Ανησυχία για τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι μετά το σοκ προκήρυξης πρόωρων εκλογών: Η πολιτική αναταραχή δεν θα διαταράξει τους Αγώνες, λέει η ΔΟΕ

People wait for the arrival of the Olympic Flame in Marseille, France, 08 May 2024. EPA/GUILLAUME HORCAJUELO




Η πολιτική αναταραχή στη Γαλλία δεν θα επηρεάσει τις προετοιμασίες για τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ, IOC, CIO) Τόμας Μπαχ αφού ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προκάλεσε σοκ στη Γαλλία προκηρύσσοντας νέες βουλευτικές εκλογές.

Ο Μακρόν προκήρυξε τις πρόωρες εκλογές αφού ο ακροδεξιός Εθνικός Συναγερμός κέρδισε το δικό του κόμμα στις ευρωεκλογές που διεξήχθησαν χθες, Κυριακή. Οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν σε δύο γύρους στις 30 Ιουνίου και στις 7 Ιουλίου, με τον δεύτερο γύρο να απέχει λιγότερο από τρεις εβδομάδες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών.

«Η Γαλλία είναι συνηθισμένη να διεξάγει εκλογές, θα το κάνουν άλλη μια φορά, θα υπάρξει μια νέα κυβέρνηση και όλοι θα υποστηρίξουν τους Ολυμπιακούς», δήλωσε ο Μπαχ σε εκδήλωση ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, προσθέτοντας ότι οι γάλλοι πολιτικοί ηγέτες υποστηρίζουν άπαντες τη διεξαγωγή των Αγώνων.

«Δεν έχω την παραμικρή ένδειξη ότι η ενότητα αυτή θα διαρραγεί τώρα, μόλις λίγες ημέρες πριν αρχίσουν οι Αγώνες», πρόσθεσε.

Η δήμαρχος του Παρισιού «δυσκολεύεται να κατανοήσει» την απόφαση Μακρόν

Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό, μια σοσιαλίστρια, δήλωσε ότι «δυσκολεύεται να κατανοήσει» γιατί ο Μακρόν επέλεξε να ρίξει τη χώρα σε πολιτική αβεβαιότητα τόσο κοντά στους Αγώνες και αποκάλεσε την κίνηση «άλλο ένα πραξικόπημα» εκ μέρους του προέδρου.

Ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού Τόνι Εστανγκέ δήλωσε πως η ομάδα του είναι «περισσότερο αποφασισμένη παρά ποτέ» να κάνει τους Αγώνες να επιτύχουν.

«Υπήρξαν γύρω στις δέκα εκλογικές αναμετρήσεις αφότου θέσαμε την υποψηφιότητα για τους Ολυμπιακούς και μάθαμε πώς να δουλεύουμε με τους δημόσιους παράγοντες», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από Reuters-AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Παρίσι, Γαλλία

Η Λέπεν «ανατινάζει» το ευρώ: Σοκ στις αγορές, ισχυρό πλήγμα στα γαλλικά ομόλογα και τις μετοχές μετά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών από τον Μακρόν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: