Ανέλπιστη συμμαχία του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ: Με τη βοήθεια του Σαββίδη, νέος πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας ο Βαγγέλης Μαρινάκης, νίκησε τον Γιάννη Αλαφούζο

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης (Κ), παρακολουθεί τον αγώνα ποδοσφαίρου Ολυμπιακός – Φιορεντίνα, για τον τελικό του UEFA Europa Conference League, στο στάδιο ΑΕΚ Arena στη Νέα Φιλαδέλφεια, Τετάρτη 29 Μαΐου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ




Μερικούς μήνες μετά την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της Σούπερ Λίγκας, ο Βαγγέλης Μαρινάκης επανέκαμψε στη θέση του επικεφαλής της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος.

Σημειώνουμε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης υποστήριξε τον κ. Μαρινάκη.

Στις αρχαιρεσίες που διενεργήθηκαν χθες στο συνεταιρισμό για την αντικατάσταση του Μηνά Λυσάνδρου, ο μεγαλομέτοχος και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός υπερίσχυσε κατά πλειοψηφία και συγκεκριμένα για μία ψήφο (7-6) του ανθυποψηφίου και ομολόγου του στον Παναθηναϊκό, Γιάννη Αλαφούζου.

Ο κ. Μαρινάκης υπήρξε και στο πρόσφατο παρελθόν πρόεδρος της Λίγκας, συγκεκριμένα δε από τον Ιούνιο του 2022 έως τον Ιανουάριο του 2024, όταν και παραιτήθηκε μετά την πρόταση μομφής που επρόκειτο να καταθέσει εις βάρος του η πλειοψηφία της μελών της Λίγκας.

Επίσης, η Κάτια Κοξένογλου εξελέγη στη θέση της αναπληρώτριας προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου.

Υπέρ της εκλογής Μαρινάκη ψήφισαν οι ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Ατρόμητος, Αστέρας Τρίπολης, Βόλος, Πανσερραϊκός και ΟΦΗ, ενώ την υποψηφιότητα Αλαφούζου στήριξαν οι ΠΑΕ ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Λαμία, Λεβαδειακός, Καλλιθέα και Άρης.

Η ΠΑΕ Παναιτωλικός ψήφισε «λευκό», ενώ η ΕΠΟ απείχε από τη διαδικασία.

Υπενθυμίζεται ότι η προεδρική ψήφος του Μηνά Λυσσάνδρου (ΟΦΗ) μετρούσε ως διπλή επί της διαδικασίας, άρα ακόμα και σε περίπτωση ισοψηφίας (7-7) θα υπερίσχυε και πάλι ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Greece

Euro 2024: Ισοπαλία 1-1 για Ρουμανία και Σλοβακία, στους 16 και και οι δυο, ο Ραζβάν Μαρίν με πέναλτι έσωσε την ομάδα του Έντουαρντ Ιορντανέσκου [highlights]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: