Απίστευτα σοκαριστική στιγμή σε πλατεία της πόλης Βισόζα ντου Σεαρά, στη Βραζιλία: Επτά άνθρωποι εκτελέστηκαν με καταιγισμό σφαιρών

epa11424270 Brazilian President Luiz Inacio Lula da Silva participates in the inauguration ceremony of the new president of Petrobras, Magda Chambriard, at the Leopoldo Americo Miguez de Mello (Cenpes) research center in Rio de Janeiro, Brazil, 19 June 2024. EPA, ANDRE COELHO




Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από σφαίρες και άλλοι δύο τραυματίστηκαν τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη σε πλατεία πόλης της βραζιλιάνικης πολιτείας Σεαρά (βορειοανατολικά), ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας διενεργούν έρευνα για να εξιχνιάσουν τον θάνατο επτά ανθρώπων και τους τραυματισμούς από σφαίρες άλλων δύο στην πόλη Βισόζα ντου Σεαρά», ανέφερε μέσω X η γραμματεία ασφαλείας της Σεαρά.

Οι αρχές προσπαθούν ιδίως να εξιχνιάσουν το κίνητρο των δραστών της σφαγής, που παρέπεμπε σε εκτέλεση.

Σύμφωνα με τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό Verdes Mares, το μακελειό διαπράχθηκε περί τις 03:00 (τοπική ώρα· 09:00 ώρα Ελλάδας) στην πόλη αυτή σχεδόν 60.000 κατοίκων, περίπου 350 χιλιόμετρα δυτικά από τη Φορταλέζα.

Τα θύματα βρίσκονταν σε μπαρ σε πλατεία στο κέντρο της πόλης όταν κατέφθασαν οι δράστες με αυτοκίνητα.

Πλάνα από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, που μεταδόθηκαν από τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, μέρος του εθνικού δικτύου Globo, εικονίζουν τα θύματα να οδηγούνται στον τόπο της σφαγής, με τα χέρια στα κεφάλια, και να παρατάσσονται ο ένας πλάι στον άλλο, προτού δολοφονηθούν.

«Απαράδεκτο» χαρακτήρισε μέσω X το επεισόδιο ο κυβερνήτης στην πολιτεία Σεαρά, ο Ελμάνου τζι Φρέιτας. Οι κακοποιοί που ενέχονται στη μαζική δολοφονία «θα βρεθούν και θα συλληφθούν, ο ένας μετά τον άλλο, για να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη» για αυτή τη «φρικαλεότητα», επέμεινε.

Το 2021, είχαν δολοφονηθεί τέσσερα μέλη της ίδιας οικογένειας μέσα στο σπίτι τους στη Βισόζα ντου Σεαρά.

Η Σεαρά, από τις φτωχότερες πολιτείες της Βραζιλίας, είναι ανάμεσα σ’ αυτές που μαστίζονται περισσότερο από τη βία. Ο δείκτης των ανθρωποκτονιών εκεί φθάνει τις 35,5 ανά 100.000 κατοίκους, είναι πολύ υψηλότερος από τον εθνικό (23,4/100.000), σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα αναφοράς της ΜΚΟ Βραζιλιάνικο Φόρουμ Δημόσιας Ασφάλειας (FBSP), που ανάγονται στο 2022.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Ρίο ντε Ζανέιρο, Brazil

Δεκάδες νεκροί στο Μεξικό από τον καύσωνα: Εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και της έλλειψης βροχής, το επίπεδο των υδάτων σε φράγματα παραμένει πολύ χαμηλό

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: