Αμείλικτη η ρωσική δικαιοσύνη αν έχεις διαβατήριο ΗΠΑ: Αμερικανός υπαξιωματικός καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλακή για κλοπή 100 ευρώ [video]

O υπαξιωματικός Γκόρντον Μπλακ Πηγή photo: Screenshot via YouTube




Δικαστήριο καταδίκασε σήμερα αμερικανό υπαξιωματικό να εκτίσει σχεδόν 4 χρόνια φυλάκιση, για κλοπή και απειλή κατά ζωής, μεταδίδουν πρακτορεία ειδήσεων της Ρωσίας.

Ο Γκόρντον Μπλακ καταδικάστηκε να εκτίσει ποινή 3 ετών και 9 μηνών φυλάκισης από δικαστήριο στην πόλη Βλαδιβοστόκ (ρωσική Άπω Ανατολή), σύμφωνα με τα TASS και Sputnik.

Συνελήφθη πρόσφατα στη Ρωσία κι η δίκη του άρχισε την 6η Ιουνίου. Το κατηγορητήριο έκανε λόγο για απειλή πως θα σκότωνε φίλη του, ότι την «ξυλοκόπησε» και ότι της έκλεψε κάπου 10.000 ρούβλια, δηλαδή λίγα περισσότερα από 100 ευρώ.

Τη Δευτέρα, στη δεύτερη ακροαματική διαδικασία, ο κ. Μπλακ, μέσω μεταφραστή, δήλωσε «αθώος» για την απειλή κατά της ζωής της φίλης του, αλλά «πιθανόν ένοχος» για κλοπή, επιμένοντας ωστόσο στο ότι το έγκλημα δεν διαπράχθηκε εκ προμελέτης, σύμφωνα με το Interfax.

Το θύμα δήλωσε πως ο επιλοχίας Μπλακ προσπάθησε να τη στραγγαλίσει κατά τη διάρκεια καυγά στο διαμέρισμα που νοίκιαζαν μαζί, προτού πάει να κοιμηθεί σε ξενοδοχείο, κλέβοντας χρήματα για να πληρώσει τη διανυκτέρευσή του.

Ο υπαξιωματικός κατέθεσε πως στάθμευε στη Νότια Κορέα και πήγε στη Ρωσία επειδή τον προσκάλεσε η φίλη του, που είναι υπήκοος της χώρας. Την κατηγόρησε πως εκείνη προκάλεσε τον καυγά κι ότι βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ.

Ακόμη, την κατηγόρησε πως του πέταξε καρέκλα και τον χτύπησε στο πρόσωπο. Ανέφερε πως κατόπιν την έπιασε τον λαιμό για να την «ηρεμήσει», ενώ εκείνη του έκανε μασάζ διότι παραπονέθηκε πως πονούσε στην πλάτη.

Ο επιλοχίας είπε πως κατόπιν πήρε 10.000 ρούβλια από το πορτοφόλι της φίλης του για να πάει να κοιμηθεί σε ξενοδοχείο.

Τα τελευταία χρόνια, έχουν συλληφθεί αρκετοί Αμερικανοί στη Ρωσία, κάποιοι από τους οποίους καταδικάστηκαν να εκτίσουν ποινές, ενίοτε εξαιρετικά βαριές.

Οι ΗΠΑ, ο κυριότερος σύμμαχος της Ουκρανίας στον πόλεμο με τη Ρωσία σε διεθνές επίπεδο, κατηγορεί τη Μόσχα πως σκοπό έχει να τους ανταλλάξει με ρώσους φυλακισμένους στην αμερικανική επικράτεια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μόσχα, Ρωσία

Σοκαριστικό έγκλημα στην Τουρκία: Βρετανός μεγιστάνας του πετρελαίου σκότωσε τη σύζυγό του, σταρ της TV, και αυτοκτόνησε, ενώ τα παιδιά ήταν στο σπίτι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: