Ανησυχία στη Μαγνησία για δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας που οφείλεται στο νερό: Επτά παιδιά στο νοσοκομείο Βόλου, στη ΜΕΘ ηλικιωμένος

FILE PHOTO: Αυτοκίνητα έχουν υποστεί ζημιές σε δρόμο γεμάτο λάσπες στο Βόλο, την τρίτη μέρα της κακοκαιρίας DANIEL, την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΧΑΤΖΗΠΟΛΙΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΣ




Κρούσματα γαστρεντερίτιδας εντοπίζονται τα τελευταία 24ωρα στον δήμο Ρήγα Φεραίου και πιο συγκεκριμένα σε Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο. Η γαστρεντερίτιδα χτύπησε αρκετές οικογένειες και στις δυο κοινότητες και σε κάποιες περιπτώσεις υπήρχαν κρούσματα σε παιδιά και ηλικιωμένους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews.gr στην Παιδιατρική του Νοσοκομείου Βόλου νοσηλεύονται επτά παιδιά εκτός κινδύνου και ένας ηλικιωμένος, 85 ετών με συννοσηρότητες, που νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Όπως έκανε γνωστό η ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου «μετά από ενημέρωση του Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής, Υγειονομικού Ελέγχου και Δημόσιας Υγείας, της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕΜΣ, και μετά την απογευματινή ενημέρωση ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι η εμφάνιση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας οφείλεται στο νερό του δικτύου ύδρευσης των περιοχών Ριζομύλου και Στεφανοβικείου συστήνει την μη χρήση του νερού του δικτύου ύδρευσης για ανθρώπινη χρήση.

Οι περιοχές αυτές «χτυπήθηκαν» από τη διπλή κακοκαιρία του Σεπτεμβρίου και σε αρκετά τμήματα, τα βρώμικα νερά άργησαν πολύ να υποχωρήσουν από τις αυλές των κατοικιών και τα χωράφια των αγροτών. Εννέα μήνες μετά οι φόβοι των κατοίκων για την υγειονομική «βόμβα» επιβεβαιώθηκαν, παρά το γεγονός ότι εδώ και αρκετό καιρό ζητούσαν άμεσα μέτρα για την ασφάλειά τους.

Πλέον, οι πολίτες του δήμου Ρήγα Φεραίου έχουν στραμμένο το βλέμμα στα αποτελέσματα τα οποία θα ανακοινωθούν αύριο. Ο κ. Λάππας είναι ένας από τους ελάχιστους κατοίκους που δεν προσβλήθηκε από τη νόσο επειδή όπως εξηγεί στο ThessToday.gr, καταναλώνει αποκλειστικά εμφιαλωμένο νερό

. Σε αντίθεση, όμως, με την 15μηνών εγγονή του, η οποία το πρωί του Σαββάτου διακομίστηκε και νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο του Βόλου, καθώς ταλαιπωρείται από πυρετό εδώ και τέσσερις ολόκληρες ημέρες.

«Έχει 3 – 4 μέρες που εκδηλώθηκε η γαστρεντερίτιδα και τώρα είναι σε έξαρση. Εχθές διέκοψαν την ύδρευση μέχρι να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα. Πήραν δείγμα και το μετέφεραν στο Χημείο. Μας έχουν δώσει οδηγία να πίνουμε πια μόνο εμφιαλωμένα, κάτι το οποίο έκανα από την πρώτη στιγμή μετά την καταιγίδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι υποδείξεις του ΕΟΔΥ

Ήδη διαπιστευμένο χημικό εργαστήριο και η Διεύθυνση υγείας έχουν προβεί σε δειγματοληψία ώστε να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι.
Σε αναμονή των αποτελεσμάτων και κατόπιν των υποδείξεων του ΕΟΔΥ συστήνονται τα κάτωθι:

  • να μην γίνεται κατανάλωση νερού από τους κατοίκους των περιοχών Ριζομύλου και Στεφανοβικείου από το δίκτυο ύδρευσης για ανθρώπινη χρήση ( πόση, μαγείρεμα, και προπαρασκευή τροφής
  • οι υπεύθυνοι των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος να μην χρησιμοποιούν το νερό του δικτύου στην παραγωγική διαδικασία τροφίμων , ποτών γλυκών, άρτου κπλ ώσπου να διαπιστωθεί η καταλληλόλητα του».

«Είχαμε περίπου 30 κρούσματα στον Ριζόμυλο και αλλά στο Στεφανοβίκειο τις τελευταίες ημέρες. Κάποια από αυτά πήγαν στο κέντρο υγείας της περιοχής μας» αναφέρει ο πρόεδρος του Στεφανοβικείου Μανώλης Ντάγκαλος. Φαίνεται σε κάποιες περιπτώσεις είχαμε κρούσματα σε παιδιά και ηλικιωμένους με κάποιους κατοίκους να μεταβαίνουν στο κέντρο υγείας της περιοχής.

Θρίλερ στα Άνω Λιόσια: Μεταθανάτιες οι κακώσεις στην απανθρακωμένη σορό του 82χρονου, διώξεις για πλημμελήματα στο γιο του [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: