Στο κελάρι της έπαυλης του Τζορτζ Ουάσιγκτον αρχαιολόγοι βρήκαν 35 δοχεία με ολοφρέσκα κεράσια και άλλα φρούτα: Πώς τα συντηρούσαν οι σκλάβοι του 1ου προέδρου των ΗΠΑ [video]

Ανασκαφή στο αρχοντικό που διέμενε ο Τζορτζ Ουάσιγκτον SS via ABC YouTube




Μπουκάλια από το υπόγειο της έπαυλης του πρώτου προέδρου των ΗΠΑ, Τζορτζ Ουάσιγκτον, ανέσκαψαν οι αρχαιολόγοι στη Βιρτζίνια.

Αυτό που βρήκαν στο εσωτερικό τους τους άφησε άφωνους. Τα μπουκάλια περιείχαν τέλεια διατηρημένα φρούτα, μεταξύ των οποίων κεράσια και πιθανώς φραγκοστάφυλα ή σταφίδες.

Ο επικεφαλής αρχαιολόγος του Mount Vernon, της έπαυλης του Αμερικανού προέδρου, στις όχθες του ποταμού Potomac, Τζέισον Μπόρο, είπε ότι η ανακάλυψη τόσων άψογα διατηρημένων τροφίμων που χρονολογούνται τουλάχιστον 250 χρόνια πριν «δεν έχει προηγούμενο». «Το να βρούμε κάτι που είναι ουσιαστικά φρέσκο φρούτο, 250 χρόνια αργότερα, είναι πολύ θεαματικό», είπε.

Οι ανασκαφές συνδέονται με έργο αποκατάστασης.

Τα αρχεία στο Mount Vernon δείχνουν ότι ο Τζορτζ και η Μάρθα Ουάσιγκτον αγαπούσαν τα κεράσια, τουλάχιστον όταν αυτά αναμιγνύονταν με κονιάκ. Η συνταγή της Μάρθας Ουάσιγκτον για ένα κοκτέιλ με κεράσια έχει διασωθεί ενώ ο Ουάσιγκτον είχε γράψει ότι πήρε μαζί του μια κανάτα από το ποτό σε ένα ταξίδι του το 1784.

Αυτά τα κεράσια, ωστόσο, ήταν πολύ πιθανό να είχαν αποθηκευτεί για να καταναλωθούν απλώς ως φρούτα.

Η ποιότητα της συντήρησης αντικατοπτρίζει ένα υψηλό επίπεδο εργασίας, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους. Σκλάβοι διαχειρίζονταν την κουζίνα της έπαυλης και την επίβλεψη της κουζίνας είχε μια γυναίκα σκλάβα ονόματι Ντολ, η οποία ήρθε στο Mount Vernon το 1758 με τη Μάρθα Ουάσιγκτον, σύμφωνα με το κτήμα.

«Οι σκλάβοι που φρόντιζαν τα δέντρα, μάζευαν τα φρούτα, εργάζονταν στην κουζίνα, αυτοί θα ήταν οι άνθρωποι που πιθανότατα θα επέβλεπαν και θα έκαναν αυτή τη διαδικασία», εκτίμησε ο αρχαιολόγος. «Είναι μια διαδικασία με υψηλή εξειδίκευση. Διαφορετικά δεν θα είχαν επιβιώσει με αυτόν τον τρόπο».

Με πληροφορίες από Νew York Times

Μπελάδες αλλά και μια άβολη στιγμή για τον Τζάστιν Τιμπερλέικ: Συνελήφθη για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης* Ο αστυνομικός που τον συνέλαβε δεν είχε ιδέα ποιος ήταν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: