Αναβλήθηκε η εκδίκαση της έφεσης του Πέτρου Φιλιππίδη, είχε κριθεί ένοχος για δύο απόπειρες βιασμού: «Θα τα πούμε όλα όταν τελειώσει αυτή η υπόθεση» [video]

Ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους μετά την αναβολή εκδίκασης της έφεσης του. Photo screen shot via glomex, ΑΝΤ1




Αναβλήθηκε η εκδίκαση της έφεσης του Πέτρου Φιλιππίδη που έχει καταθέσει κατά της πρωτόδικης απόφασης για τις δύο απόπειρες βιασμού, καθώς η πλευρά του ηθοποιού ζήτησε και πήρε αναβολή.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο αποφάσισε σήμερα να κάνει δεκτό το αίτημα των συνηγόρων του Πέτρου Φιλιππίδη για αναβολή της προγραμματισμένης για σήμερα δίκης για τις δυο απόπειρες βιασμού σε βάρος γυναικών συναδέλφων του, πράξεις για τις οποίες σε πρώτο βαθμό ο ηθοποιός είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 8 ετών με αναστολή.

Όπως έχει γίνει γνωστό ο Πέτρος Φιλιππίδης προσκόμισε στην έδρα χαρτί από τους δύο δικηγόρους του Μιχάλη Δημητρακόπουλου και Κικής Πακιρτζίδου, με το οποίο ζητούσε να αναβληθεί η διαδικασία καθώς και οι δύο δήλωσαν κώλυμα να παραβρεθούν λόγω εκδίκασης άλλων υποθέσεων που έχουν αναλάβει στην επαρχία. Αίτημα που η εισαγγελέας έδρας χαρακτήρισε αιτιολογημένο.




Παρά τις αντιρρήσεις των συνηγόρων υποστήριξης των κατηγοριών, οι οποίοι θεωρούσαν πως αντί για αναβολή θα μπορούσε να γίνει διακοπή, τελικά το δικαστήριο αποφάσισε να δώσει την αιτούμενη αναβολή και ορίστηκε νέα δικάσιμος για τις 11 Νοεμβρίου του 2024.

Θυμίζουμε ότι σε πρώτο βαθμό ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε κριθεί αθώος λόγω αμφιβολιών από την πρώτη και βαρύτερη κατηγορία του βιασμού κατ’ εξακολούθηση που αντιμετώπιζε, αλλά είχε κριθεί ένοχος για τις δυο απόπειρες βιασμού.

Η απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου είχε εκδοθεί τον Φεβρουάριο του 2023 και με αυτή είχε επιβληθεί κάθειρξη 8 ετών με αναστολή ως και την εκδίκαση της έφεσης στον ηθοποιό για τις δυο πράξεις για τις οποίες κρίθηκε ένοχος.




Ο ίδιος βγαίνοντας από το εφετείο μίλησε μπροστά στις κάμερες και απάντησε στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων που βρίσκονταν εκεί.

«Εγώ ήρθα να σας πω μία καλημέρα και θα τα πούμε όλα όταν τελειώσει η υπόθεση αυτή. Θα τα πούμε όλα. Ευχαριστώ πάρα πολύ» αρκέστηκε να πει στους δημοσιογράφους ο ηθοποιός που εμφανίστηκε με τη σύζυγό του στο πλευρό του.

Παρούσες ήταν και οι δύο καταγγέλλουσες, στο πλευρό των οποίων βρίσκονταν η Λένα Δροσάκη και η Άννα – Μαρία Παπαχαραλάμπους. Μάρτυρας στην υπόθεση ήταν ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος ήταν επίσης παρών.

Πυροβολισμοί μετά από καβγά Άγιο Παντελεήμονα: Τραυματίας ένας μετανάστης από τη Συρία, τέσσερις προσαγωγές από την αστυνομία [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: