικό, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από παραστατικά- έγγραφα.

(ιβ) Τα οχήματα έκτακτης ανάγκης.

(ιγ) Τα φορτηγά οχήματα και μηχανήματα έργου των εταιρειών παραχώρησης που διαχειρίζονται τους αυτοκινητόδρομους και των υπεργολάβων τους προκειμένου να εκτελούν απρόσκοπτα το έργο που τους έχει ανατεθεί.

(ιδ) Τα φορτηγά οχήματα του Οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού”.

(ιε) Τα φορτηγά οχήματα μεταφοράς αγωνιστικών αυτοκινήτων και τα φορτηγά οχήματα διασκευασμένα σε αυτοκινούμενα επισκευής – συντήρησης (service) παροχής βοήθειας σε αγωνιστικά αυτοκίνητα.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών και να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας».

Ανακοίνωση Γ.Ε.Δ. Πελοποννήσου 

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προχώρησε και η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, προκειμένου να αποφευχθεί η πρόκληση προβλημάτων.

«Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων, απαγορεύεται η κυκλοφορία φορτηγών αυτοκινήτων, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, τα οποία κατευθύνονται στην Π.Ε. Αττικής, κατά τις ώρες 05:00΄ της Κυριακής 9.6.2024 έως 05:00΄ της Δευτέρας 10.6.2024 και στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα:

  • της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου – Πατρών από 142,85ο χλμ έως 59,8ο χλμ,
  • του Αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα, από το 242,8ο χλμ έως το 85,2ο χλμ και
  • από τον Κλάδο Λεύκτρο – Σπάρτης έως το 45,53ο χλμ.
  • Από την προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας εξαιρούνται όλα τα οχήματα έκτακτης ανάγκης, τα οχήματα οδικής βοήθειας και τα φορτηγά οχήματα που συνδράμουν στον καθαρισμό του Εθνικού Οδικού Δικτύου.

Υπενθυμίζεται στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και συμμορφώνονται στα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων».

Θρίλερ η εξαφάνιση του διάσημου παρουσιαστή του BBC στη Σύμη: Νέο βίντεο τον δείχνει να κατευθύνεται μόνος προς τα βουνά [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: