Βανδαλισμοί, καταστροφές, «λάφυρα» και χυδαιότητες στο γήπεδο της ΑΕΚ στον τελικό του Conference Leafue: Θα κινηθούμε νομικά, λέει η ΠΑΕ [photos, videos]

FILE PHOTO: Οπαδοί του Ολυμπακού έχουν σπάσει και έχουν πάρει “λάφυρο” κάθισμα από την Opap Arena. Xαμογελούν, φωτογραφίζονται και το ανεβάζουν στο διαδίκτυο. Photo via [email protected]/




Ο τελικός τέλειωσε, όπως και το πάρτι του θριάμβου και με πρώτο φως της μέρας έγινε η αυτοψία στην Opap Arena, που φιλοξένησε τον τελικό του UEFA Conference League μεταξύ του Ολυμπιακού και της Φιορεντίνα.

Δυστυχώς, οι διαπιστώσεις ήταν δυσάρεστες, καθώς εντοπίστηκαν – πέραν των σκουπιδιών κάθε είδους που δεν μαζεύτηκαν – σοβαρές ζημιές σε τέσσερις τουλάχιστον θύρες, αφαιρέσεις καθισμάτων, χυδαία συνθήματα και τοίχους και τουαλέτες, προκλητικά και χυδαία συνθήματα που φέρουν την “σφραγίδα” χουλιγκάνων οπαδών του Ολυμπιακού. Ζημιές, πολύ λιγότερες ωστόσο, εντοπίστηκαν και στις κερκίδες που κάθισαν οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Σκηνές στα social media εμφανίζουν φιλάθλους του Ολυμπιακού να παίρνουν καθίσματα του γηπέδου ως «λάφυρα» και κάποιους άλλους να ασχημονούν χυδαία στα σύμβολα της ΑΕΚ.Μάλιστα, για όλα όσα έγιναν,  φίλοι του Ολυμπιακού έβγαζαν με καμάρι φωτογραφίες και τις ανάρτησαν στα social media, είτε από τους χώρους που έγιναν βανδαλισμοί, είτε από τα καθίσματα που έσπασαν και πήραν μαζί τους.

Η UEFA έχει βεβαίως την υποχρέωση βάσει της συμφωνίας να αφήσει το γήπεδο όπως της παρεδόθη.

Όπως γράφει το enwsi.gr, η  ΠΑΕ ΑΕΚ, πάντως, διευκρινίζει ότι ανεξάρτητα από την εξέλιξη της πειθαρχικής δίωξης της UEFA σε βάρος των υπεύθυνων ομάδων ή προσώπων για τους βανδαλισμούς στο γήπεδο, έχει ήδη προβεί σε ενέργειες προκειμένου να της γνωστοποιηθούν τα στοιχεία των δραστών.

 

Από την ΑΕΚ τόνιζαν πως «αυτό γίνεται για να στραφούμε εναντίον τους αστικά για την λήψη αποζημιώσεων, αλλά και ποινικά για την αποβολή τους από τα γήπεδα και την βαριά ποινική τους τιμωρία».

Επίσης, από την ΑΕΚ έλεγαν πως «μιλάμε για πρόσωπα που έχουν ήδη από μόνοι τους κάνει δημοσιεύσεις, κάποιοι και με τα ονόματα τους. Οπότε καταλαβαίνετε πως δεν χρειάζεται να ψάξουμε και πολύ για τα συγκεκριμένα άτομα. Υπάρχει όμως κι ότι έχει εντοπιστεί απο το σύστημα ασφαλείας που στον τελικό ήταν υπό τον έλεγχο της διοργανώτριας και ζητάμε να μας γνωστοποιηθούν κι από εκεί στοιχεία».

 

Η εφημερίδα Wall Street Journal ασχολείται με τον Βαγγέλη Μαρινάκη: Γράφει για την ιστορία και τις δηλώσεις του Έλληνα εφοπλιστή και ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού

 

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: