Αυτοδυναμία Coldplay βγάζει το Σ/Κ των ευρωεκλογών: 120.000 θεατές θα κατακλύσουν το ΟΑΚΑ – Μαζική προσέλευση από την Κύπρο, επηρεάζει το ποσοστό αποχής [videos]

FILE PHOTO: British singer Chris Martin (R), guitarist Jonny Buckland (L), bassist Guy Berryman (2-R), drummer Will Champion (2-L) of British band Coldplay perform at the National Stadium in Singapore, 23 January 2024. Coldplay begins their first of six concerts in Singapore, part of their Music Of The Spheres World Tour. EPA/HOW HWEE YOUNG ONE-TIME USE ONLY / EDITORIAL USE ONLY / NO SALES / NO USAGE AFTER 22 APRIL 2024 EDITORIAL USE ONLY/NO SALES EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες για δύο από τις μεγαλύτερες συναυλίες του φετινού καλοκαιριού στο ΟΑΚΑ. Οι Coldplay υπόσχονται να προσφέρουν θεατές τους ένα μοναδικό θέαμα το Σάββατο και την Κυριακή – ανήμερα των Ευρωεκλογών.

Περισσότεροι από 120.000 θεατές θα βρεθούν τα δύο βράδια στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις για να απολαύσουν ένα μοναδικό θέαμα. Το συναυλιακό γεγονός της χρονιάς συμπίπτει με το Σαββατοκύριακο των εκλογών κάτι που αποδεικνύει πόσο έχουν αλλάξει τα πολιτικά ήθη της χώρας μέσα σε πολύ λίγα χρόνια. Καθώς έως σχετικά πρόσφατα απαγορευόταν κάθε δημόσια συνάθροιση, η κατανάλωση αλκοόλ ακόμη και η λειτουργία των καφενείων ανήμερα της διαδικασίας.

Ήδη στο ΟΑΚΑ έχει στηθεί η μεγάλη σκηνή στο ΟΑΚΑ, ενώ το πάρκινγκ του Ολυμπιακού Συγκροτήματος έχει κατακλυστεί από περισσότερα από 27  φορτηγά τεραστίων διαστάσεων με τα οποία μεταφέρονται όλα τα αναγκαία για το σόου του βρετανικού συγκροτήματος.

Σύμφωνα με τον κ. Σταμάτη Τσαμτσουκάκη, διευθυντή επιχείρησης εστίασης, οι πόρτες του χώρου θα ανοίξουν στις 17:00, με την Αντωνία Καούρη να εμφανίζεται στις 19:00 και τη Maisie Peters στις 20:00. Οι Coldplay αναμένονται επί σκηνής στις 21:15.




Το σόου των Coldplay είναι μία υπερπαραγωγή που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο για δεύτερη χρονιά. Οι δύο συναυλίες στην Αθήνα έγιναν αμέσως sold-out με το που άρχισε η προπώληση.

@coldplay #Coldplay #ColdplayBangkok #HymnForTheWeekend #MusicOfTheSpheresWorldTour ♬ original sound – coldplay

Οικολογική συναυλία

Οι Coldplay, τη Δευτέρα, ανακοίνωσαν ότι μείωσαν το αποτύπωμα άνθρακα της περιοδείας τους κατά 59% σε σύγκριση με την προηγούμενη παγκόσμια περιοδεία τους.

Το επίτευγμά τους αυτό επιτεύχθηκε, χάρη στην αξιοποίηση κάποιων δημιουργικών μεθόδων, μεταξύ των οποίων είναι οι ειδικές πίστες χορού που επιτρέπουν στους θαυμαστές τους να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια, τα ανακυκλώσιμα βραχιολάκια LED και τα ταξίδια του συγκροτήματος με το τρένο – όπου αυτό είναι εφικτό.

Το 2021 το συγκρότημα ανακοίνωσε για πρώτη φορά ένα σχέδιο 12 σημείων για τη μείωση των εκπομπών ρύπων κατά τη διάρκεια της περιοδείας του, δύο χρόνια αφότου ο frontman Chris Martin υποσχέθηκε να μην περιοδεύσει ξανά εκτός και αν γίνει με βιώσιμο τρόπο και με «θετικό αντίκτυπο». Η υπόσχεση του συγκροτήματος για την παγκόσμια περιοδεία Music of the Spheres, που ξεκίνησε το 2022, ήταν να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα από την παραγωγή σόου, τις μεταφορές, τα ταξίδια μπάντας και πληρώματος κατά «τουλάχιστον 50%».

Το κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι απαγορεύεται η χρήση πλαστικών συσκευασιών, δεν τυπώνουν εισιτήριο και συστήνεται η χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς.

«Θα υπάρχει κινητική πίστα. Είναι στην ουσία μία πίστα, όπου ο κόσμος θα χορεύει και μέσω της κινητικής ενέργειας θα παράγεται ενέργεια που θα ηλεκτροδοτεί όλη την συναυλία. Θα υπάρχουν στατικά ποδήλατα όπου θα ανεβαίνει θα ποδηλατεί και θα παράγει ενέργεια» δήλωσε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της εταιρείας παραγωγής, Νίκος Παπανάγνου.

«Οι προετοιμασίες βρίσκονται στο τελικό στάδιο. Είμαστε πάνω από το 90%. Τουλάχιστον 1,5 χρόνο δουλεύουμε πυρετωδώς καθημερινά για αυτές τις δύο συναυλίες» δήλωσε η καλλιτεχνική διευθύντρια της εταιρείας παραγωγής, Νανά Τράντου.

Συναυλία – «απειλή» για τις εκλογές στην Κύπρο

Το διπλό συναυλιακό γεγονός της χρονιάς στην Ελλάδα, φαίνεται όμως ότι έχει και μία ακόμη διάσταση καθώς «απειλεί» τη μαζικότητα της συμμετοχής των Κυπρίων στις εκλογές, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Philenews.

Η συναυλία του γνωστού συγκροτήματος καθώς και ο καύσωνας των τελευταίων ημερών ήρθαν να προστεθούν στον προβληματισμό που επικρατεί γύρω από το πώς και πόσο θα επηρεάσει τη συμμετοχή, η πολυπλοκότητα της εκλογικής αναμέτρησης των εκλογών. Αυτοί οι παράγοντες θεωρούνται ότι θα επιδράσουν στο τελικό ποσοστό της αποχής.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει μία ανησυχία σε κομματικά επιτελεία ότι ενδεχομένως ο στόχος της αυξημένης συμμετοχής από την ταυτόχρονη διεξαγωγή των δύο εκλογικών αναμετρήσεων μπορεί να μην επιτευχθεί και ένας από τους λόγους να είναι αυτή καθαυτή η πολύπλοκη διαδικασία των εκλογών.

Από την άλλη, η συναυλία του δημοφιλούς συγκροτήματος είναι ένας ακόμα λόγος αφού για πολλούς θαυμαστές του είναι μια μοναδική ευκαιρία να το δουν στην Αθήνα. Συμπίπτει όμως να είναι τις μέρες των εκλογών. Και φυσικά μεταξύ του διλήμματος, εκλογές ή συναυλία, προτιμούν το δεύτερο.

Με πληροφορίες από ERT, Philenews

Ταινίες Πρώτης Προβολής: Bad boys στην παρανομία, ένας κροκόδειλος από την Κορέα και σουρεαλιστικός «Ντααααλί» [trailer]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: