300.000 άνδρες έτοιμοι να αναπτυχθούν τάχιστα έναντι της Ρωσίας: Τα σχέδια του ΝΑΤΟ μετά την εισβολή στην Ουκρανία- Η διαθεσιμότητα ενός εκάστου εκ των συμμάχων

FILE PHOTO: Finnish hunter soldiers during training together with Swedish units in Hetta, northern Finland, 05 March 2024. EPA/Anders Wiklund SWEDEN OUT




Καθώς πρέπει να αντιμετωπίσει τη ρωσική απειλή στην Ευρώπη, το ΝΑΤΟ έχει εξοπλιστεί με τα μέσα για να αναπτύξει γρήγορα σημαντικό προσωπικό.

Τα αμυντικά σχέδια καθορίζουν τι πρέπει να κάνει κάθε σύμμαχος σε περίπτωση εισβολής στη Ρωσία.

Το ΝΑΤΟ μπορεί τώρα να υπολογίζει στην ταχεία κινητοποίηση 300.000 στρατιωτών που θα διατεθούν από τα μέλη του, τη στιγμή που αντιμετωπίζει τη ρωσική απειλή στην Ευρώπη, διαβεβαίωσε σήμερα ανώτερος αξιωματούχος της Συμμαχίας.

  • Οι χώρες του ΝΑΤΟ συμφώνησαν μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022 να αυξήσουν σημαντικά τον αριθμό των στρατευμάτων που θα μπορούσαν να κινητοποιηθούν σε λιγότερο από 30 ημέρες.

Οι απαντήσεις που δόθηκαν από τους Συμμάχους «ξεπερνούν κατά πολύ τις 300.000», ο αριθμός που είχε ορίσει τότε το ΝΑΤΟ, είπε ο αξιωματούχος, υπό τον όρο της ανωνυμίας.

  • Αυτή η αυξημένη ικανότητα κινητοποίησης είναι μέρος των σχεδίων που έχει θέσει σε εφαρμογή το ΝΑΤΟ για την απάντηση σε οποιαδήποτε πιθανή επίθεση, όπως αποφασίστηκε στη σύνοδο κορυφής της Συμμαχίας στο Βίλνιους (Λιθουανία) πέρυσι.

Αυτά τα αμυντικά σχέδια προσδιορίζουν τι πρέπει να κάνει κάθε σύμμαχος σε περίπτωση εισβολής στη Ρωσία, για πρώτη φορά μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

Οι στρατιωτικές διοικήσεις ελέγχουν σε κάθε χώρα της Συμμαχίας εάν έχουν τις απαραίτητες δυνατότητες και αν είναι σε θέση να εφαρμόσουν αυτά τα σχέδια. Όμως το ΝΑΤΟ έχει μείνει πίσω όσον αφορά την αντιαεροπορική άμυνα και τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.

Με πληροφορίες από lefigaro.fr

Οι Χούθι της Υεμένης προκαλούν τους Δυτικούς και αυτοί τους χαϊδεύουν: Ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση εναντίον ελληνόκτητου εμπορικού πλοίου στην Ερυθρά Θάλασσα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: