Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου στην κρατική τηλεόραση της Βόρειας Μακεδονίας: Υποχρέωση των αξιωματούχων η χρήση της συνταγματικής ονομασίας

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση της υφυπουργού Εξωτερικών Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου με το νέο πρόεδρο της Βουλής της Βόρειας Μακεδονίας, ‘Αφριμ Γκάσι, Πηγή εικόνας μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ




«Η πρόεδρος, ο πρωθυπουργός και όλοι οι άλλοι αξιωματούχοι δεν είναι απλοί πολίτες, εκπροσωπούν το κράτος και ως εκ τούτου έχουν την υποχρέωση να χρησιμοποιούν τη συνταγματική ονομασία της χώρας, η οποία είναι Βόρεια Μακεδονία».

Αυτό επισήμανε η υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, σε χθεσινοβραδινή της συνέντευξη σε ενημερωτική εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης της Βόρειας Μακεδονίας.

«Το όνομα της χώρας είναι Βόρεια Μακεδονία. Αποτελεί μέρος διεθνούς συμφωνίας και είναι το όνομα με το οποίο η χώρα έγινε δεκτή στο ΝΑΤΟ. Με αυτό το όνομα διεξάγονται οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση και είναι το όνομα που χρησιμοποιείται παντού. Και θα επαναλάβω ότι αυτό είναι το συνταγματικό όνομα της χώρας και είναι κατοχυρωμένο στο Σύνταγμα της χώρας» σημείωσε ακόμη η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.

Η υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας μετέβη στα Σκόπια όπου εκπροσώπησε την Ελλάδα στη διάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών των χωρών της Διαβαλκανικής που διεξήχθη χθες στην πρωτεύουσα της Βόρειας Μακεδονίας.

Η ίδια σημείωσε πως η Ελλάδα επιθυμεί φιλικές σχέσεις και σχέσεις συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία, όμως βάση αυτής της συνεργασίας αποτελεί η τήρηση των συμφωνιών.

«Είμαστε γείτονες, είμαστε σύμμαχοι στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και ελπίζουμε ότι θα γίνουμε εταίροι στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θέλουμε αυτή η φιλία να συνεχιστεί και να ενισχυθεί. Η Ελλάδα επιθυμεί να διατηρήσει τη στενή συνεργασία με τη χώρα σας. Αλλά υπάρχει βάση για αυτή τη συνεργασία και αυτή είναι η Συμφωνία των Πρεσπών. Η αυστηρή τήρηση όλων των υποχρεώσεων που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο, συμπεριλαμβανομένης της Συμφωνίας των Πρεσπών, αποτελεί τη βάση αυτής της συνεχούς συνεργασίας. Ελπίζω και προσβλέπω στη συνέχιση αυτής της συνεργασίας με τη νέα κυβέρνηση» επισήμανε η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.

Συνάντηση με πρόεδρο της Βουλής της Βόρειας Μακεδονίας

Η υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας είχε συναντήσεις στα Σκόπια με πολιτικούς παράγοντες και αξιωματούχους της Βόρειας Μακεδονίας. Σήμερα συναντήθηκε με το νέο πρόεδρο της Βουλής της Βόρειας Μακεδονίας, ‘Αφριμ Γκάσι, ο οποίος στη διάρκεια της συνάντησης ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη στήριξή της στην πορεία ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας προς την ΕΕ, μετά την ένταξη στο ΝΑΤΟ, που είναι αποτέλεσμα, όπως είπε, της Συμφωνίας των Πρεσπών.

H υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας συνεχάρη τον ‘Αφριμ Γκάσι για την εκλογή του στη θέση του προέδρου της Βουλής.

«Η Βόρεια Μακεδονία έχει έναν ειλικρινή φίλο στην Ελλάδα. Αυτό είναι το μήνυμα που σας μεταφέρω από ολόκληρη την ηγεσία της Ελλάδας – ότι είμαστε φίλοι, γείτονες, σύμμαχοι, εταίροι στο ΝΑΤΟ και μια μέρα θα είμαστε εταίροι και στην ΕΕ» σημείωσε η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, κατά τη συνάντησή της με τον ‘Αφριμ Γκάσι.

* Επισυνάπτεται φωτογραφία από τη συνάντηση της υφυπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας με τον πρόεδρο της Βουλής της Βόρειας Μακεδονίας

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, N. Φραγκόπουλος
Σκόπια, Βόρεια Μακεδονία

Η Άγκυρα συνεχίζει την κοροϊδία: Ο Τούρκος υπουργός Παιδείας λέει ότι συμφωνεί για το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, αλλά παραπέμπει στον Ερντογάν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: