Απίστευτος Τζόκοβιτς: Συμμετέχει στο Γουίμπλεντον τρεις εβδομάδες μετά την εγχείρηση μηνίσκου – Θέλει το 25ο Grand Slam της καριέρας του

Novak Djokovic of Serbia EPA, ALESSANDRO DI MARCO




Έχοντας υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στον δεξιό μηνίσκο, πριν από τρεις εβδομάδες, ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα είναι παρών από τη Δευτέρα (1/7) στο «Γουιμπλεντον», όπου η κλήρωση του έδωσε μια αρκετά ήσυχη πρώτη εβδομάδα πριν από έναν θεωρητικό ημιτελικό εναντίον του Αλεξάντερ Ζβέρεφ ή του Στέφανου Τσιτσιπά.

Οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι του, Γιανίκ Σίνερ και Κάρλος Αλκαράθ (σ.σ. νικητής του τουρνουά πέρυσι ο Ισπανός), θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν ο ένας τον άλλον στον άλλο ημιτελικό.

Παρά τις καθησυχαστικές εικόνες από τις τελευταίες προπονήσεις του, συμπεριλαμβανομένης της Πέμπτης στο Κέντρο Κορτ εναντίον του Γιάννικ Σίνερ, η παρουσία του Τζόκοβιτς δεν ήταν εξασφαλισμένη.

Ο 37χρονος Σέρβος, αναζητώντας ένα όγδοο τρόπαιο στον χλοοτάπητα του Λονδίνου για να ανεβάσει το ρεκόρ των τίτλων του Grand Slam στους 25, τραυματίστηκε στη φάση των «16» στο Ρολάν Γκαρός  στις αρχές Ιουνίου και έπρεπε να αποσυρθεί πριν τα προημιτελικά.

Στη συνέχεια, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο Παρίσι στον δεξιό έσω μηνίσκο και οι πιθανότητες να παίξει στο Λονδίνο αρχικά ήταν λίγες. Την περασμένη Τρίτη επιβεβαίωσε ξανά ότι θα συμμετείχε στο Γουίμπλεντον μόνο αν ένιωθε ότι «πολεμούσε για τον τίτλο».

Η συμπερίληψή του σήμερα στον πίνακα ως Νο. 2 τον καθιστά έναν από τους κύριους διεκδικητές του τίτλου. Πόσο μάλλον που η μοίρα του επιφύλαξε ένα σταδιακό ζέσταμα, χωρίς κανένα σημαντικό εμπόδιο πριν τη δεύτερη εβδομάδα. Θα ξεκινήσει με τον Τσεχο Βιτ Κοπρίβα, Νο. 123 στον κόσμο και  στη συνέχεια θα αντιμετωπίσει τον Χόλγκερ Ρούνε ή τον Κάρεν Κατσάνοφ.

Στους προημιτελικούς, πιθανός αντίπαλός του θα είναι ο Πολωνός Χούπερτ Χούρκατς, ο άνθρωπος που είχε νικήσει, στην ίδια φάση των προημιτελικών του 2021 για την τελευταία του εμφάνιση απέναντι στον Ρότζερ Φέντερερ. Πριν από έναν πιθανό ημιτελικό κόντρα στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ ή τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Και μια πιθανή… εκδίκηση στον τελικό εναντίον του Αλκαράθ που δημιούργησε μια τεράστια έκπληξη πέρυσι κερδίζοντας σε πέντε σετ για να βάλει τέλος σε ένα σερί 34 συνεχόμενων νικών για τον Σέρβο στο All England Club.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Παρίσι, Γαλλία

Ολυμπιακοί Αγώνες- Παρίσι 2024- Η ΔΟΕ κάλεσε 39 Ρώσους και Λευκορώσους να αγωνιστούν ως ουδέτεροι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: