Τρομακτική αθλιότητα από 50 Εγγλέζους βουλευτές: Ζητούν απ’ ευθείας πτήσεις στο παράνομο αεροδρόμιο των κατεχομένων, ομιλούν για …«Βόρεια Κύπρο» και «τιμωρητική και άδικη απαγόρευση»!!!

FILE PHOTO: Former Foreign Secretary Jack Straw giving a speech during the Labour Party Conference in Brighton, Britain. EPA, ANDY RAIN




Μια διακομματική ομάδα 50 πολιτικών με επιρροή κάλεσε τον Βρετανό ΥΠΕΞ Cameron να τερματίσει την «τιμωρητική και άδικη απαγόρευση» του Ηνωμένου Βασιλείου στις απευθείας πτήσεις προς την παράνομη “τδβκ”.

Αυτό γράφει ο David Madoxx στην εφημερίδα Independent, με τίτλο «Πολιτικοί αντίπαλοι ενώνουν τις δυνάμεις τους για να απαιτήσουν τον τερματισμό της (δήθεν) απομόνωσης των «Τουρκοκυπρίων»» .

Η επιστολή δόθηκε στον υπουργό Εξωτερικών ως ύστατη προσπάθεια πριν τη διάλυση του Κοινοβουλίου για τις εκλογές, αλλά είχε μεταξύ άλλων την υποστήριξη του Lord Straw των Εργατικών και του Sir Iain Duncan Smith των Συντηρητικών.

Η κίνηση αυτή έρχεται καθώς το διαιρεμένο νησί της Κύπρου, λόγω της τουρκικής κατοχής, έχει φέτος την μαύρη επέτειο των 50 ετών από την κρίση όπου χωρίστηκε σε αντίπαλα μέρη και δεν έχει ακόμη επιλυθεί. Αν και η κίνηση αυτή είναι πολύ αργά για να επηρεάσει την τρέχουσα κυβερνητική πολιτική που δεν επιτρέπει τις πτήσεις ούτε αναγνωρίζει «την (δήθεν) “εκλεγμένη κυβέρνηση” στην (παράνομη) ‘τδβκ’», οι βουλευτές ελπίζουν ότι θα αποτελέσει αφορμή για όποιον κερδίσει τις επόμενες εκλογές.

Ως ΥΠΕΞ των Εργατικών, ο Lord Straw επέβλεψε τις αποτυχημένες συνομιλίες για το Σχέδιο Αναν το 2004, το οποίο δήθεν θα επανένωνε το νησί, αλλά απέτυχε παρά το ότι ο κατεχόμενος βορράς ψήφισε υπέρ, επειδή οι Ελληνοκύπριοι απέρριψαν τις προτάσεις σε δημοψήφισμα. Έχει μιλήσει για τη λύπη του που το ΗΒ επέτρεψε την είσοδο της Κύπρου στην ΕΕ μια εβδομάδα αργότερα, ενώ το Σχέδιο Ανάν ήταν προϋπόθεση για την είσοδο.

Οι βουλευτές έγραψαν στον Cameron εκφράζοντας σοβαρές ανησυχίες «για τη μεταχείριση της παράνομης «ΤΔΒΚ»» και ζητώντας «την έναρξη απευθείας πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο προς το (σ.σ. παράνομο) «Αεροδρόμιο» Ερκάν – το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στο νησί της Κύπρου», κάτι βεβαίως που δεν είναι αλήθεια.

Θέλουν από τον Υπουργό Εξωτερικών να τερματίσει «μία από τις πιο περιοριστικές πολιτικές στην Ευρώπη όσον αφορά τα αεροπορικά ταξίδια προς το (παράνομο) “Ερκάν”». Επισημαίνουν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο επιτρέπει πτήσεις προς κράτη που δεν είναι μέλη του ΟΗΕ, όπως το Κόσσοβο, και προς χώρες που δεν αναγνωρίζει, όπως η Ταϊβάν. Το ερώτημα είναι «γιατί όχι στην (κατεχόμενη) ‘Βόρεια Κύπρο’;», ερωτούν οι άθλιοι Εγγλέζοι βουλευτές.

Ισχυρίζονται ότι τα αεροπορικά ταξίδια προς την παράνομη «ΤΔΒΚ» δεν αποτελούν κίνδυνο και δεν υπάρχει ιστορικό κακής ασφάλειας.

Ισχυρίζονται ότι το παράνομο “αεροδρόμιο Ερκάν” τηρεί τα διεθνή πρότυπα αεροπορικής ασφάλειας και φιλοξενεί με ασφάλεια εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες κάθε χρόνο. Αλλά οι βουλευτές από όλα τα κόμματα έχουν επίσης προειδοποιήσει ότι αν το ΗΒ συνεχίσει να μην εμπλέκεται με την παράνομη “ΤΔΒΚ”, «θα διακινδυνεύσει (δήθεν) να αφήσει χώρες όπως η Ρωσία και το Ιράν να το πράξουν αντ’ αυτού – αμφισβητώντας θεμελιωδώς το στρατηγικό στήριγμα του ΗΒ στην ανατολική Μεσόγειο».

Η επιστολή ακολουθεί έκκληση για δράση από την “τουρκοκυπριακή διασπορά” των 300.000 ατόμων και έρχεται την ώρα που έχουν ανακοινωθεί εκλογές. Οι Τουρκοκύπριοι, οι φίλοι και οι οικογένειές τους, θα ασκήσουν επίσης πίεση τόσο στην κυβέρνηση όσο και στα άλλα μεγάλα κόμματα να δεσμευτούν για τον τερματισμό αυτής της άδικης κατάστασης, ισχυρίζεται η εφημερίδα

«Τα κόμματα του Ηνωμένου Βασιλείου πρέπει να δεσμευτούν ότι θα επιτρέψουν την επανέναρξη των απευθείας πτήσεων και θα επαναλάβουμε αυτή την έκκληση σε όποιον σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση», δηλώνει ο Chet Ramadan, ιδρυτής της οργάνωσης «Ελευθερία και Δίκαιο για την (κατεχόμενη) ‘Βόρεια Κύπρο’». Δήλωσε: 

«Είναι καιρός το ΗΒ να τερματίσει την οπισθοδρομική απαγόρευση των πτήσεων προς την (παράνομη) ‘τδβκ’. Αυτό είναι κάτι που είχε υποσχεθεί πριν από 20 χρόνια και δεν έχει ακόμη εκπληρωθεί….Μια τέτοια κίνηση όμως θα συναντήσει σθεναρή αντίσταση από την Κύπρο που είναι το αναγνωρισμένο κράτος και θα μπορούσε να απειλήσει με επιπτώσεις στη σχέση του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ε.Ε. (….)

Πολυάριθμες προσπάθειες να επανενωθεί το νησί, το οποίο απέκτησε την ανεξαρτησία του από τη Βρετανία το 1960, σε ένα ομοσπονδιακό σύστημα έχουν αποτύχει. Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν υποστηρίζει τώρα το αίτημα της παράνομης “τδβκ” για λύση δύο κρατών, στο οποίο αντιτίθενται η Κύπρος, το Ηνωμένο Βασίλειο και η ΕΕ.

Independent [Political opponents unite to demand end of Turkish Cypriot isolation]

Ελπίδες ότι το Κυπριακό δεν θα συνεχίσει για πολύ χωρίς λύση εξέφρασε ο φιλότουρκος Κόλιν Στιούαρτ σε εκδήλωση τιμής για τους κυανόκρανους της ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: