Αυτό το χαστούκι δεν ήταν όπως τα άλλα: Ένας ουρανοκατέβατος νεαρός, που δεν γνωρίζει από πολιτική, ταπείνωσε τους Κύπριους πολιτικούς

Ο ευρωβουλευτής Φειδίας Παναγιώτου ομιλεί στους υποστηρικτές του. Φωτογραφία από βίντεο, Ant1 Live News – Κύπρος




Του ΑΡΙΣΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, Διευθυντής του ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ

«Κουραστικά επαναλάμβαναν πάλι οι εκπρόσωποι των κομμάτων ότι πήραν το μήνυμα της κοινωνίας και θα τους προβληματίσουν. Όπως κάνουν σε όλες τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις. Αλλά μόνο τη νύχτα των εκλογών, όταν βλέπουν τις (συνεχόμενες) απώλειες δεκάδων χιλιάδων ψηφοφόρων τους.

Την επόμενη διέγραφαν τα μηνύματα της κοινωνίας και συνέχιζαν από εκεί που έμειναν την συνηθισμένη απογοητευτική κομματική ζωή τους.

Αυτή τη φορά, όμως, το μήνυμα ήταν τόσο ανατρεπτικό, που θα έπρεπε κάποιος να απαντήσει σε όσους επαναλάμβαναν τα ίδια, με μια άκρως χαρακτηριστική φράση: Το πουλλίν επέτασεν. Δεν υπάρχει τρόπος να διορθώσουν τα πράματα και να πλησιάσουν την κοινωνία. Διότι φαίνεται πως η κοινωνία βρίσκεται αλλού πλέον.

Οι χιλιάδες ψηφοφόροι που στέλνουν στο Ευρωκοινοβούλιο έναν ουρανοκατέβατο νεαρό, τον Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έκανε μια προεκλογική εκστρατεία χωρίς να εκφράζει θέσεις για οποιοδήποτε ζήτημα, δεν είναι μόνο «εκδικητική ψήφος».

  • Γιατί αυτό θα σήμαινε πως απλώς βάζουν οι πολίτες μια τιμωρία στα κόμματα, που όταν εκτελεστεί θα συγχωρεθούν (οι τιμωρημένοι) και θα ανακληθεί και η απαξίωση.

Δεν είναι τόσο απλό, όμως. Θα μπορούσε να ήταν απλό κι εξηγήσιμο αν ο Φειδίας έπαιρνε ένα χαμηλό ποσοστό. Ένα ποσοστό δυσφορίας.

Όπως συμβαίνει συχνά με μικρά κόμματα, που «ξεκολλούν» από τα μεγαλύτερα και προσελκύουν δυσαρεστημένους πρόσκαιρα. Αλλά, πήρε ένα ποσοστό που πλησιάζει τα μεγάλα κόμματα. Απίστευτο για όλους. Ολοφάνερη για πρώτη φορά η αντίδραση των πολιτών.

Δεν ψήφισαν τον Φειδία γιατί θα είναι καλός ευρωβουλευτής, ούτε γιατί έπεισε η προεκλογική του εκστρατεία και οι θέσεις του, τον ψήφισαν γιατί συμφώνησαν με το σλόγκαν του και ήθελαν να στείλουν στα κόμματα το ίδιο μήνυμα. Που ήταν περίπου: Φτάνει πια. Γυρίστε σελίδα.

Φυσικά, πρέπει να αναλυθεί και η ποιότητα της κοινωνίας μας, όσων δηλαδή έστειλαν στην Ευρωβουλή, ως να τον έστελναν σε ένα χάπενινγκ, σε μια έκθεση διαδικτυακών προϊόντων, έναν άνθρωπο που απλώς διαπρέπει στον πασιαμά ως Youtuber.

Αυτός, πρέπει τώρα να αρχίσει να ανησυχεί και να προετοιμάζεται, διότι πέρα από τον πασιαμά έχει ευθύνη να εκπροσωπήσει με σοβαρότητα την Κυπριακή Δημοκρατία. Αλλά το μεγάλο πρόβλημα δεν το έχει αυτός, το έχουν τα παραδοσιακά κόμματα και οι δοκιμασμένοι πολιτικοί.

Αυτές οι εκλογές ως να μηδένισαν το ρολόι και οφείλουν να βρουν τρόπο να το ρυθμίσουν για να λειτουργήσει. Προς όφελος της κοινωνίας, όχι του κατεστημένου, όχι των κομμάτων, όχι των οφίκιων τους. Αλλιώς, θα έρθουν κι άλλοι Youtuber να τους τραβήξουν το χαλί με τόση ευκολία».

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Φειδία εσύ «σούπερ σταρ»! Κατάφερε να εισπράξει την απαξίωση των Κυπρίων πολιτών έναντι του πολιτικού συστήματος και να οδηγήσει νέους στις κάλπες…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: