Βόμβα Σάρρι από τον Παναθηναϊκό: Μετά τη Νάπολι, τη Γιουβέντους, την Τσέλσι και τη Λάτσιο στον πάγκο των «Πράσινων»; Προσφορά δέλεαρ για τον απίθανο Ιταλό * Θέμα 24ώρων

FILE PHOTO: Lazio’s head coach Maurizio Sarri gestures during the Serie A soccer match between SS Lazio and US Lecce, in Rome, Italy, 14 January 2024. EPA/RICCARDO ANTIMIANI




Ο Μαουρίτσιο Σάρι είναι ο «εκλεκτός» του Παναθηναϊκού για τη θέση του προπονητή, με τους «πράσινους» να έχουν ρίξει πλέον όλο το βάρος στη συγκεκριμένη υπόθεση, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία με τον Ιταλό τεχνικό μέσα στα επόμενα 24ωρα και να αναλάβει τα ηνία της ομάδας.

Η διοίκηση του «τριφυλλιού» έχει καταθέσει μία πολύ μεγάλη προσφορά στον 64χρονο τεχνικό, ο οποίος έχει μείνει ελεύθερος απ’ τη Λάτσιο απ’ τον περασμένο Μάρτιο και οι «πράσινοι» είναι πια εν αναμονή της οριστικής απάντησής του.

  • Ο Παναθηναϊκός έχει προτείνει στον Σάρι τριετές κλειστό συμβόλαιο, με ετήσιες αποδοχές 4,5 εκατ. ευρώ (όσα χρήματα δηλαδή έπαιρνε στη Λάτσιο, αλλά και στη Νάπολι), ενώ η διοίκηση της ομάδας του έχει ξεκαθαρίσει πως θα αναλάβει εν λευκώ τη διαχείριση του ποδοσφαιρικού τμήματος του «τριφυλλιού».

Ο Σάρι ήταν στα πρώτα ονόματα που απασχόλησαν τις τελευταίες εβδομάδες τους «πράσινους» μαζί με αυτό του Βιτσέντσο Ιταλιάνο , ενώ ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού Γιάννης Αλαφούζος πραγματοποίησε ταξίδι το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Ιταλία, για να συναντηθεί μαζί του και να αναλύσει το πλάνο του.

Ο Ιταλός προπονητής έχει πλέον στα χέρια του όλα τα δεδομένα γύρω απ’ την πρόταση του Παναθηναϊκού, γνωρίζει πολύ καλά όλα όσα αφορούν το ρόστερ, το πρότζεκτ, αλλά και τους στόχους της ομάδας και μέσα στιες επόμενες 2-3 μέρες θα δώσει την τελική απάντησή του.

Στο «τριφύλλι» πάντως υπάρχει αισιοδοξία πως ο πολύπειρος τεχνικός θα πει το «ναι» και θα γίνει πολύ σύντομα ο επόμενος προπονητής του Παναθηναϊκού.

 

Ποιος είναι ο κύριος Σάρι; 

Γεννλήθηκε στη Νάπολι το 1959 και  είναι εδώ και 35 χρόνια προπονητής.

Εκρηκτικός χαρακτήρας και φανατικός καπνιστής, του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο. Δούλευε για χρόνια ως υπάλληλος σε τράπεζα και παράλληλα ξεκίνησε να προπονεί ερασιτεχνικές ομάδες.

Τη σεζόν 2013-2014, που κέρδισε την άνοδο με την Έμπολι αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής στην Serie B.

Η ανατροπή στη Νάπολι

Την πρώτη σεζόν στην Serie A τερμάτισε 15ος και μετά το πέρας αυτής και της τριετίας που βρέθηκε στην Έμπολι ήρθε η ώρα να αναλάβει την ομάδα της γενέτειράς του, την Νάπολι.

  • Ο Μαουρίτσιο Σάρι έγινε γνωστός στην Ευρώπη από την μεγάλη επιτυχία που έκανε με την Νάπολι την τριετία 2015-2018 με πρωταγωνιστές τους Χάμσικ, Ιγκουαΐν, Ινσίνιε και Μέρτενς. Όμως πριν από κει έχει βρισκόταν ήδη στην προπονητική 24 ολόκληρα χρόνια

Από την πρώτη κιόλας σεζόν έφτασε μία  ανάσα από το πρωτάθλημα, συγκεντρώνοντας 82 βαθμούς, όμως η Γιουβέντους καθάρισε την υπόθεση τίτλου φτάνοντας στους 91. Ο Σάρι αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής της σεζόν.

Το καλοκαίρι πουλήθηκε ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν στην Γιουβέντους με 90 εκατ. ευρώ κι έτσι η Νάπολι έκανε την κορυφαία πώληση της ιστορίας της. Εκείνος φρόντισε όσο γίνεται να μην φανεί η απουσία του, με την ιταλική ομάδα να τερματίζει τρίτη με 86 βαθμούς, πέντε πίσω από την πρώτη Γιουβέντους.

Την επόμενη σεζόν ήταν η τρίτη και τελευταία προσπάθεια του Σάρι να πάρει τα… σκήπτρα από την Γιουβέντους, όμως και πάλι δεν τα κατάφερε, αφού, παρά τους 91 βαθμούς που συγκέντρωσε, υπολειπόταν τέσσερις από την πρώτη Γιουβέντους.

Στα χρόνια που ήταν στη Νάπολι του είχε ασκήσει κριτική ο Ντιέγκο Μαραντόνα. Ο Σάρι όταν ενημερώθηκε για αυτό απάντησε ότι “ο Μαραντόνα είναι το ίνδαλμά μου και μπορεί να λέει ο,τι θέλει”. Ο Αργεντινός του ζήτησε συγγνώμη.

Στην κορυφή του Europa League με την Τσέλσι 

Από τη Νάπολι βρέθηκε το 2018 στην Τσέλσι του Ρομάν Αμπράμοβιτς. Πήρε την θέση του Αντόνιο Κόντε.  Με τους «Μπλε» κατέκτησε το Κομιούνιτι Σιλντ κερδίζοντας με 2-0 την Μάντσεστερ Σίτι. Στην Premier League η Τσέλσι τερματίζει στην 3η θέση και εξασφαλίζει θέση στο Champions League.

Έφτασε με την ομάδα του Λονδίνου στον τελικό Κυπέλλου όπου έχασε με 4-3 στα πέναλτι (0-0) από την Σίτι.  Η πορεία του Σάρι στην Τσέλσι έκλεισε πάντως με εντυπωσιακό τρόπο. Πήγε με την ομάδα στον τελικό του Europa League η Τσέλσι επικράτησε με το 4-1 της Άρσεναλ  στο Μπακού.

Είναι ο μοναδικός που κέρδισε ομάδα του Ουνάι Έμερι σε τελικό! Με την Τσέλσι θα παίξει και με τον ΠΑΟΚ στο Europa League και στο Λονδίνο θα τον κερδίσει με 4-0!

Πρωταθλητής με την Γιουβέντους του Ρονάλντο 

Από την Τσέλσι επιστρέφει στην Ιταλία για να αναλάβει τον Ιούνιο του 2019 την Γιουβέντους στην οποία ήταν σούπερ σταρ ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Με τη «Μεγάλη Κυρία» έχασε το Κύπελλο και το Σούπερ Καπ Ιταλίας αλλά κερδίζει το πρωτάθλημα.

Ο Σάρι θα γίνει ο γηραιότερος προπονητής που κέρδισε τη Serie A σε ηλικία 61 ετών, 198 ημερών, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ του Νιλς Λίντχολμ με τη Ρόμα το 1982-83 (60 ετών και 219 ημερών).

Αυτό είναι και το 36ο πρωτάθλημα για τη Γιουβέντους που θα είναι και το τελευταίο της ιστορίας της. Αυτός είναι ο μοναδικός του τίτλος στην Ιταλία και ο τελευταίος του. Ο Σάρι δούλεψε μόνο μια χρονιά εκτός Ιταλίας στην Τσέλσι και ετοιμάζεται να μετακομίσει στην Αθήνα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού.

Μετά την Γιουβέντους ακολούθησε μια τριετία στη Λάτσιο. Ανέλαβε 9 Ιουνίου 2021 και έφυγε στις 12 Μαρτίου 2024.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: