Αντίποινα για την εκδίωξη δημοσιογράφου του ρωσικού πρακτορείου TASS: Η Μόσχα απέλασε ανταποκρίτρια δημόσιου μέσου ενημέρωσης της Αυστρίας

ORF Moscow correspondent Maria Knips-Witting. Photo via video, phoenix




Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως απέσυρε τη διαπίστευση αυστριακής δημοσιογράφου της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης και τη διέταξε να εγκαταλείψει τη χώρα.

Πρόκειται για ενέργεια αντιποίνων, μετά την απόσυρση της διαπίστευσης ανταποκριτή του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων TASS στην Αυστρία.

Το δημόσιο αυστριακό δίκτυο ÖRF είχε ως τώρα δυο ανταποκριτές στη Ρωσία, πληροφορήθηκε το Γερμανικό Πρακτορείο.

Η πρεσβεία της Αυστρίας ενημερώθηκε εκ των προτέρων για την απόφαση και ειδοποίησε τους ανταποκριτές του μέσου ενημέρωσης του κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) για το μέτρο αντιποίνων.

Το ÖRF δεν απάντησε όταν το dpa προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί του για να του ζητήσει σχόλιο.

Η απόσυρση της διαπίστευσης ανταποκριτή του TASS στη Βιέννη έγινε την 30ή Απριλίου και διατάχθηκε να έχει αποχωρήσει από την αυστριακή επικράτεια ως την 7η Ιουνίου, σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Δεν δόθηκε καμιά εξήγηση για αυτή την απόφαση, που αποτελεί διακριτική μεταχείριση σε βάρος του κρατικού ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων, πρόσθεσε.

Το TASS διαθέτει δίκτυο ανταποκριτών σε διάφορες χώρες διεθνώς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-dpa
Μόσχα, Russian Federation

Οι Ευρωεκλογές με τα “μάτια” των Αμερικανών: Το NBC και το CNN “βλέπουν” διάβρωση από τα ακροδεξιά κόμματα, η New York Times γράφει για πολιτικό σεισμό!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: