Βρέθηκε η σωρός του Ραΐσι: Η τελευταία φωτογραφία μέσα στο μοιραίο ελικόπτερο και η στιγμή της ανακοίνωσης του θανάτου του [video]

File Photo Iranian President Ebrahim Raisi speaks during the annual Army Day in a military base in Tehran, Iran, 17 April 2024 (reissued 20 May 2024). EPA/ABEDIN TAHERKENAREH




Ιρανικά σωστικά συνεργεία ανέσυραν σήμερα το πρωί το πτώμα του Ιρανού προέδρου Εμπραχίμ Ραΐσι και οκτώ άλλων που επέβαιναν στο ελικόπτερο που συνετρίβη χθες, Κυριακή, στο βορειοδυτικό τμήμα του Ιράν, ανακοίνωσε η Ερυθρά Ημισέληνος.

«Αυτήν την ώρα μεταφέρουμε τις σορούς των μαρτύρων στην Ταμπρίζ», την μεγαλούπολη στο βορειοδυτικό Ιράν, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο επικεφαλής της Ερυθράς Ημισελήνου Πιρχοσεΐν Κουλιβάντ, ανακοινώνοντας το τέλος των επιχειρήσεων έρευνας στο σημείο του δυστυχήματος.

Νωρίτερα, στο μαυσωλείο του Ιμάμη Ρεζά στην πόλη Μασχάντ όπου είχε γεννηθεί ανακοινώθηκε δημόσια ο θάνατος του προέδρου του Ιράν.

«Με λύπη μας ανακοινώνουμε ότι ο ηγέτης μας Αγιατολάχ Σαγιέντ Εμπραχίμ Ραΐσι, ο υπηρέτης του Ιμάμη Ρεζά, ο οποίος πριν από τρία χρόνια ανήμερα της γέννησης του Ιμάμη Ρεζά έγινε ο όγδοος πρόεδρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας μαρτύρησε το βράδυ της γέννησης του Ιμάμη Ρεζά» αναφέρθηκε στην ανακοίνωση.

 

Στο μεταξύ, ένα στιγμιότυπο βίντεο απαθανάτισε τον συντηρητικό σιίτη μέσα στο ελικόπτερο που τον μετέφερε λίγο πριν συντριβεί λόγω ομίχλης και κακών καιρικών συνθηκών.

A screen grab from an IRIB via Tasnim News video shows Iranian President Ebrahim Raisi on a helicopter in Iran on May 19. IRIB via Tasnim News

Τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν το πρωί το θάνατο του προέδρου Εμπραχίμ Ραΐσι και του υπουργού Εξωτερικών Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν στο χθεσινό δυστύχημα του ελικοπτέρου τους στο βορειοδυτικό Ιράν.

Η ανακοίνωση αυτή ανοίγει περίοδο πολιτικής αβεβαιότητας στο Ιράν, μείζονα παράγοντα στη Μέση Ανατολή, μια περιφέρεια που συγκλονίζεται από τον πόλεμο στη λωρίδα της Γάζας ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς.

Η πληροφορία για το θάνατο του προέδρου δόθηκε από τα κύρια πρακτορεία ειδήσεων και τις εφημερίδες, εν αναμονή μιας δήλωσης των αρχών μετά την ανακάλυψη των συντριμμιών του ελικοπτέρου σήμερα τα χαράματα. Η τηλεόραση μεταδίδει σήμερα το πρωί θρησκευτικούς ύμνους και φωτογραφίες του προέδρου.

«Το μεγάλο πνεύμα του δημοφιλούς και επαναστάτη προέδρου του Ιράν μετέβη στο ανώτατο βασίλειο», μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA χαιρετίζοντας «το μαρτύριο» των θυμάτων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, CNN

Το Ιράν μετά τον θάνατο του «χασάπη» της Τεχεράνης: Η αιμοσταγής ιστορία του Εμπραχίμ Ραϊσί που ξεκίνησε από πολύ χαμηλά και ποιος θα τον διαδεχθεί [photos, video]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: